"شپترو" و فاجعه شرکتداری در سازمان تامیناجتماعی
به گزارش گروه تحقیق و مطالعات بورس نیوز، در شرایطی که در روزهای گذشته و در کمال ناباوری شاهد رشد بیش از ۴۰ درصدی قیمت هر سهم شرکت پتروشیمی آبادان هستیم، صورتهای مالی ۶ماهه حسابرسی شده این شرکت حاکی از وضعیت اسفناک این شرکت و هشداری جدی به سهامدارانش است.
اوج سوء مدیریت را به راحتی میتوان در سرفصل هزینههای حقوق و دستمزد این شرکت در سال جاری و سالهای گذشته مشاهده کرد. چگونه ممکن است شرکتی که در مجموع ۱.۱۴۳ میلیارد ریال فروش ۶ ماهه را به ثبت رسانده، بیش از ۶۳۰ میلیارد ریال هزینههای حقوق و دستمزد مستقیم و غیر مستقیم پرداخت کند؟
آیا سهامداران این شرکت میدانند سهام چه شرکتی را میخرند؟ میدانند زیان شناسایی شده این شرکت در ۶ ماهه ایتدای سال چند میلیارد تومان است؟ با چه استدلالی چنین خریدهایی را در بورس انجام میدهند؟
اما سوالی با اهمیتتر آنکه تا چه زمانی شرکتها به واسطه افزایش سرمایههایی که بعضا جای سوال دارد، تجدید ارزیابی میتوانند زیانهایی چند صد و یا چند هزار میلیارد تومانی بسازند بدون آنکه مشمول ورشکستگی شوند؟
امثال شرکتهای خودروساز و پتروشیمی آبادان تا چند سال دیگر میتوانند زیانهای سنگین محقق کنند؟
اما بخوانید نکاتی باور نکردنی از عملکرد این شرکت و اوج سوء مدیریت در شرکتهای تامین اجتماعی
۱- به راحتی میتوان عدم تاثیرگذاری افزایش سرمایههای از محل تجدید ارزیابی را در صورتهای مالی شرکتها مشاهده کرد.
شرکت پتروشیمی آبادان که در کل سال مالی ۱۳۹۶ قبل از افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی زیانی ۳۹۶ میلیارد ریالی را محقق نموده بود در ۶ ماهه نخست سال جاری و پس از افزایش سرمایههای متعدد و بیکیفیت، تنها در ۶ماهه زیانی ۱.۰۰۳ میلیارد ریالی را محقق کرده است.
۲- چگونه ممکن است شرکتی که درآمد ۶ماههاش تنها ۱.۱۴۳ میلیارد ریال بوده هزینههای حقوق و دستمزدی بیش از ۶۳۰ میلیارد ریالی که «بیش از نصف درآمد شرکت است» را در این مدت پرداخت کند؟
چگونه شرکتی که بنا به پیشنهادات کارشناسان میتواند با تعداد پرسنلی در حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر مدیریت شود، هزینه حقوق و دستمزد بیش از ۱.۱۱۲ نفر را پرداخت میکند. جالب آنکه در سال جاری و با وجود افت شدید تولید این شرکت نه تنها شاهد کاهش پرسنل و مدیریت هزینهها نبودیم بلکه شاهد افزایش پرسنل هم بودیم.
این یعنی شائبه سوء مدیریت و استخدام پسرخالهها و نورچشمیها در شرکت در سالهای گذشته و اتلاف پولهای صندوقهای تامین اجتماعی و بازنشستگی کشوری البته این مسئلهای نیست که تنها مختص این شرکت باشد بلکه چنین مسئلهای در دیگر شرکتها نیز کاملا مشهود است.
۳- آیا افزایش سرمایه آخر این شرکت یعنی افزایش سرمایهای ۲.۰۰۰ میلیارد ریالی از محل مطالبات و آورده نقدی دردی از روند ضعیف این شرکت دوا خواهد کرد یا خیر؟
پاسخ: قطعا خیر، در حالی که شاهد افزایش سرمایه ۲.۰۰۰ میلیارد ریالی این شرکت از محل نقد و مطالبات سهامداران بودیم که نوع این افزایش سرمایه عملا هیچ تغییری در وضع شرکت ایجاد نخواهد کرد چراکه مبلغ ۱.۲۵۰میلیارد ریال از افزایشسرمایه صورت گرفته از محل مطالبات سهامداران بوده که عمده این مطالبات مربوط به حقوقهای پرداختی پرسنل توسط تامین اجتماعی و صندوق بازنشستگی کشوری بود که عملا حتی یک ریال نقدینگی به شرکت اضافه نخواهد کرد.
مستهلک بودن خط تولید این شرکت عملا نیاز به صرف منابعی در حدود ۲.۰۰۰ میلیارد تومان از منابع ارزی برای نوسازی و بهبود دارد که تا زمانی این منابع تامین نشود روزبهروز شاهد افزایش زیان سازی این شرکت خواهیم بود.
۴- شرکت پتروشیمی آبادان در ۶ ماهه سال مالی ۱۳۹۹ نیز به مانند مدت مشابه سال مالی گذشته، زیانی قابل توجهی در حدود ۱.۰۰۳ میلیارد ریالی را شناسایی کرد و تا حدود بسیاری، خیال سهامداران را از عدم سودآوری این شرکت تا چندین سال راحت کرده است.
۵- کاهش بیش از ۶۰ درصدی انواع محصولات این شرکت در ۶ ماهه نخست و کاهش در حدود ۵ درصدی مبالغ فروش آن هم در سالی که به واسطه افزایش نرخ ارز شاهد رشد بیش از ۱۰۰ درصدی سودآوری در سایر شرکتهای پتروشیمی بودیم، گواهی دیگر از سوء مدیریت در اداره این شرکت است.
۶- وضعیت بسیار نامطلوب سرمایه در گردش شرکت که کسری ۵.۷۴۵ میلیارد ریالی را در انتهای ۶ ماهه نخست سال ۱۳۹۹ به ثبت رسانده که عمدتا به دلیل عدم توانایی شرکت در پرداخت بدهیهای خود و استقراض از سهامداران عمده شرکت است.
۷- افزایش بهای تمام شده کالای فروخته شده شرکت با وجود کاهش چشمگیر تولید و فروش محصول اصلی شرکت که ظاهرا بخش عمدهای از آن به دلیل هزینههای سنگین پرسنلی شرکت و استخدامات متعدد که پیشتر اشاره شد بوده که از دیگر شاهکارهایی که میتواند مورد توجه قرار گیرد.
بورسنیوز رسانه تخصصی بازارسرمایه در راستای شفافیت هرچه بیشتر و روشنشدن مسیر سرمایهگذاری سهامداران "شپترو"، آمادگی درج پاسخ پتروشیمی آبادان را دارد.
داغون ترین پتروشیمی ایران
خط واحد ۶۰۰ بعد آتش سوزی کلا نوسازی شده و تولیدش چندین درصد اضافه شده
بهتر بود میگفتین دزدی تو شرکت زیاده
مشکل از مدیران شرکته نه از خود شرکت
بزودی با راه اندازی کمپرسور گازکوب در این شرکت امکان تولید پی وی سی به بالای 5000 تن در ماه فراهم خواهد شد.
عیب می جمله بگفتی هنرش نیز بگو
برادر یا خواهر نویسنده عزیز لطفا سایت کدال رو باز کنید گزارش مربوط به ماه های مهر و آبان و انشالله آذر ماه رو ببینید و تفاوت یک شرکت رو به تولید و یک شرکت زیان ده رو متوجه بشید
آبان ماه 135 میلیارد فرو داشته این عدد رو میتونید بخونید؟یا فقط از روی غرض ورزی تحلیل های آب دوغ خیاری ارایه میکنید
سال قبل کلا 160 میلیارد فروش داشته امسال در عرض یک ماه بعد تکمیل واحد 600 135 میلیارد
امیدوارم بعد مطالعه کافی گزارش خودتون رو اصلاح کنید گرچه به نظر میاد این گزارش از جایی دیگه آب میخوره
چندتا نکته شرکت به حمدالله داره تولید میکنه و فروش خوبی هم داره تا امروز فقط تو بورس کالا 65میلیارد فروخته و انشالله این ماه بالای صد میلیارد میشه و جمع سه ماهه سوم به بیش از ۳۰۰میلیارد تومان میرسه
حاشیه سود شرکت فرض بر 30درصد بگیرید)قیمت تمام شده 11هزار تومان هست و فروش 34هزار تومان.من 30درصد گرفتم که فضایی نباشه طی همین سه ماه سوم زیان صد میلیاردیشو صاف میکنه و به سود میرسه
اصلا فرض کنیم 300میلیارد هم باشه تا اوایل بهار از زیان در میاد با همین فروش.چطور میگید سالیان و سالیان
خودتون چی فرض کردید؟؟
با تشکر از نشر مطالب واقعی و کارشناسی وضعیت پتروشیمی آبادان
ضعف مدیریت در این مجتمع مشهود است و برای حفظ پست مدیریت خودش فامیلهای یکی از نماینده های شهر و همچنین فامیلهای همسر محترمه را که بسیار هم زیاد هستند استخدام نماید و در پستهای مدیریت منصوب نماید و علی رغم پرداخت طبق طبقه بندی مشاغل به مدیران بی لیاقت خارج از قوانین پرداختهای کلان نماید
در ضمن اگردر بهر فروش بری متوجه می شوی که با راندمان ۸۰ درصد است یعنی ۲۰ درصد مواد اولیه سوزانده می شود و باعث بالا رفتن قیمت تمام شده می شود
در ضمن گزارش شش ماهه حسابرسی شده است ولی گزارشات ماه ۷و ۸ حسابرسی نشده و فاقد اعتبار لازم است