يکشنبه ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۱:۴۶

ایران آماده فراهم کردن بستر همکاری‌های معدنی با قاره آفریقا

رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: این سازمان آماده برای ایجاد فضای مشترک همکاری های معدنی و صنایع معدنی با کشورهای آفریقا است.
کد خبر : ۲۹۳۸۴۶

به گزارش بورس‌نیوز، محمد آقاجانلو، رئیس هیأت عامل ایمیدرو، در نشست تخصصی صنعت، معدن و صنایع معدنی اجلاس ایران و آفریقا که با حضور معاون توسعه روستایی رئیس جمهور، وزرای صمت ایران و اتیوپی و معاونان وزیر صمت ایران برگزار شد، با اشاره به چالش‌های ناشی از تغییرات اقلیمی برای صنایع مختلف، بیان کرد: امروزه با توجه به پایداری توسعه در بخش معدن، می‌توان به توسعه‌ای بر مبنای معدن به‌عنوان راهی برای عبور از تغییرات اقلیمی نگریست و این موضوع می‌تواند امیدی برای گسترش روابط دو کشور باشد.

وی ادامه داد: ایران دارای فناوری‌های پیشرفته در زنجیره‌های اکتشاف، استخراج، فرآوری و تولید محصولات معدنی است که می‌تواند به‌عنوان نقطه آغاز جدیدی برای همکاری‌های دوجانبه محسوب گردد.

آقاجانلو به یک مثل آفریقایی اشاره کرده و گفت: این مثل بر اهمیت نقاط قوت در پایدارسازی روابط دو طرف تأکید دارد. دانش فنی و بومی در حوزه‌های مختلف معدنی به همراه نیروی انسانی متخصص و مدیران کارآمد، زمینه‌های مناسبی برای تقویت همکاری‌ها فراهم کرده است.

رئیس هیأت عامل ایمیدرو در ادامه به ظرفیت‌های تولید معدن و صنایع معدنی در ایران اشاره کرد و گفت: در سال ۲۰۲۴، تولید فولاد ایران به ۳۱ میلیون تن، آلومینیوم به ۷۰۰ هزار تن و مس محتوا به ۳۵۰ هزار تن خواهد رسید.

وی همچنین به صادرات نزدیک به ۱۴ میلیارد دلاری این حوزه از کشور در سال گذشته اشاره کرد و گفت: کشورهای آفریقایی سهم قابل‌توجهی از این بازار ندارند، در حالی که فرصت‌های توسعه برای محصولات ایرانی در آفریقا وجود دارد.

به گفته آقاجانلو، ایران با حدود ۷ هزار معدن فعال، سالانه ۶۰۰ میلیون تن استخراج از معادن دارد که این امر پایه‌گذار تولید محصولات و اشتغال است.

رئیس هیأت عامل ایمیدرو همچنین به توان فنی و مهندسی و دانش مهندسان ایرانی اشاره کرد و گفت: نظام مهندسی معدن ایران شامل ۵۰ هزار عضو است که از این تعداد ۱۶ هزار مهندس معدن و ۲۰ هزار زمین‌شناس می‌باشند و مابقی نیز متالورژ و نقشه‌بردار هستند.

وی تأکید کرد: این نیروی انسانی متخصص از دانش فنی قابل توجهی برای صدور خدمات و فناوری به کشورهای آفریقایی برخوردار است.

آقاجانلو اضافه کرد: با توجه به زمینه‌های موجود، ایمیدرو آماده برگزاری نشست‌های مشترک با مدیران و کارشناسان این حوزه با طرف‌های آفریقایی است.

وی همچنین گفت: بررسی راه‌های تقویت همکاری‌ها و ارائه راهکارهای لازم از جمله مواردی است که دو طرف می‌توانند در موضوعات و همکاری‌های مشترک، مطرح و پیگیری کنند.

معاون وزیر صمت همچنین اعلام کرد: شرکت‌های تولیدکننده محصولات و تجهیزات بومی‌شده، فنی و مهندسی، پیمانکاری و مشاوره‌ای معدن و صنایع معدنی ایران در نمایشگاه ایران اکسپو حضور داشته و آماده امضای تفاهم‌نامه و توافقات با شرکت‌های آفریقایی هستند.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر