بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۵

رکورد تازه صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۳ ثبت شد

رکورد تازه صادرات غیرنفتی در سال ۱۴۰۳ ثبت شد
معاون سازمان توسعه تجارت ایران گفت: در ۱۱ ماهه ۱۴۰۳ صارات غیرنفتی بالغ بر ۵۳ میلیارد دلار بود و این عدد مطابق با پیش‌بینی‌ها در ۱۲ ماهه افزایش پیدا خواهد کرد و به ۵۸ میلیارد دلار خواهد رسید
کد خبر : ۲۹۲۸۲۶
نویسنده :
مینا علیزاده

به گزارش بورس‌نیوز، محمدصادق قنادزاده، معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرد که در سال گذشته، بالاترین میزان صادرات غیرنفتی در تاریخ تجارت خارجی کشور ثبت شده است.

 وی گفت: در ۱۱ ماهه سال ۱۴۰۳، صادرات غیرنفتی به بیش از ۵۳ میلیارد دلار رسید و انتظار می‌رود این رقم در پایان سال به ۵۸ میلیارد دلار افزایش یابد. همچنین، میزان تراز تجاری منفی نیز به‌طور قابل توجهی کاهش یافته و از بیش از ۱۶ میلیارد دلار به ۷ میلیارد دلار رسیده است. از این رقم، حدود ۴ میلیارد دلار به واردات طلا اختصاص یافته که به‌عنوان واردات باکیفیت شناخته می‌شود و به این ترتیب می‌توان گفت که تراز تجاری ما حدود ۳ میلیارد دلار است.

این مقام مسئول افزود: احیای شورای عالی صادرات غیرنفتی با حمایت معاون اول رئیس‌جمهور انجام شده و مصوبات خوبی در این شورا به تصویب رسیده است. این اقدامات به انسجام و وحدت رویه در تجارت خارجی کمک خواهد کرد و باید توجه داشت که این موضوع از خواسته‌های جدی بخش خصوصی کشور بوده است.

قنادزاده همچنین به برگزاری ششمین دوره ایران اکسپو و دومین اجلاس همکاری ایران و آفریقا اشاره کرد و گفت: این دو رویداد از بزرگترین برنامه‌های صادراتی کشور در سال گذشته بودند. در ششمین دوره ایران اکسپو، بیش از ۲۵۰۰ مقام دولتی، تاجر و سرمایه‌گذار از ۹۲ کشور جهان حضور داشتند و در اجلاس ایران و آفریقا نیز ۳۶۰ مقام و تاجر آفریقایی به میزبانی درآمدند.

معاون خدمات تجاری سازمان توسعه تجارت ایران همچنین به برگزاری نمایشگاه‌های بین‌المللی در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران پرداخت و بیان کرد: در سال گذشته بیش از ۷۰ عنوان نمایشگاه برگزار کردیم که دستاوردهای مهمی در زمینه توسعه و تسهیل تجارت داشتند.

وی در ادامه افزود: سازمان توسعه تجارت ایران مجوز تأسیس ۶۰ مرکز تجاری را صادر کرده است. قنادزاده تأکید کرد که این مراکز ابزاری مناسب در شرایط تحریم برای توسعه مناسبات اقتصادی به شمار می‌روند و به‌خوبی عمل کرده‌اند. بنابراین، درصدد هستیم که در سال جاری کیفیت آن‌ها را افزایش دهیم و تعدادشان را در کشورهای مختلف گسترش دهیم.

 

 

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
ارسال نظر