خریداران "ستران" ۸.۴۰۰ تومانی، کجایند
به گزارش گروه تحقیق و مطالعات بورس نیوز، در شرایطی که در مردادماه سال جاری ثبت قیمتهای بیش از ۸.۴۰۰ تومانی "ستران" بسیاری از کارشناسان بازار را متعجب و البته متأثر کرده بود، صورتهای مالی ۶ ماهه حسابرسی شده این شرکت حاکی از تحقق سودی تنها ۳۱۰ ریالی به ازای هر سهم دارد که البته بیش از ۲۵۱ ریال هم سهم درآمدهای غیرعملیاتی ناشی از فروش سهام و داراییهای ثابت است.
اینکه برخی سرمایهگذاران چگونه حاضر بودند برای سهمی که سودی عملیاتی ناچیزی دارد بیش از ۸.۴۰۰ تومان پول بدهند اتفاقی است که شاید بخشی از ریزش ۷۰ درصدی قیمت سهام این شرکت را در ماههای اخیر توجیه کند.
اما اینکه با تحقق سود خالصی در حدود ۷۰۰ ریالی به ازای هر سهم که بخش عمدهای از آن نیز مربوط به درآمدهای بیکیفیت غیرعملیاتی بوده، شاهد افت سنگین قیمتی در این نماد خواهیم بود یا خیر؟ سؤالی است که پاسخ به آن ساده و البته دردناک است.
بیش از ۷.۳۲۲ میلیارد ریال تسهیلات بلندمدت و کوتاهمدت در صورتهای مالی تلفیقی این شرکتهای بیکیفیت مثالی آشکار از چرایی ورشکستگی بسیاری از بانکهای کشور و نظام بانکی است.
بااینحال شاید افزایش ۱۱۳ هزار تنی انواع سیمان داخلی و رشد نرخهای فروش در سال جاری در مقایسه با سال گذشته را میتوان بهعنوان تأثیرگذارترین عوامل افزایش درآمدها و شناسایی سود آنهم پس از سالها دانست. رشد در حدود ۴۳ درصدی درآمدهای حاصل از فروش را افزایش بیش از ۳۹ درصدی و ۴۵ درصدی بهای تمامشده و هزینههای فروش عمومی و اداری جبران کرد و اگر شناسایی بیش از ۴۴۱ میلیارد ریالی درآمدهای بیکیفیت غیرعملیاتی نبود، مجدداً شاهد عدم تحقق سودآوری محسوسی از سوی این شرکت بودیم.
بیشتر بخوانید:
لطفا از دارایی ها و زیر مجموعه های ستران هم اگه چیزی دارین بنویسید
شرکت های زیرمجموعه:
شرکت سیمان ایلام
شرکت پریفاب
شرکت سیمان پیوند گلستان
صنایع سیمان گیلان سبز
شرکت سیمان نهاوند
شرکت سیمان هگمتان
به نظر جنابعالی ایران خودرو با این همه کبکبه ودبدبه و اینکه از سال 91 تا به حال در زیان و تقسیم سود 5 ریالی ارزش داره سهمشو بخری؟؟!! و آیا زیان آن واقعی است یا فساد سیستماتیک هستش؟؟!
چه میدانی در شرکتهای ایران چه میگذرد و دعوا بر سر چیست؟!