بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۰
در گفتگو با بورس نیوز تاکید شد:

رانت مضاعف به قیمت فشار بر سنگ‌آهنی‌ها

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران گفت: توقف صادرات و قیمت‌گذاری دستوری جذابیت سرمایه‌گذاری در این حوزه را از بین برده و وقتی سرمایه‌گذاران رغبتی به سرمایه‌گذاری و توسعه معادن نشان ندهد، به تدریج حجم تولید کاسته و نیاز به سوی واردات روانه خواهد شد.
کد خبر : ۱۹۸۲۷۲

رانت مضاعف به قیمت فشار بر سنگ‌آهنی‌ها

به گزارش بورس نیوز، چندی قبل صادرات سنگ‌آهن به بهانه مبارزه با خام فروشی مشمول عوارض ۲۵ درصدی شد و دریافت عوارض از ابتدای مهرماه اجرایی شد. از همان زمان موجی از نظرات موافق و مخالف در این زمینه به راه افتاد؛ اما آنچه بیش از همه خودنمایی می‌کرد این بود که گویا قبل از صدور این بخشنامه هیچ مشورتی با تشکل‌های مربوط به این حوزه صورت نگرفته است.
باوجود تأکید معاون اول رئیس‌جمهور در مورد مشورت با بخش خصوصی در مورد صادرات سنگ‌آهن، اما فعالان این صنعت معتقدند باوجود گذشت چند هفته از این ابلاغیه هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته است.

سعید صمدی رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران در گفتگو با بورس نیوز در این خصوص بیان کرد: معمولاً برای تصمیم‌گیری در مورد معادن، با تشکل‌های صنفی مشورت نمی‌شود و این مشکل در یکی_دو سال اخیر بیش‌ازپیش پررنگ شده است.

رانت مضاعف به قیمت فشار بر سنگ‌آهنی‌ها

وی افزود: یکی از مواردی که قبل از تصمیم‌گیری و صدور بخشنامه با تشکل‌های صنفی مشورت نشد، بحث وضع عوارض بر صادرات تعدادی از مواد معدنی ازجمله سنگ‌آهن بود. در نظر داشته باشید که طبق گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس، ۹۴ درصد تولیدات حوزه زنجیره فولاد در داخل کشور مصرف‌شده و صادرات سنگ‌آهن، حجم کمی بوده و بیش‌ازاندازه بزرگ‌شده است و انتقادات به صادرات تبلیغاتی بود. باوجود تأکید آقای جهانگیری، هیچ تغییری در سیاست وضع عوارض صادرات مواد معدنی ایجاد نشده و توجهی به نظرات تشکل‌های صنفی نشده است. تبعات چنین تصمیمی، در سال‌های آینده نمایان خواهد شد. کما اینکه صنعت زغال‌سنگ هم دقیقاً از همین نگاه غیر کارشناسانه آسیب دید و ضعف سرمایه‌گذاری در حوزه معادن زغال‌سنگ و مشکلات آن مشخص است.

صمدی اضافه کرد: صادرات سنگ‌آهن بسیار کاهش پیدا خواهد کرد، ولی توقف صادرات و قیمت‌گذاری دستوری جذابیت سرمایه‌گذاری در این حوزه را از بین برده و وقتی سرمایه‌گذاران رغبتی به سرمایه‌گذاری و توسعه معادن نشان ندهند، به‌تدریج حجم تولید کاسته شده و درنهایت، نیاز به واردات خواهیم داشت. سرمایه‌گذاری در هر حوزه‌ای به شرطی جذابیت خواهد داشت که برای سرمایه‌گذاران توجیه اقتصادی داشته باشد.

وی افزود: تولیدکنندگان سنگ‌آهن حتی حاضر به فروش محصولات خود باقیمتی ۳۰ درصد ارزان‌تر از قیمت‌های جهانی هستند، ولی برخی دنبال رانت بیشتری هستند و تخفیف ۵۰ درصدی می‌خواهند. نکته اینجا است که بار فشار‌ها فقط بر دوش معدنی‌ها تحمیل می‌شود و صنایع فولادی، نه‌تن‌ها از رانت دسترسی به محصولات معدنی ارزان‌تر از قیمت‌های جهانی برخوردار هستند، بلکه از انرژی ارزان‌قیمت هم استفاده می‌کنند و درنهایت بخش زیادی از محصولات خود را روانه بازار‌های صادراتی می‌کنند و باقیمت جهانی می‌فروشند.

رئیس کمیسیون معدن خانه اقتصاد ایران تصریح کرد: انتظار می‌رود وزارت صمت در تصمیم‌گیری‌ها، تشکل‌های صنفی را هم طرف مشورت قرار دهد و ضمناً از تصمیم‌گیری‌های خلق‌الساعه پرهیز شود.

اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
در گفت‌وگو با بورس نیوز تاکید شد:
رانت ۲۰درصدی دلیل مخالفت با شیوه‌نامه فولاد
در گفت‌وگو با بورس نیوز تاکید شد:
رانت ۲۰درصدی دلیل مخالفت با شیوه‌نامه فولاد
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید: