آیا قیمت خودرو در سال جدید افزایش خواهد یافت؟

به گزارش بورس نیوز، حسین رحیمینژاد، کارشناس صنعت و بازار خودرو اظهار کرد: قیمت خودرو به طور طبیعی با تأخیری نسبت به تغییرات نرخ ارز تغییر میکند. قیمت خودرو تحت تأثیر نرخ ارز و به واسطه خرید مواد اولیه به قیمت روز از بازار، دستخوش تغییر میشود. خودروسازان و قطعهسازان، مواد اولیه را با قیمت آزاد تهیه میکنند و به همین دلیل، قیمت خودرو تغییر میکند، اما این تغییر به تأخیر میافتد.
رحیمینژاد ادامه داد: پیشبینی میشود که در سال جدید قیمت خودرو، به ویژه به دلیل افزایش نرخ ارز که تا کنون تأثیر آن در قیمت خودروها مشاهده نشده، افزایش یابد. در سال گذشته، این تغییرات دیده نشد زیرا قیمتگذاری دستوری در صنعت خودرو ادامه داشت و خودروسازان قیمتها را در مواردی که افزایش داشتند، ثابت نگه داشتند. این ثابت ماندن قیمتها درب کارخانه باعث شد تا تغییرات قیمت در بازار خودرو به طور موقت کمتر از تغییرات نرخ ارز باشد.
وی تأکید کرد: سال ۱۴۰۳ به نظر سال خوبی برای صنعت و بازار خودرو نخواهد بود و با واگذاری اختیارات ایرانخودرو به شرکت کروز، احتمالاً شاهد افزایش قابل توجه قیمتها خواهیم بود. همچنین، ایرانخودرو ممکن است با چالشهای جدیدی روبرو شود و قیمت محصولاتش افزایش یابد. با مدیریت جدید کروز، عمق ساخت داخل کاهش و روند مونتاژ در ایرانخودرو افزایش خواهد یافت که این تغییرات برای مصرفکنندگان مناسب نخواهد بود.
این کارشناس صنعت خودرو بیان کرد: تحریمها تأثیر کمتری بر بازار خودرو دارند زیرا صنعت خودروی کشور بیشتر به همکاری با چین وابسته است. در گذشته، همکاری با شرکتهای فرانسوی تأثیر زیادی داشت، اما اکنون بیش از ۷۰ تا ۸۰ درصد صنعت خودرو به چین وابسته است و تحریمهای آمریکا تأثیری بر تولید و بازار نخواهند گذاشت.
رحیمینژاد افزود: تنها تأثیر تحریمها بر نوع مذاکرات و شرایط همکاری با چین خواهد بود، چرا که چین در حال حاضر شریک انحصاری صنعت خودروی ایران محسوب میشود و شرکتهای چینی از این موقعیت برای افزایش قیمت محصولاتشان استفاده خواهند کرد. بنابراین، تحریمها بر تیراژ تولید تأثیری نخواهد داشت اما افزایش انحصار چین در بازار خودرو منجر به افزایش قیمتها خواهد شد.
در حال حاضر، واردات خودروهای خارجی نیز عمدتاً از چین انجام میشود و حتی خودروهای برند ژاپنی نیز در واقع در چین ساخته میشوند. لذا، مذاکره با آمریکا یا رفع تحریمها تأثیر چندانی بر وضعیت صنعت خودرو نخواهد گذاشت.
رحیمینژاد در پایان خاطرنشان کرد: به طور کلی، صنعت خودروی کشور به طور کامل به چین وابسته شده است و مذاکرات اقتصادی و تحریمها تنها بر شرایط قیمتگذاری تأثیر میگذارند و بر روند تولید تأثیرگذار نخواهند بود. وی توصیه کرد کسانی که به خودرو نیاز دارند، در اولین فرصت نسبت به خرید اقدام کنند. اگر فردی قصد سرمایهگذاری دارد، خرید خودرو به عنوان کالای مصرفی توصیه نمیشود زیرا عدم قطعیتهای زیادی وجود دارد و ممکن است پیشبینیها به طور کامل محقق نشوند. اما در صورت نیاز به خودرو، بهتر است خرید خود را انجام دهند زیرا به دلیل افزایش نرخ ارز و واگذاری اختیارات ایرانخودرو به کروز، قیمت خودرو به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام/