آثار قیمت نفت و تغییرات قیمتی آن بر بازارها
به گزارش بورس نیوز، مصطفی امیدقائمی اظهار کرد: بیشک متغیری مانند قیمت نفت و تغییرات مثبت قیمتی در این محصول تاثیر مستقیمی بر بازارها خواهد داشت. در این میان بازارسرمایه نیز از این قاعده مستثنی نیست. به ویژه این که بخش مهمی از شرکتهای بورسی ما نفتی، پتروشیمی و صنایع وابسته به نفت هستند.
وی با اشاره به امیدهای ایجاد شده در پی صعود نفت پس از ریزشهای قیمتی و همچنین ثبات نسبی نرخ ارز خاطرنشان کرد: این امیدها پیش بینی سرمایهگذاران را نسبت به بازار مثبت کرده و موجب شده تا منابع سرمایهگذاران به سمت بازارسرمایه سوق پیدا کند. میتوان گفت که این امیدها در مجموع از افزایش سود شرکتها به دلایل مختلفی همچون افزایش قیمت نفت و تعیین تکلیف نرخ تسعیر ارز در برخی صنایع ناشی شده است.
امیدقائمی حضور پررنگ حقیقیها نسبت به حقوقیها در بازار هفته گذشته را اتفاقی مثبت خواند و افزود: وجود اخباری مثبت در برخی صنایع سبب اقبال سهامداران حقیقی به بازار شده است که از این جمله میتوان از تشکیل صفهای خرید در صنایع بانکی، کالایی و خودرویی نام برد.
این کارشناس بازارسرمایه اقدامات بانک مرکزی در ایجاد جو مثبت در صنایعی مانند صنایع بانکی را موثر ارزیابی کرد و اظهار کرد: اتفاق خوبی که با همکاری بانک مرکزی و سازمان بورس افتاد این بود که سهام برخی بانکها که برای طولانی مدت متوقف بوده با دستورالعملی از سوی سازمان بورس بازگشایی شد و نسبت به برگزاری مجامع آنها نیز اقدام شد.
وی خاطرنشان کرد: تسعیر داراییهای ارزی بانکها نیز یکی دیگر از مباحثی بود که به سرعت به آن رسیدگی شد. پیش بینی میشود که داراییهای ارزی بانکها با این اقدام، تسعیر شود و بانکها بتوانند از این محل افزایش سرمایههای خوبی داشته باشند. این اخبار در نهایت به رونق سهام بانکیها در بورس منجر شده است که میتواند به عنوان یک گروه مهم بورسی بر کل بازار نیز تاثیر مثبتی بگذارد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری اهداف در ادامه؛ ماهشمار شدن سود بانکی را نیز عامل ایجاد رونق در بورس دانست و یادآور شد: اجرای سیاستهای این چنینی در جذب منابع بانکی، سبب کاهش جذابیت سرمایهگذاری در بانکها و سوق سرمایه در کوتاهمدت به سمت بازارسرمایه خواهد شد.
امیدقائمی در خصوص دستورالعمل ارزی پتروشیمیها و تاثیر آن بر سودآوری این شرکت بیان داشت: شرکتهای پتروشیمی به نسبت ارزی که بتوانند در بازار آزاد بفروشند میتوانند انتظار سودآوری از فعالیتهای صادراتی خود را داشته باشند.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری اهداف در تشریح روند فعلی مسائل اقتصاد جهانی و تاثیر آن بر بازارسرمایه ایران گفت: بعد از جنگ تجاری آمریکا و چین، اکنون جنگ تجاری بین اتحادیه اروپا به وجود آمده است. البته درباره جنگ تجاری بین آمریکا و چین به دلیل جلساتی که انجام شده و در حال پیگیری است خوشبینیهایی وجود دارد. توافق این دو قدرت اقتصادی باعث خواهد شد تا قیمت کامودیتیها و محصولات پایه در دنیا افزایش پیدا کند و به تبع آن بر بازارسرمایه کشور ما نیز تاثیر بگذارد.
وی روند آتی بازارسرمایه را به عوامل مختلفی نسبت داد و در این خصوص بیان داشت : شکل گیری روندها در بازارهای جهانی و در بازارسرمایه کشور ما به میزان زیادی به تغییرات قیمت نفت وابسته است. همچنین تغییرات قیمتی سایر کامودیتیها نیز بازار را تحت تاثیر قرار خواهد داد. از سویی در حال حاضر مسائل سیاسی به شدت بر تحولات اقتصادی سایه انداخته است. بر این اساس هرگونه توافق سیاسی بین قدرتهای درگیر در جنگهای تجاری به خصوص توافق بین آمریکا و چین میتواند روند قیمت کامودیتیها را در جهان افزایشی کند.در حالی که اگر این توافق حاصل نشود، روند افزایشی قیمت محصولات پایه و کامودیتیها نیز متوقف خواهد شد.
این کارشناس بازارسرمایه خاطرنشان کرد: با وجود انتظارها برای ایجاد توافقات بینالمللی در جنگهای تجاری، ذکر این نکته ضروری است که محصولات پایه از رشد خود باز ماندهاند و دیر یا زود قیمت آنها از اعداد فعلی تجاوز خواهد کرد و به سمت افزایشی شدن روندها پیش خواهد رفت و به تبع آن نیز رونق را در بازارها شاهد خواهیم بود.
این مقام مسئول در خصوص تأثیر گزارشهای ۹ ماهه بر تصمیم گیری سهامداران گفت: اکنون فعالان بازارسرمایه برای تصمیمسازیهای خود در انتظار گزارشهای عملکرد ۹ ماهه شرکتها هستند که به نظر میرسد این گزارشها حاوی اطلاعات خوب و امیدبخشی باشند و تحلیلها و حرکتهای بازار را برای سه ماهه پایان سال ۹۷ شکل دهند و رونق را برای پایان سال در پی داشته باشند.