چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
شاید وقت آن رسیده که مراقب پول‌هایتان در "بانک آینده" باشید

تمام روسای بانک مرکزی را محاکمه کنید/ "بانک آینده" نظام بانکی ایران را نابود خواهد کرد

اینجا ایران است، کشور تناقضات آشکار. به کافه‌ها و چایی فروش‌ها هر روز سر می‌زنیم تا آنها را به دلیل عدم رعایت قوانین مصرح! توسط مراجعین و ۵ تا ۱۰ هزارتومان تخلف از نرخ اتحادیه جریمه و هفته‌ها پلمپ کنیم، اما چند سال طول می‌کشد تا متوجه رانت و تخلف ۳ میلیارد دلاری چای دبش شویم.
کد خبر : ۲۸۹۷۵۵

بورس نیوز:

ایران سرزمین تناقض‌هاست، اما احتمالاً تناقض در قانون‌گذاری، نظارت بر اجرای قوانین و برخورد با متخلفان، یکی از برجسته‌ترین و مخرب‌ترین آنها است. متأسفانه داستان این تناقضات و برخورد‌های سلیقه‌ای، به امروز و دیروز برنمی‌گردد وانگاری تفسیر قانون و مماشات با برخی از متخلفان، به عادتی دیرینه و نهادینه در کشور تبدیل‌شده است.

از یک قسط عقب‌مانده بانکی، از ریالی جرائم رانندگی و عوارض ناچیز بین‌راهی، از مالیات بر حقوق یک کارگر بی‌نوا، از دریافت جریمه تأخیر در پرداخت عوارض ناچیز شهرداری و قبوض آب، برق و گاز به‌سادگی نمی‌گذریم، اما چشم‌هایمان را به‌ راحتی بر روی سالانه هزاران هزار میلیارد تومان رانت، قاچاق سوخت، بدهی‌های کلان بانکی و انواع تخلفات مالی می‌بندیم.

هزاران هزار نفر از بدهکاران مهریه، بابت چند سکه بهار آزادی ناقابل در گوشه و کنار زندان‌ها می‌پوسند، اما متخلفانی با هزاران شاکی و چند هزار میلیارد تومان تخلف و کلاه‌برداری محرز، تنها چند سال پس از حکم حبس ابد، آزاد می‌شوند تا به ادامه تخلفاتشان بپردازند.

به کافه‌ها و چایی فروش‌ها هر روز سر می‌زنیم تا آنها را به دلیل  عدم رعایت قوانین مصرح! توسط مراجعین، لکه‌دار بودن استکان‌ها و ۵ تا ۱۰ هزارتومان تخلف از نرخ اتحادیه جریمه و هفته‌ها پلمپ کنیم، اما چند سال طول می‌کشد تا متوجه رانت و تخلف ۳ میلیارد دلاری چای وارداتی دبش شویم.

 

 

 

 

با استخدام افرادی قوی‌هیکل و خشن چهره، به جنگ عده‌ای دست‌فروش بیچاره و گنجشک‌روزی می‌رویم، به عده‌ای کولبر سخت می‌گیریم، اما سال‌ها سکوت می‌کنیم تا اشخاصی مجوز بانکداری می‌دهیم تا به بهانه ساخت یک پروژه متروکه، صد‌ها هزار میلیارد تومان پول مردم را به باد فنا و به‌واسطه تورم ناشی از آن، زندگی میلیون‌ها نفر را تحت‌الشعاع قرار دهند.

 


" بله ایران سرزمین تناقض‌هاست"

 

به مناسبت اعلام زیان غرورآفرین و چشمگیر ۹۹.۵۰۰ میلیارد تومانی بانک آینده در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳، گزارش چهارشنبه‌های داغ این هفته و هفته آینده را تقدیم می‌کنیم به نوابغ شاغل در بانک مرکزی، اعم از روسای تاریخ‌ساز بانک مرکزی در دهه گذشته، مدیران واحد‌های نظارتی در بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سایر دستگاه‌های نظارتی که حقوق و مزایای بی‌پایانشان را از جیب مردم فقرزده ایران برداشت کرده‌اند، بدون آنکه به وظیفه‌شان عمل کنند.

البته امیدواریم متهم به اخلال و تبلیغ بر علیه نظام مالی کشور نشویم چرا که اصولاً عامل نخست تحقق ۴۲۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته بانک آینده و نابودی احتمالی بخش بزرگی از نظام بانکی ایران، افرادی هستند که در تمام این سال‌ها، با سکوت، چشم‌پوشی و انواع لابی‌گری، اجازه بروز چنین بحرانی‌هایی را داده‌اند.

 

چرا بانک آینده را یکی از بزرگ‌ترین مصیبت‌های بعد از انقلاب و عاملی برای نابودی نظام بانکی می‌دانیم؟

 

پیش از آنکه به وضعیت اسفناک بانک آینده و اهمال‌کاری‌های بانک مرکزی و دستگاه‌های نظارتی در سال‌های گذشته ورود کنیم، لازم است با نگرشی علمی و ساده فهم توضیح دهیم که چرا معضل بانک آینده را به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین چالش‌های نظام بانکی و فضای اقتصادی کشور می‌دانیم.

بسیاری از خوانندگان و مخاطبان عزیزی که با علوم مدیریت مالی و مباحث ریسک آشنایی دارند، می‌دانند که اصولاً ریسک‌های یک بنگاه اقتصادی به دو بخش ریسک‌های غیر سیستماتیک (ریسک‌های مدیریتی، تجاری، مالی، عملیاتی و ... که مربوط به ریسک‌های داخلی شرکت‌ها هستند) و ریسک سیستماتیک (ریسک‌های کلانی نظیر شرایط کلی اقتصاد، چالش‌های سیاسی، بین‌المللی، تورم، نرخ بهره و ... که مربوط به ریسک‌های خارج از بنگاه‌های اقتصادی هستند) تقسیم می‌شوند.

اما در سال‌های گذشته و به‌ویژه پس از بحران مالی ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ جهان که منجر به اتفاقات ناخوشایند بسیار گردید، مطالعه و بررسی ریسک‌های " سیستمیک (سیستمی) " به معنای احتمال سقوط ناگهانی یک سیستم مالی، موردتوجه بسیاری از محققان حوزه مالی قرارگرفته است.

در حقیقت آنچه در ریسک فراگیر اهمیت دارد، احتمال فروپاشی کل سیستم در اثر ایجاد شکست یا بحران در یک بخش یا قسمتی از بازار است. به‌عنوان‌مثال، چنانچه شرکتی کلیدی در یک صنعت خاص دچار شکست شود، این شوک باعث ایجاد بحران در آن صنعت خواهد شد. سرمایه‌گذاران با مشاهده اینکه یکی از شرکت‌های داخل مجموعه، دچار بحران شده است، به‌منظور کاهش ضرر، تلاش خواهند کرد تا با فروش سهام شرکت‌های مشابه، سرمایه خود را حفظ کنند.

همین موضوع و با شدت بسیار بیشتری در خصوص صنعت بانکداری و یا بازار‌های مالی هر کشوری صادق است. به عبارتی ممکن است با انتشار خبری از نوع نکول و یا ورشکستگی یک بانک یا نهاد مالی، نه‌تنها مردم در صدد برداشت سپرده‌های خود از این نهاد مالی یا بانک خاص برآیند بلکه دامنه این اتفاق به سایر بانک‌های مرتبط (از حیث بدهی‌های بین‌بانکی) و یا بانک‌هایی با نشانه‌های مشابه نیز سرایت کند. آنگاه به‌راحتی می‌توان حدس زد که چه بر سر کل نظام بانک کشور و سپرده‌های مردم خواهد آمد.

 

 

 

 

راجع به ریسک سیستمی مقالات و مطالعات بسیاری در حوزه انرژی، صنعت و بازار‌های مالی در سال‌های اخیر به چاپ رسیده است که نشان از اهمیت بالا و توجه فراوان محققان به این نوع ریسک دارد و سال‌هاست کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، شوک‌های ناشی از نکول بانک‌ها را می‌سنجند تا بتوانند در مواقع ضروری، تصمیماتی منطقی اتخاذ کنند.

اما در ایران، همچنان مدیریت‌ها بر پایه علوم سنتی و من درآوردی است. متأسفانه آنچه در خصوص بانک آینده بسیار نگران‌کننده‌تر از اعلام ۴۲۰ هزار میلیارد تومانی زیان انباشته این بانک است، تبعات هجوم مردم برای خارج کردن سپرده‌ها و دومینوی ورشکستگی در سایر بانک‌های کشور است.

 

 

حتی باوجودآنکه بخش عمده‌ای از بدهی بیش از ۳۱۳.۰۰۰ میلیارد تومانی این بانک به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، مربوط به بدهی و اضافه برداشت این بانک از بانک مرکزی است، بسیاری از متخصصان مالی می‌دانند که بی‌اعتمادی به یک بانک و اعلام ورشکستگی آن تا چه حد می‌تواند تبعات سنگینی برای کل نظام بانکی کشور داشته باشد.

علی‌رغم آنکه سال‌هاست روسای بانک مرکزی و دولتمردان کشور، از بیم تبعات بحران "بانک آینده" چشم‌هایشان را بسته‌اند و با خوشحالی آن را به دولت بعد تحویل می‌دهند، دیر یا زود بمب "بانک آینده" خواهد ترکید و کشور با موجی از سپرده‌گذاران ناراضی مواجه خواهند شد.

البته این بمب محدود به بانک آینده نیست و بانک‌های سرمایه، دی، ملل، ایران‌زمین و چند بانک دولتی هم، شرایط مشابهی را تجربه خواهند کرد.

 

 

همه چشم‌هایشان را بستند تا ماجراجویی یک بساز بفروش، تبدیل به یک بحران همه‌جانبه شود:

 

 

خیلی احمقانه به نظر می‌رسد که تصور کنیم، از سال ۱۳۹۱ که بانک آینده از تجمیع بانک تات، مؤسسه اعتباری صالحین و مؤسسه اعتباری آتی تشکیل شد تا به امروز که این بانک در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ زیانی ۹۹.۰۰۰ میلیارد تومانی محقق کرده است، هیچ یک از مسئولین و روسای بانک مرکزی از تخلفات و فساد این بانک اطلاع نداشته‌اند.‌

نمی‌خواهیم خیلی به معرفی و فلسفه پیدایش این بانک بپردازیم، ولی به احترام خوانندگانی که می‌خواهند در جریان چگونگی و بنیان‌گذاری این منبع فساد قرار گیرند، چند سطری را به آن اختصاص می‌دهیم.

 

 

خراسان مهد تخلفات مالی کشور:

 

احتمالاً به خاطر دارید که در جریان انتخابات ریاست جمهوری، سعید لیلاز در صحبت‌هایی، مدعی شد که مشهد پایتخت پولشویی ایران است. بسیار به او تاختند، اما اگر سری به بحران‌های مالی گذشته کشور بزنید، متوجه خواهید شد که بسیاری از بنگاه‌های مالی ورشکسته و کلاه‌برداری‌های بزرگ از استان خراسان کلید خورده است.

 

 

 

 

احتمالاً داستان‌هایی از ابوالفضل میرعلی (دامدار و باغدار نمونه دیپلمه) در سمت مدیرعامل و رئیس هیات مدیره موسسه ثامن‌الحجج با سرمایه‌ای بیش از ۱۲.۰۰۰ میلیارد تومانی در سال ۱۳۹۰ شنیده‌اید. حتماً کلاه‌برداری‌های پدیده شاندیز و رسوایی‌های پهلوان را فراموش نکرده و خاطراتی از فعالیت‌های عجیب موسسه ثامن‌الائمه در مشهد را به یاد دارید.

متأسفانه فساد و معضلات بانک آینده نیز از موسسه تات با مدیریت علی انصاری در مشهد استارت خورد. جایی که انصاری پس از ساخت یک یا دو مجتمع در بازار آهن تهران و با استفاده از ضعف و ولنگاری‌های مدیریتی دولت معجزه هزاره سوم، محمود احمدی‌نژاد تصمیم به تأسیس موسسه اعتباری تات گرفت.

 

هر جا حرفی از ورشکستگی بانک‌ها هست، نام محمود احمدی‌نژاد می‌درخشد:

 

به لطف بی‌کفایتی بهمنی رئیس وقت بانک مرکزی در دولت احمدی‌نژاد، فساد و بحران موسسه تات به‌زودی آشکار و تصمیم به انحلال و ادغام آن در بانک بزرگ‌تری به نام "بانک آینده" گرفته شد. جالب آنکه علما و متخصصان آن دوره، به‌جای آنکه افراد متخلف را دستگیر کرده و با رد مال، به داستان مؤسسات مالی برای همیشه خاتمه دهند در حرکتی مضحک و شاید احمقانه، تمام آن مؤسسات را به ادغامی خجالت‌آور به بانک‌هایی رسمی و بزرگ‌تر تبدیل کردند.

 

 

 

 

بسیاری از بانک‌های نظامی منحل شده، بانک آینده، بانک دی، بانک ایران‌زمین، گردشگری که این روز‌ها مملکت را با مشکلات اسفناکی همراه کرده‌اند، حاصل حماقت و ندانستن‌های آن روز‌های همین مسئولین هستند.

(البته لازم به ذکر است که وزیر اقتصاد آن روز‌های دولت احمدی‌نژاد (آقای دانش جعفری) که تأسیس این مؤسسات اعتباری غیرمجاز در زمان ایشان شکل‌گرفته بود، چند هفته قبل در حکمی به‌عنوان یکی از اعضای هیات عالی بانک مرکزی منصوب شدند)

خلاصه که آن روز‌ها از "ابوالفضل میرعلی دیپلمه و دامدار نمونه" تا "علی انصاری" فعال در بساز بفروش همه و همه، یک بانک اختصاصی برای خود تأسیس کردند تا بار دیگر نشان دهند پولدار شدن در این مملکت چقدر ساده است.

برخی پول‌ها را بالا کشیدند، برخی با پول‌های مردم سویا و کنجاله وارد کردند، برخی امپراتوری‌های بزرگی بنا نهادند و برخی هم نظیر علی انصاری مشغول ساخت‌وساز پروژه‌های راکد و با عایدات شخصی چند هزار میلیارد تومانی شدند.

 

همه روسای بانک مرکزی را محاکمه کنید:

 

برای اینکه همه تقصیرات را متوجه معجزه هزاره سوم، محمود احمدی‌نژاد و تیم نالایق وی نیاندازیم، سؤالی که ذهنمان را مشغول کرده است را با شما در میان می‌گذاریم.

فرض کنیم که با یک تصمیم غلط و شاید احمقانه، آن مؤسسات اعتباری غیرمجاز که بعضاً از زیرمجموعه‌های وزارت صنعت نیز محسوب می‌شدند، تبدیل به بانک‌هایی کوچک شدند.

سؤال اینجاست، چرا از سال ۱۳۹۱ که این مؤسسات به بانک‌هایی کوچک تبدیل‌شده و زیر نظر بانک مرکزی فعالیت می‌کردند، زیان این بانک‌ها ۱۰۰‌ها برابر و تخلفات آنها نیز به طرز غیرقابل بازگشتی افزایش‌یافته است؟

پس دقیقاً نقش روسای بانک مرکزی و کارمندان مالیات خور بانک مرکزی در تمام این سال‌ها چه بوده است؟

مگر یکی از مهم‌ترین نقش‌های بانک مرکزی در هر کشوری، نظارت بر فعالیت‌های بانک‌ها و جلوگیری از فساد و ناترازی‌های بانکی نیست؟

چطور در تمام این ۱۲ سال هیچ شخصی نتوانسته بر این بانک‌ها نظارت صحیحی داشته باشد؟

آیا اجازه نظارت نداشته‌اند؟ یا قدرت نظارت را نداشته‌اند؟ سایر دستگاه‌های نظارتی چرا در این سال‌ها کاری نکرده‌اند؟

چه کسانی با سکوت و بی‌کفایتی خود موجب شدند تا چند صد میلیارد تومان زیان، به ۴۰۰ هزار میلیارد تومان زیان تبدیل شود؟

آیا اگر در کشور دیگری این اتفاق می‌افتاد تمامی افرادی که مسئولیت داشتند محاکمه نمی‌شدند؟

اگر بهمنی رئیس‌کل بی‌کفایت بانک مرکزی در زمان احمدی‌نژاد و مسبب اصلی بسیاری از بدبختی‌های کنونی کشور را کنار گذاریم، ولی‌الله سیف با ۵ سال، عبدالناصر همتی با ۳ سال، صالح‌آبادی با ۱.۵ سال و فرزین با بیش از ۲ سال سابقه ریاست در بانک مرکزی، چه‌کاری برای حل بحران بانک آینده کرده‌اند؟

 

 

 

همین جناب همتی که امروز مرتباً دم از ناترازی بانک‌ها می‌زند چگونه از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ در سمت ریاست بانک مرکزی، نتوانست راهی برای حلی این مشکل بیابد؟

در گزارش هفته آینده چهارشنبه‌های داغ خواهیم خواند که این بانک چگونه در سکوت حکمرانان کشور، به زیان ساز‌ترین شرکت در تاریخ کشور تبدیل شد و چرا کسی چاره برای فرار از آن ندارد. با ما همراه باشید ...

بورس نیوز، رسانه تخصصی بازار سرمایه در راستای شفافیت هرچه بیشتر و روشن شدن مسیر سرمایه‌گذاری سهامداران، آمادگی درج پاسخ افراد و نهاد‌های ذکرشده در مطلب را دارد.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
مهرداد
سلام
این دنیا بازیچه است
همه مسئولین باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند.
تمام
ناشناس
بقول شاعر
خانه از پای بست ویران است
...
اگه قرار بر محاکمه و اعدام باشه 90درصد وزیران و سران
باید اعدام یا زندانی بشن
یک سفره ای پهن شده
گور بابای مردم
مردم فقط واسه جنگ
مردم فقط پای صندوق رای
مردم فقط گوشت جلوی توپ
ناشناس
سلسله....
.
واقعا برای بانک آینده متاسفم ای کاش هیچوقت توی این بانک حساب باز نمیکردم!
حمید
باسلام.
تنها راه این مصیبت ،اعدام کردن این افراد ...هست.
بخدا الان طالبان روبزارید وزیر اقتصاد ورییس بانک مرکزی ،بهترازاین مردان پرادعا ،اداره میکنند.
به اسم وفاق ملی افراد ... و... امثال همتی روتایید میکنید درمسند وزارت اقتصاد .
رییس جمهوری که فکرش کارهای عملگی هست،وهیچ نظارتی درمواردجاری مملکت نداره.
حسین
سلام
چرا دستگاه ها و سازمان‌های دیگر را زیر سوال می برید و سازمان بورس را مورد ارزیابی قرار نمی دهید که در زمان عرضه دارایکم ( سبد سهام نهاد های مالی دو لت) و دارا دوم ( سبد پالایشگاهی) با نظآرت نادرستِش باعث قیمت گذاری غلط آنها و ایجا ضرر برای مردم فقیر جامعه شد.
ناشناس
موضوع بانک آینده مساله خطر برای ملت و سهامداران و مشتریان این بانک نیست، بلکه سهم خواهی افرادي است که بعد از رسیدن به خواسته هایشان ، تمام می‌شود
علی
باجمع کردن تمام ریاست بانک مرکزی فقط از آنها سوال شود چگونه این هجم اسکناس در یک مدت محدود توانستید تولید کنید که انگلستان با ان صنعت چاپ پیشرفته اش از این کار عاجز است اگر تو هر واحد از خانه های مردم ایران یک دستگاه چاپ میگذاشتید و از همه مردم بعنوان کارمند بانک مرکزی میخواستید که شبانه روز اقدام به چاپ اسکناس کنن نمیتوانستید یک چنین هجم اسکناس روانه بازار کنید
قارتال
کشوری که ادعای تأثیرگذار بودن در مسایل دنیا را دارد ، چرا مسئولینش این همه اختلاس و دزدی رو جمع نمی‌کنند؟ ، چونکه انگار بعضیا اختلاس و دزدی را به عناوین مختلف انجام میدن ، اونوقت مردم انتظار اصلاح امور از سوی مسیولین بی درد را دارند.
ناشناس
بترسین از اون روزی که مردم دیگه حتی نون نداشته باشن برای خوردن دقیقا اوضاع مملکت ما مثل زمان قاجار شده اون زمان شاهزاده بوده الان آقازاده
ناشناس
متاسفانه اقتصاد ما در طی چند دهه اقتصاد واسطه گری و دلالی بوده ودر این روند نقش سیاست گذاران بانکی وپولی یا مدیران بانک مرکزی وبرخی بانک‌ها بسیار پررنگ است
حسین
وقتی یک و تا بن دندان در فساد فرورفته و دنبال ثروث اندوزی است انتظار چه باید داشت ظهور امام زمان علیه السلام و زدن گردن این مفسدین انشاالله
امیرکبیر
لازم به یادآوری اینکه در این مملکت چون قانون فقط برای شهروندان عادیست،وامضاداران طلائی عمدتا یا سیاستمدارند ویامنتسب به آنها.اولین استارت گرانی نرخ دلار وطلا را بانک شهر در زمان بهمنی زد.چرا؟چون دولت کسری بودجه داشت وامثال این بانک‌ها در شرف ورشکستگی بودند،پس باید کاری میشد؟چگونه؟یادتان میآید ثبت نام سکه ها؟کاش یاشارسلطانیی پیدا می‌شد تاثابت کند آن روز بانک شهر چه تعداد سکه وچه میزان دلار رایکجا خریداری کرد؟متاسفانه مردم امروز آن چنان به مرز بی تفاوتی رسیده اند که فقط با کلاه گذاشتن بر سر همدیگر،گرمای تنور هیجانات اقتصاد دلالی را بالا برده،فقط وفقط بااین امید که ارزش نقدینگی هایشان کاهش نیابد.داستان دراز است ولی تا جامعه به این باور نرسد که دولتهای با اقتصاد دلالی تنها وتنها ارتزاق بودجه را از جیب شهروندان کسب می‌کنند بدون آنکه شهروندی علم بودجه ریزی دولتی را بداند.پس جناب سردبیر شک نکنید مردم خودشان نیز شریکند باتمام بیخبریها!!!!!!
رضا
ایران احتیاج به دشمن ندارد بانکهای ... اینده واقتصادنوین این کشور رابه خاک سیاه مینشانند عاقبت خصوصی سازی
محمد
زنده باد رهبر عزیز
دمت گرم نویسنده ، متن خوبی بود
فقط بجای دولتمردان بنویسید دولت نامردان
باتشکر
ناشناس
باید همه شونو محاکمه بشن به مشت بی درد اومدن مردمو بدبختر کننخداازشون نگذره
افشار
انتخاب همتی بزرگترین اشتباه دولت اقای پزشکیان بود،چون قبل رزومه نا موفق خودش نشان مردم ایران داده بود.
ناشناس
باید از خارج کشور رییس بانک مرکزی میاریم مثل اون خانوم در روسیه که به عنوان رییس بانک مرکزی در جنگ و تحریم گل کاشت حالا پوتین به ایران قرض بده تا کمکی باشه
ناشناس
و متاسفانه تمامی آن بی لیاقت های دیروز که برای ویرانی این کشور تصمیم گرفته اند اکنون در مصدر قدرت قرار دارند
آقای رییس جمهور چند تن از این بی لیاقت های سمت دار را را بدون محاکمه دار بزنید تا بفهمند که چپاول ایران و زپر گویی به مردم ایران تاوان سختی دارد ، اموالشان را مصادره کنید تا خانواده هایشان بفهمند فقر و تنگ ستی مردم چه مزه ای دارد
انگار نه انگار که این انقلاب انقلاب کوخ نشینان بوده و اکنون کاخ نشینان مجدد و با چهر های جدید قدرت و ثروت این کشور را در دست دارند
ناشناس
کی میخواد پی گیر این جور فساد ها بشه ؟ مطمئن باشید هیچ دینداری و ولایت مداری و وجدان بیدار و خدا و پیغمبری نمیتونه بیشتر از ترس گرفتاری و زندان ، جلوی اینگونه دزدی‌ها رو بگیره.
ناشناس
رییس بانک مرکزی یعنی فرزین از عوامل بزرگترین اختلاس تاریخ ایرا یعنی چای دبش است چون وام های مالک چای دبش را فرزین تایید می‌کرده و بهش میدادن بعد دکتر پزشکیان که مشخص نیست کی بهش گفته فرزین کارش عالی بوده وتا جایی که رییس جمهور را مجاب کردن که فرزین در بانک مرکزی ابقا بشه و انگار نه انگار ۳ میلیارد دلار وام به چای دبش داده!!
ناشناس
علی انصاری بانک آینده رو به خاک سیاه نشاند با کمک ...
گرسنه
نظر ما فایده ای ندارد کشور ایران را این دو دسته نا بود کردند اول مدیران ارشد بانکها وزرای اقتصاد و دوم های تند رو ز جمله حمید رسایی و علم الهدی و ذوالنور و کو چک زاده یا کو چکف و تعدادی دیگر وب جای محاکمه و زندانی این افراد راننده کامیونی را می گیرند یک بیست لیتر گازوئیل از باک ماشینش می کشد
کوروش
یک مشت خارجی ابله خونخوار مافیای ثروت وقدرت دارند به مردم متمدن وبا فرهنگ ایران حکمرانی میکنن.بزودی بساط تان برچیده خواهد شد
یوسف رادوین
باید مثل تمام دنیا هر سپرده گذاری ریسک پول خودش بپذیر د و در جای مطمئن تری سرمایه گذاری کند نه جور طمع هر طماعی مردم و بانک مرکزی بکشند و تاوان سود بیشتر خواستن بعهده خود متقاضی هست .
محمد حسن طبیب چی
سلام . اتفاقا این سئوال در شش ماه گذشته ذهن انسان را مشغول به خود کرده است که آقای همتی در سالهای گذشته انتقاد های تندی به نظام بانکی داشتند ، چگونه آن نظام همچنان باقی مانده است ؟
ناشناس
برج های چیتگر که میسازه از این بانک وام میگیرن.
ناشناس
بانک آینده هم مال هست به برادران وام میده
ناشناس
افرادی که وام های چند ده هزار ملیون تومنی گرفتن به بهانه واردات و یا... که اکثرا از هستن و پول خوردن و وام بانک پس ندادن اونا باید محاکمه بشن . یه نمونه آقای .....
احسان
همش دروغه وپول مردم رو هپولی میکنن
علیرضا
باتوجه به نظر کابران ومردم عزیز بانک های متخلف جمع به نفع مردم مصادره میشود تا از شر کسانی که میخواهند نظام انقلاب ضربه بزند جمه شوند خداوند متعال پشتوپناه مردم ورهبری
ناشناس
خدا لعنت کند همتی اقتصاد چکار کرد به خدا با این گرانی کمر خم شد به خدا یک گوشت نتوانم بخرم میوه هر روز گرانی خدا لعنت خدایار سرت نگذر ما از شما راضی نیستم پول از دولت می‌گیرد ...بخورد
مهرزاد رهنما
تو این سیستم هر کس میخواد دیده بشه و ترقی بکنه باید نشون بده که آمادگی گاز زدن .... احمدی نژاد رو داره و برای دیده شدن مقاله و خودش حتما باید جفتکی به احمدی نژاد بزنه تا در سرچ روزنه مقاله ها با این اسم دیده بشه
ایران
بانک‌های خصوصی در زمان احدی نژاد مثل قارچهای سمی سر برآوردند در صورتی که اصلا نیازی به این بانک‌ها نبود
حمید
زمان تخلف و ایجاد فساد مهم است ، نه زمان تاسیس
علی
من همیشه به دوستانم میگم ما که مردهای خونواده هامون هستیم و در حقیقت شاه خانواده خودمونیم برای اینکه اهل خونه بما احترام بزارن و حمایتمون کنن باید خواسته های مالی اعضا رو برآورده کنیم وگرنه با توجه به داشتن پیوند خونی هم نمی‌تونیم بر اعضای خونواده ولایت داشته باشیم حالا چطور مسیولان مملکت اینو رعایت نمی‌کنند و فکر میکنند می‌توانند به همین شکل ادامه بدهند اسد رو یادتون باشه محمد رضا پهلوی رو یادتون باشه شما که عددی نیستید و قطعا محاکمه خواهید شد
ناشناس
گزارش نویسنده بسیار‌ درست واضح و دلسوزانه و البته با منطق و عقلانیت انگاشته شده و این همه دزدی و فساد را باید ما هشتاد میلیون در این مملکت پس بدهیم در صورتی که فساد بسیار گسترده تر از یکی و دوتا بانک و شرکت است و فراگیر شده است
رضایی
منتظر ابلاغ قضائی بابت تهدید ، اخلال در نظم و امنیت و نظام اقتصادی برای این مقاله باشید.
این خط ای نشان
مشکل شما هستید
مردم باید کور باشند و لال
این زندگی درست ارز نگاه مسئولینه
ناشناس
بخدا به همه جا ، دیگه جای نمونده باشید
ناشناس
دست پشت بانک آینده کاملا هویداست.از اون چرا چیزی گفته نمی شه.می خواین با فساد مبارزه کنین اول از همه باید برین سراغ انگل زاده ها.
ناشناس
اگر راست میگید اعدام کنید لی مشکل اینجاست که همگی .
ناشناس
به زمین گرم بخورید که لحظه به لحظه گرانی را به مردم تحمیل می کنید با 10 تومن حقوق چکار کنیم ...؟
همتی خجالت بکش به فکر مردم ناتوان و فقیر باشید .....
ناشناس
اول کسی که شایسته چوبه دار و اعدامه !!!!
بنتیوم میرشاسبی
سرزمین گاواچرانها یادش بخیر
حسین
چرا با بانک پاسارگاد و دی و شهر کاری ندارید این بانک مال کسی است که نصف تهران مال اوست غرض ورزی تا چه حد خودم به چشم دیدم که از بانکهای دیگر میان در بانک آینده سرمایه‌گذاری می‌کنند
ناشناس
وقتی سواد کافی ندارید مجبورید کامنت بذارید ؟!
بانک‌ پاسارگاد و ملت با بیشترین سود انباشته یعنی بیش از ۱۵ هزار میلیارد سودآور ترین بانک ایران هستن
بانک آینده با ۲۷ هزار میلیارد زیان انباشته بدترین بانک ایرانه
خودت دیدی از بانک های دیگه میان آینده ؟! سواد که ندارید مثل این بحث های داخل تاکسی اطلاعات میدید ، بانک آینده برخلاف بخشنامه بانک مرکزی از بقیه بیشتر سود میداد که همین باعث بدهکاری وحشتناک به بخش های مختلف شده
بدهکاری و زیان می‌دونی چیه ؟! نه بخدا
mehdi be bak
این دامدار نمونه و انصاری که کاره ای نیستن اصله مطلب تو هردوره ای وزیر وقت و رییس جمهور اون موقع چندتا گردن کلفت سیاسی پشته این بانکها وایسادن وگرنه بانک اینده و امثال اون تا حالا هزار دفعه کله پا شده بودن اینقدر قدرت دارن صاحبان اصلی این بانکها که به راحتی دست در خزانه مملکت میبرن واز جسب بانک مرکزی پول برمیدارن بدون وصیغه و زمانت و بدون باز پرداخت و جیبشون به خزانه بانک مرکزی وصله وگرنه شما یه قسط ناقابله بانکه مسکن یا عدم باز پرداخت وام ازدواج یا یه وامه ده میلیونیو با چهارتا قسط عقب بیافتی درجا خونت مصادره یاحسابات مسدود،ضامنتو خفت گیر میکنن و از زندگی ساقط میشی مالیاتت ۵میلیون بیاد و ندی کارتخوانهات قطع ودفلجت میکنن چطوره حتی یه خطارم با ابن بانکها نرفته نمیره،واقعا جواب دست کیه چرا اینشکله داستان بانک اینده در برابرحساب و کتاب بانکی و اقساط معوقعه مردم معمولی جامعه نسبت
سلمان
آره عزیزان بد جوری رکب خوردیم .همه سرکاریم.با این نالایق
سیستان
خاوری با فساد هزاران میلیاردی اسمش نیست فقط احمدی نژاد هست.... عجب
علی انصاری
در بانک آینده با تشکیل شرکت های سوری هزاران میلیارد از سرمایه مردم و سهامداران با همکاری هیئت مدیره فاسد از جمله ا ت بعنوان تسهیلات از بانک خارج و در شرکت های زیر مجموعه به اسم پروژه های بانک هزینه و بخش عمده آن به شرکت های تحت مالکیت علی انصاری و خانواده او انتقال پیدا کرده و بخشی هم بعنوان جهت انجام امور پرداخت شده است.بخشی از دارایی هایی که به بانک فروخته شده از جمله ساختمان مرکزی که مالک شخصی آن انصاری بوده عمدتا با پول خود بانک ساخته شده و به بانک فروخته شده، جالب نیست. اما شرکت های زیر مجموعه نیز محل تاراج اموال انصاری می باشد که با پول بانک تامین مالی می شوند. تا بعد
ناشناس
علت تورم افسارگسیخته بانک ها هستند چون بانک ها هیچ دارایی از خودشان ندارند ولی پول مردم را میگیرند و سپس با نزول بالایی این پول را به گردش درمیاورند و در تمام ادوار و حکومت ها اعمال نزولخواری خودشان را قانونی ثبت میکنند تا جای هیچ بحثی وجود نداشته باشد ایه دویست هفتادو پنج بقره: كسانی كه ربا می‌خورند [در میان مردم برای امور زندگی خود] به پای نمی‌خیزند، مگر مانند به پای خاستن كسی كه شیطان او را با تماس خود آشفته حال كرده [و تعادل روانی و عقلی‌اش را مختل ساخته‌] این بدان سبب است كه آنان گفتند: خرید و فروش هم مانند رباست. در حالی كه خدا خرید و فروش را حلال، و ربا را حر ام كرده است. پس هر كه از سوی پروردگارش پندی به او رسد و [از كار زش ت خود] بازایستد، سودهایی كه [پیش از تحریم آن‌] به دست آورده، مال خود اوست، و كارش [از جهت آثار گناه و ك یفر آخرتی‌] با خداست. و كسانی كه [به عمل زشت خود] بازگردند [و نهی خدا را احترام نكنند] اهل آت ش‌اند، و در آن جاودانه‌اند. (۲۷۵)
ناشناس
کشورهایی که تورم کم دارند یا منفی است بدلیل ندادن سود به سپرده های سرمایه گذاران داخلی و خارجی است چون سرمایه گذار را وادار به سرمایه گذاری در شرکتها و بورس میکند و نیازی به تحمیل هزینه سود سرمایه گذاران داخلی و خارجی نیست پس التزام بانکها به پرداخت سود سپرده گذاری را بسیار کاهش میدهد در نتیجه نقدینگی کاهش می یابد، و در ضمن سود پرداخت وام ها کم شده واین راهبرد عملی کاهش تورم در یک کشور است ولی در ایران چون بانکها نمیتوانند به سپرده های سرمایه داران و سرمایه گذاران سود معدل وام پرداخت کنند، راه بسیار خطرناکی به نام خلق پول جهت توزیع سود سپرده های بانکی ایجاد میکنند و برای تامین و تراز بانکی از ایجاد تعرفه های ارزی استفاده میکنند که منجر به بالا رفتن نرخ ارز در مقابل پول کشور میشود و همه این گرفتاریها را گردن تحریم و..... میاندازند
حامد
کاملا درسته، این بانکها در اصل لانه فساد و دردخانه هایی هستند که مردم ایران را سرکیسه کردند، بانک دی خانواده شهدا را نابود کرده است، تف تو ذات این بی دردان.
ناشناس
بورس خوبه. تعهدی هم ندارد که پولت برمیگرده آدم حداقل انتظار نداره. همه چیز مرتب و قانونی.
ناشناس
آقای همتی اقتصاد ایران وپول ملی خاکستر کرده این فرد راننده چطور اقتصادان و وزیر اقتصاد شد این خودش سوال برزگی هست از آمده همتی تا کنون وضع اقتصادی خیلی زیاد نابسامان شد این فرد باید عوض شود ودو تابعیتی های روزانه به اورپا ایران برزگ معادن زیادی دارد نفت جهان معادن طلا ودیگر معادن فراوان هست چرا اقتصادی نداریم مگر همه کشور پشتبانشان آمریکاست یا دیگر کشور نه آقا کرم از ریشه درختچه
خویی
بیچاره مردمی که باید تاوان پس بدهند
مهدی
چرا مطالب دروغ می نویسید اگه اینجوری باشه همه بانکها وضعیتشان خراب است من خودم و همسرم وام ازدواج رو امروز از بانک آینده گرفتم تو شرایطی که هیچ بانکی نمیده فقط بانک آینده وام ازدواج وفرزندآوری وودیعه میده زیریک ماه خدایی دمشون گرم بهترین بانکه اینده
مصطفی اسلامی
کدام بانک درست کار کرده زمان قبل انقلاب بانکها مستعجر بودن امروز گرانترین ملکها ی دونبش مال بانکهاست بخاطر صد ملیون خانه و کارخانه منو مصادره کردن زمان جناب احمدی نژاد
ایرانی
به امید خدا با همین فرمون نابودی رو میبینیم و مردم بلاخره یک روز زندگی بدون دغدغه و بدون رو تجربه میکنن
ناشناس
جناب همتی در کسوت وزیر دارایی هم اکنون در حال نابودی بیشتر اقتصاد کشور می باشد
ایرانی
ماشالله این همه دانشمند واقتصاد دان کار بلد و.....نمیدانیم چرا وضع مملکت این طوره راس میگید یه روز بیایید بیرون نه برای تاخت و تاز برای گفتن حرف حق نه داد و فریاد و فحش و لات بازی بلدید نه پس بشنید خونه این حرف ها را چند سال زده شده بی فایده است
ت . ر
متاسفانه آب از سرچشمه گل آلود است.
عبدالله
ما هم همه چیز را میدانیم‌ اما مرد نمیشناسیم تا دست در دست او بگذاریم..
ناشناس
تضعیف بانکها به معنی فروپاشی اقتصاد که بسرعت حاکمیت با میلیونها معترض مواجه میشود و صدها هزار کارمند بیکار و میلیونها نفر مشتری بانک با تجمعات گسترده سیستم اقتصادی و لجتماعی را مختل خواهند کرد . پس اگر دولت بدنبال یک بحران فروپلشی است نباید توی بوق بکند بانکها را از سرمایه گذاری منصرف کنن
مهدی
فقط این بانک آینده بوده توی این چند سال که ایران را نابود کرده فکر نمی کنید مشکلات بزرگ کوچکی که بخاطر نادانی و‌ناتوانی و نداشتن خرد جمعی در این سال‌های پس از انقلاب بوده که باعث بوجود آمدن چنین معضلاتی شده مگر از این آینده کم نیستند شما همه ی راه را اشتباه رفتید مگر سلطان سکه اعدام نکردید چی شد حل شد سلطان دلار چی شد. دستگاه کارت خوان نانوایی گذاشتید بفهمید که آرد چه می شود چطور نماینده دولت فیلم می‌گیرد از خروجی عظیم ناوگان سوخت بری در جنوب شرقی کشور باز ریاست جمهور می فرمایند ما نمی دانیم سوخت چه می شود
مرتضی
خانه از پای بست ویران هست حامی این دزدهای بی سواد کی هست ؟ پس بگرد دنبال پرتقال فروش
ناشناس
مردم را وادار به کردند تا خودشان بچاپند مردم خودشان هیچ بهره ای نبردند چون دزدیده شد و حالا هر کس بر اساس آرمانهای اعتراض کند یا محارب است یا ضد انقلاب است یا مهدور الدم است یا مفسد فی الارض و قتلش واجبه ، نام اسلام هم فقط یدکی بیش نیست
بنده خدا
)مافیا )
ناشناس
اگر تمام مدیران و بانکهای خصوصی و دولتی را اعدام کنید و بانکها را جمع کنید و چند تا بانک را بگذارید و مدیران بانکها را دم خود بانک جهت مدیرت غلط جهت تصمیم وام های ربا اعدام کنید خوب میشد
آرش
بانک های خصوصی مثل آینده و... چیزی جز افزایش تورم برای مردم سودی ندارند .مسئولین کله گنده ماهم خوابیدن مملکت سالهاست صاحب ندارد .
ایرانی
پول بانک متعلق به ملت است و باید در جهت به گردش در آمدن اقتصاد مصرف شود، وقتی پول بانکها در خدمت ربا و رانت و بهره عده خاصی شود بهتر از این نخواهد بود، احکام ایران اسلامی چگونه اجازه ربا به بانکها می دهد بخود بیایید و دست دزدهآ را قطع کنید. که آیندگان در مورد شما قضاوت خواهند کرد
ناشناس
خوب معلومه این بانکها همه زیر نظر ی کله کنده از جمله بانک اینده
مهدی
اگر کشور ما حساب و کتاب داشت باید مشخص می شد یک نفر چطور صاحب هزار خانه شده بعد ریسمانش را که می کشیدن اول به یک مدیر بانک و به رئیس بانک مرکزی شعبه ارزی و یک وزیر یا...می رسیدن ولی در شعار حامی مستضعفین آن هم در جهانند!
مژگان
کشوری که میگیم از منتظران آقا امام زمانه یعنی چند تا مسئول نان حلال خور گیر نمیاد امام زمانی جلوشون در بیان پس رئیس جمهور چکاره ست ؟؟مردم ناامید میشن صداشون در میاد ..شما هم .....
سید
دشمن ما همین جاست ...دروغ میگن آمریکاست
ایرانی
بوجود هارو خود مردم محاکمه کنند
علی انصاری رییس بانک اینده،همتی ،مهدی هاشمی،عارف،ظریف،همینارو محاکمه کنیم بقیه حساب کار دستشون میاد
کورش
نویسنده با سواد وبا وجدان لطفا از این همه فساد ورانت ننویسید بزارید ما توروستا فکر کنیم در اروپا نشستیم وهمچی خوبه ممنونم سرم درد گرفت
ناشناس
بانک آینده تعطیل واموالش مصادره ودر رفاه مردم خرج شود
پارسی
دمت گرم،دمت گرم،اولین تحلیل درستی را دیدم که شهامت گفتن حقیقت را داشت.کاش همه مثل شما رسالت خود را به درستی انجام می دادند آن وقت می دیدیم که چگونه فساد به بهانه تحریم که شکل گرفته،رخت بر می بست و گورش را گم می کرد.رحمت به وجودتان باد و لعنت بر دزدان و مزدوران وطن
سرباز امام زمان عج
ابوبصیر از امام صادق علیه السلام پرسید: حکم رباخوار بعد از روشن بودن حکم ربا براى وى چیست؟ حضرت فرمودند: تأدیب می‌شود و اگر (براى بار دوم) ربا گرفت باز تأدیب می‌شود و (براى بار سوّم) اگر ربا گرفت، کشته می‌شود#مرگ بر بانک مرکزی رباخوار و تمام بانک‌های رباخوار ایران
احمد
هم وطنان عزیز دوماه پیش گفتم هر کس پول دارد دلار بخرد اینها دنبال جمشید بسم الله هستند نظام چندین سال است می گویم قیمت دلار حباب است امروز دلار به هشتادو پنج هزار تومان رسید سکه به شصت میلیون تومان رسید بازهم می گویم دلار به صد تومان تا عید می رسد وبعد از ۱۲۰ هزار تومان می رسد نگذارید سرمایه شما آب شود هرکس پول دارد دلار بخرد
تاری
پول بانک‌ها مال راند خو رهائیکه از پول دولت ملت دزدیدند
و به ملت دولت نزول بهر میدهند این همین بلا را سر کشور آرژانتین آوردند ولی کسی پیدا شد همچی درست کرد
فرج ستوده نیا
در قانون کشورمان ، اگر کسی پول تقلبی چاپ کند ، مجرم محسوب می شود و با هاش برخورد و به حبس و جریمه و...محکوم می شود .
آیا خلق پول و کاهش ارزش پول توسط یک بانک ، چنین حکمی ندارد و نبایست باهاش برخورد قانونی انجام شود ؟
پس چرا نهاد های نظارتی و قضایی چنین برخورد نمی کنند ؟
لاجرم به یک نکته خاص می رسیم که پشت قضیه نیرویی است که به راحتی نمیشه باهاش برخورد قانونی و قضایی انجام داد !
بنابراین زمانی می‌رسد که این همه ضرر و زیان را می خواهند از جیب مردم بالاخص از خزانه بانک مرکزی بپردازند!
فرزان
موضوع بانک و بانکداری و علی الخصوص بانک مرکزی این مملکت که مثل ساز چپی بعضی اقوام ، گوشنواز همه ماها بوده،
درست مثل سطل زباله ایه که زیر بارون مونده و پلاستیکش هم پاره شده ، زباله ها که تفکیک نشده و از هر نمونه زباله ای اونم چند روز مونده اش ، به وفور موجوده .... الان کسی بخواد زیر و رو کنه چه بسا شکمبه گوسفنده ذبح شده از این سطل زباله بیرو بیاد و با یه فشار اخرین غذای حیوان بیچاره از راه دهان و دماغ و ... مارو مستفیض بفرماید... شاید روزی در حد بمب اتمی بترکد و خودش عوامل را ببلعد مثل خلبان بمب افکن اتمی که مثل اون لجن" خاوری " شانس فرار از محل رو نداشته باشه...
در ضمن لطفا روحمان رو بیشتر از این سوهان نزنید ، چون نه اعصابی مانده و نه دندانی برای قروچه قروچه کردن از حرص اینکه حامی لجن خواری مثل " خاوری " که بود که خاوری شد اولین دمل چرکینی که در جوانی بزیر نشیمنگاه سر بزند . البته منظورم به عفونی بودن خاوری و این دملهاست
خسرو صادقی معلم بازنشسته
اگه قرار بر محاکمه شود باید بزرگ محاکمه شوند .تندرو ها محاکمه شوند و خلاصه آنهایی که کمر به نابودی ایران بسته اند.و در انتها آنهایی که به جای () به راه انداخته اند و فکر می‌کنند مردم نمی‌فهمند یا نمی‌دانند. هم می‌دانند هم می‌فهمند اما اگر بگویند گردنشان می‌زنند و بلافاصه محاکمه وبه عنوان محاربه به چوبه دار ......
احمد
آقای فرزین دربانک مرکزی طلا از خارج وارد کرده، آقای همتی تبلیغ گران شدن طلا را به مردم وعده می دهد تا بازار گرانی را داغ کنند واز آب گل آلود استفاده کنند . این وزیر اقتصادیست که می خواهد اقتصاد بیمار مارا سروسامان دهد.خودشان عامل گرانفروشی وتورم درجامعه هستند.
غالاالل
اف به همتی
ناشناس
مالک بانک اینده ومجتمع ایران مال جناب انصاری
ناشناس
من که مشکلی توی بانک وآیند نمی بینم همه پولها رو داده ساختمان درست کرده که اون هم ۳۰۰ برابر شده .
مشکل چای دیگه حتما با این حرفها میخواهید پول مردم رو هپولی کنید .والا یک پنجم چای دبش یا یک پنجم کمک به برادران هم دین نمیشه
امیر
ابن جا ایران هست اگر قرار بود یا قرار باشه مسیولین پاسخگو باشند ایر آن نبود اینجا اگر قرار باشه کارها ریشه علمی و منطقی داشته باشه ایران نبود اگر قرار باشه سلیقه ونطر ونقوذ در امور نباشه ایران نبود و.........
از کار افتاده تامین اجتماعی
از سال ۸۸ یه وام ده میلیون ک دو میلیون آنهم بلوکه بوده گرفتم در اثر اتفاقی نتوانستم بموقع اقساط را پرداخت کنم بعد از یکجا نزدیک هشت میلیون بحساب ریختم حالا بعد از چند سال رفتم وام بازنشسته بگیرم گفتن اسمت رو بعنوان معوقه بصورت مشکوک الوصول زدن نمیتونم وام بگیرم نه جواب میدن خواهشن یه بانک برا یکی دو میلیون درمانده شدن اصلا بحالشان فرقی داره لطفا بنده را آزاد کنید
بصیر
... تا کی باید از صندوق بانک مرکزی برای روی پای ایستادن بانک های ورشکسته بر داشت و پس داده نشود. این سیاست فشل اقتصادی دولت و بانک مرکزی ملت را به خاک سیاه نشانده است . چرا نباید کسی پاسخگو باشد؟
...گرچه خلا قانونی و حفره های فرار در این زمینه زیاد است ولی بر اساس همین قانون نیم بند نظارتی بانک مرکزی باید پاسخگو باشند.
ناشناس
حیف کشور دست یک عده بی کفایت افتاده...فقط حرف زدن بلدن و .....
یادگار
ما یک مثال قابل تعمقی داریم که می گوید اگر سگ گله بخواب رود گوسفندان پراکنده خواهند شد
ممدی که نبودی ببینی
یکی از دلایل سودهای کلانی بوده که به سپرده ها می‌دادند طرف ظرف دو سال سه سال سرمایه‌گذاری اش بیش از دوبرابر شد.
فرزند شهید
مشکل اینجا است که همه از هم دیگر اتو وپرونده تخلف برای رو کردن دارند وبا هم مدارا میکنند تا این وسط ملت ضرر کنند تنها راه کار این است که یک کشتی سوراخ پیدا کنند وهمه اینها را سوار کنند و روانه دریا کنند تا کسی نتواند به دادشان برسد با این روندی که اینها پیش گرفتند مملکت خود یه خود رو به فروپاشی میرود مثل شوروی سابق صبح بیدار خواهیم شد و خواهیم دید در لوله ها اب نداریم در کابل ها برق نداریم وگاز هم نفس های اخرش را میکشد
سیدمجید
ماکشورومردم هستیم که بدست عده ای نابلد ولی دارلی قدرت به خاک سیاه نشانده شده ابم ،،نسلهای ماها که سوخت ،،دلمان بسیارمیسوزدبرای فرزندان ، نوه هاوعزیزان آینده مون،،?
خدایاچرا،،؟؟؟
قاسم عبدالهی
ناکارآمدی در نظارت بر بانکها موج می‌زند تا کی باید ادامه پیدا کند
ناشناس
چیزی از ایران نمونده
رامتین
وقتی میخوای پلکانی رو بشوری از بالا شروع می‌کنی یا از پایین؟
ناشناس
فاجعه ای که دیروزودداردولی سوخت وسوزپابرجاست دودان به چشم تمام ملت ومملکت خواهدبودانشالله که جلوان گرفته شود
مهدی
نامسلمانان چرا اموال بیت المال را نابود میکنید . تک تک شما باید محاکمه و اعدام بشوید
ساسان
بدبختی‌مادراین‌کشوراینه‌‌که‌همه.مسولین‌وکارمندان‌فقط‌به‌فکرتجاوزوتبانی‌وپول‌شویی‌هستندومن‌وشماانهارااقازاده‌وادمزرنگ‌معرفی‌میکنیم
Ata
جمعیت زیاد و وجود افاغنه همه چیز را نابود میکند
بهروز
درود بر شما. از زمانی که اولین بانک خصوصی بنام کار آفرین توسط چند تاجر وبساز بفروش ودلال تاسیس شد ،بروید مطالعه کنید ببینی پولهای که در بانک بوده به کدام سمت سوق داده شده ،تمامآ بطرف ساخت ساز . نمونه برج آلتون که توسط مدیران بانک ساخته شد. از آن زمان بانکها به طرف ساخت و ساز و دلار با پول سپرده گذاران رفتن و این بلا سر اقتصاد بی صاحب مملکت آمد. ولی سوالی که مطرح هست . آیا مسولین مملکت بی سواد بودن ؟یا خود شریک این جنایت؟
ایران مقتدر
دقیقا مخصوصا همتی بی سواد که هیچ چیزی در مورد اقتثاد نمیدونه والان سکاندار وزارت اقتصاد شده وکشور رو بسمت سرمایه داری سوق میده وهمیشه آیه ی یاس میخونه وپلس میده به کشورای بیگانه . همتی وظریف خائنین به وطن هستند واز هر چیزی برای صربه زدن به منافع ملی وتوان داخلی استفاده میکنند وتمام داشته ها وتواناییهای عظیم داخل کشور را نادیده گرفته ومیخوان با اینکار عزت واقتدار ملی رابه غربیها بفروشند . چرا نمایندگان کاری نمیکنند ؟ چرا 90 میلیون ایرانی با تمدن کهن عزت واقتدارسون وسرنوشتشون توسط امثال همتی وظریف باید نوشته بشه ؟ آقای پزشکیان رای ملت به شا این بود که سرنوشت ایران عزیز ما رو دست خاینینی مثل ظریف وهمتی بسپارید ؟ به همان عدل علی از شما راضی نخواهیم بود که اقتدار عزت امنیت ایران را متزلزل کنید لعنت خدا وولی خدا علی مولا بر خائنین ومزدوران وطن . آقای پزشکیان چرا از اجرای قوانین کشور طفره میروید تا ظریف خائن در خارج از مرزها مسکلان داخلی را به زبان بیاره وادعا کنه در ایران قوانین نوشته شده براش اهمیتی نداره هرچی من میگم همان درسته . چه کسی باید جلوی گستاخی ظریف خائن رو بگیره ؟ چرا آینده وشرنوشت میلیونها ایرانی بدست امثال ظریف وهمتی باید نوشته بشه؟ خدایا این کشور کهن صاحب نداره فقط موقع رای گیری مردم رو میخواین . یا مهدی بیا عدالت واقعی رو در دنیا گسترش بده وریشه زالو صفتان امثال ظریف وهمتی وترامپ واسرائیل جنایتکار رو از بین ببر ونابودشان کن تا صلح وصفا ی واقعی رو مردم مظلوم درد کشیده بچشند. به امید ظهور مهدی عدالت گستر
S.gh
کاری که این ها با ایران کردن مغول نکرد.یعنی این همه سال همه باهم سر یه سفره دست تو دست هم نشستن و خوردن به ریش ملت خندیدن
امیر
در مملکت ایران اینها ن ایران همه نمک خیلی وقت است گندیده چیزی نیست بزنند چه زنیم که خود نمک زودتر گندیده است