بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۱۶ دی ۱۳۸۶ - ۱۶:۱۰

مهر:انتقاد وزیر اقتصاد از یارانه 50 میلیارد دلاری انرژی

کد خبر : ۱۱۴۶۴

انتقاد وزیر اقتصاد از یارانه 50 میلیارد دلاری انرژی

وزیر امور اقتصادی و دارایی میزان یارانه سالانه پرداختی به برخی کالاهای مصرفی نظیر نفت و گاز را حدود 50 میلیارد دلار اعلام کرد و گفت: اگر برای فقر زدایی برنامه خاصی وجود داشت صرفا این میزان یارانه در کشور مورد نیاز نبود؛ بنابراین یارانه ها در عمل ضد عدالت هستند.

داوود دانش جعفری امروز در همایش بین المللی " جهانی شدن ، خصوصی سازی و عدالت اقتصادی" ، تقسیم کار بین المللی درمقوله جهانی شدن را باعث ایجاد منافع دو جانبه برای کشورها دانست و گفت: جهانی شدن تنها مختص اقتصاد نیست بلکه در مباحثی نظیر سیاست ، فرهنگ و ارتباطات نیز کما بیش راه یافته است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی افزود: اگر چه سهم اقتصاد در مقوله جهانی شدن پر رنگ تر از سایر امور است اما یک مبحث کلی و مهم در تمامی زمینه هاست اما نکته حائز اهمیت این است که ریشه تمامی مباحث به نحوی است که تعامل? بیشتر کشورها می تواند در جهت منافع ملی بنگاه های اقتصادی کشور ما باشد.

وی تصریح کرد: امروز مباحث جهانی شدن روز به روز بیشتر از قبل در حال تکامل است و باید توجه داشت مبحث جهانی شدن مربوط به روابط و تعامل کشورها نیست بلکه کشورها برای ورود به آن باید یک سلسله مباحث و شرایط را کسب کنند، در غیر این صورت بازی "برد - برد" نخواهد بود.

به گفته دانش جعفری هر بنگاهی که قصد ورود به مقوله جهانی شدن را دارد باید مقدماتی را کسب کند؛ وقتی سخن از سایت توسعه صادرات غیر نفتی به میان می آید موضوع پرداختن به افزایش رقابت پذیری و ارتقا کیفیت مطرح است و به دنبال آن وقتی صحبت از رقابت پذیری به میان می آید افزایش کارآیی بنگاه ها مطرح می شود.

وی تصریح کرد: افزایش کارآیی در بنگاه های اقتصادی به معنای این است که بنگاه های دولتی در کارآیی مواجه با کسری هستند. همچنین زمانی که ضرورت پرداختن به بحث کنترل یارانه ها در اقتصاد مطرح می شود در واقع هدف این است که مشخص شود رابطه تنگاتنگی میان بحث یارانه ها و خصوصی سازی و آزادسازی اقتصادی و? حضور بخش خصوصی در اقتصاد وجود دارد.

وزیر امور اقتصادی? ودارایی گفت: در بسیاری از کشورها از جمله ایران قیمت کالای اساسی و مواد غذایی همواره مطرح است، چرا که قصد دولتها این است که مصرف کننده کالا را با قیمت کمتری دریافت کند اما روی دیگر سکه این سیاست، این است که افرادی که تولید کننده محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی هستند درآمد کمتری را دریافت می کنند و متاسفانه آنها در قشر ضعیف و فقیر جامعه هستند.

وی افزود: به گفته وزیر نفت مصرف داخلی این کالا روزانه یک میلیون و 600 هزار بشکه است و علاوه بر آن معادل مصرف روزانه 3 میلیون بشکه نفت نیز گاز مصرف می شود. نکته اساسی این است که اگر میزان یارانه سالانه پرداختی به برخی کالاهای مصرفی نظیر نفت و گاز را که عدد بسیار بالایی و در حدود 50 میلیارد دلار است را به مردم پرداخت می کردیم تا به سلیقه خود خرج کنند آیا مصرف به میزان فعلی بود؟

دانش جعفری خاطرنشان کرد: اگر کشور برای فقر زدایی برنامه خاصی داشت صرفا این میزان یارانه در کشور مورد نیاز نبود؛ بنابراین یارانه ها در عمل ضد عدالت هستند، زیرا پرداخت یارانه به معنای ورود ممنوع بخش خصوصی است . نمی توان انتظار داشت که بخش خصوصی در ایران پالایشگاهی را با هزینه خود احداث کند و تولیدات را به قیمت مورد نظر دولت بفروشد.

وی با اشاره به موضوع تعرفه های گمرکی? برای حمایت از تولید داخلی، گفت: وقتی گفته می شود با ورود کالایی به داخل ، تولید داخلی تحت تاثیر قرار می گیرد و باید تعرفه بالا برده شود تا تولید داخلی به خطر نیفتد باید تمامی جوانب کار دیده شود،چرا که در موضوعی نظیر خودرو که مصرف کننده برای ورود خودروی خارجی 90 درصد تعرفه می پردازد و در واقع ضرر می کند ، چرا که? تولید خودروی داخلی رقابت پذیر نیست.

دانش جعفری گفت: امروز مباحثی نظیر جهانی شدن ، رقابت پذیری ، خصوصی سازی عدالت اقتصادی و رفاه مردم مقولاتی تنگاتنگ هستند که روابط متقابل دارند.

وی با انتقاد از برخی عملکردهای سازمان جهانی تجارت و صندوق بین الملل پول گفت: امروز تمامی اعضای برخی از نهادهای بین المللی از حق قانونی خود بهره حقیقی را نمی برند.

دانش جعفری تجدید نظر در قانون مالیاتها را اقدامی موثر در جهت افزایش شفافیت دانست و گفت: علیرغم پیش بینی ها مبنی بر کاهش درآمدهای مالیاتی دولت اما این اتفاق نیفتاد؛ بنابراین اگر سیاستی به ظاهر به ضرر دولت باشد اما در عمل به نفع بخش خصوصی? و دولت است ، باید تصویب شود.

وی اظهار داشت: در سال گذشته رقمی که به عنوان سرمایه گذاری خارجی در کشور ثبت و وارد شد بی سابقه بود و امسال نیز طی چند ماه اخیر روند مطلوبی را شاهد بوده ایم .

وزیر امور اقتصادی و دارایی خاطرنشان کرد: هدف سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی توانمند سازی بخش خصوصی است که با اقدام جدی دولت و مجلس به زودی تبدیل به یک قانون جامع? می شود و در آن جهت گیری زیادی از جمله اقداماتی برای جلوگیری از بزرگ شدن دولت و رسیدن به دولت کوچک، چالاک و کاهش هزینه های آن وجود دارد، ضمن اینکه در آمدهای دولت در راه بهداشت، درمان ، فقر زدایی و آموزش هزینه می شود.

وی افزود: بحث مربوط به خصوصی سازی که فروش بنگاه های دولتی است که در سال اخیر خصوصی سازی بنگاه های بزرگ دولتی که سالهای در انحصار دولت بودند شروع و زمینه برای حضور بیشتر بخش خصوصی فراهم شد، این در حالی است که دولت در جهت عدالت اقتصادی بیشتر و توانمند سازی بخش خصوصی گام برداشت و در این راستا 7 هزار میلیارد تومان طرح زود بازده به دولت معرفی و از تسهیلات بانکی بهره گرفتند، البته مشکل ارتباط خوشه ای بین این بنگاهها ، نوپا وجود دارد.

اشتراک گذاری :
ارسال نظر