بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۵ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۹

سرمایه بانک ملی به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید

کد خبر : ۱۰۱۹۱۷
 با برگزاری مجمع عمومی سالانه بانکی ملی ایران، صورت‌های مالی سال ۱۳۹۱ این بانک به تصویب رسید.

در این جلسه که با حضور سید شمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی به عنوان رئیس مجمع، محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی و نمایندگان اعضای مجمع در ساختمان موزه بانک برگزار شد، صورت‌های مالی سال ۱۳۹۱ بانک ملی ایران مورد بررسی و تصویب اعضای مجمع قرار گرفت.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در این جلسه با تقدیر از مدیران و کارکنان بانک ملی ایران گفت: سیستم بانکی صف مقدم مقابله با تحریم اقتصادی است و بخش قابل توجهی از حماسه اقتصادی مربوط به سیستم بانکی و به ویژه بانک ملی ایران است.

حسینی افزود: سیستم بانکی تاکنون تلاش‌های موفقی داشته و امسال نیز سال منحصر به فردی است که تلاش‌ها باید مضاعف باشد؛ همکاران در سیستم بانکی به‌ویژه بانک ملی ایران سهم ویژه و برجسته‌ای در خلق حماسه اقتصادی دارند و مطمئناً امسال را هم به سال دشمن شکنی تبدیل خواهند کرد.

وی افزایش سرمایه بانک ملی ایران از مبلغ ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال را جزو نقاط قوت این بانک دانست و تصریح کرد: امروز بانک ملی ایران بزرگترین بانک کشور از نظر سرمایه است که این سرمایه به میزان قابل توجهی، آسیب پذیری آن را کاهش می‌دهد.

رئیس مجمع عمومی بانک ملی ایران، رشد ۲۶ درصدی منابع بانک ملی ایران را نشانگر اعتماد مردم به این بانک عنوان کرد و ادامه داد: کاهش نسبت مطالبات غیرجاری به کل تسهیلات از تاکیدات مجمع بوده که این نسبت از ۲۱/۱۵ درصد سال ۹۰ به ۱۳/۱۳ درصد در سال ۹۱ رسیده که نشانگر اهتمام کارکنان شریف بانک ملی ایران به این موضوع است.

به گفته وی افزایش میزان کفایت سرمایه، اقدامی میمون در بانک ملی ایران محسوب می شود.

همچنین وزیر امور اقتصادی و دارایی، تکمیل corebanking (سیستم بانکداری یکپارچه)، ادامه اصلاح ساختار مالی، تقویت سرمایه از محل سمت و سود دهی دارایی های غیر مولد به مولد، جانمایی مناسب شعب و ادامه برنامه ساماندهی شرکت‌های زیر مجموعه را مورد تأکید قرار داد و افزود: خوشبختانه در بانک ملی ایران اقدام خوبی در جهت ساماندهی شرکت‌های زیرمجموعه صورت گرفته که بازدهی و شفافیت را افزایش داده است و لازم است در جهت بهبود بازدهی سرمایه‌ها و خروج از بنگاه داری، همین جهت گیری ادامه یابد.

رئیس کل بانک مرکزی نیز در این جلسه با تقدیر از همکاران بانک ملی ایران، تقویت اعتبار سنجی، کنترل‌ها و بازرسی‌های داخلی را مهم عنوان و از بهبود توزیع بخشی تسهیلات در بانک ملی ایران قدردانی کرد.

*دارایی بانک ملی به ۱۰ هزار میلیارد تومان رسید

مدیر عامل بانک ملی ایران نیز در مجمع عمومی عادی سالانه این بانک با تقدیر از اعضای محترم مجمع و سازمان حسابرسی ضمن ارائه گزارش عملکرد بانک برای سال ۱۳۹۱ ابراز داشت: در آستانه سالگرد ۸۵ سالگی بانک ملی ایران، شاهد تغییرات عمده‌ای در سال ۹۱ از جمله افزایش دارایی‌های بانک ملی ایران، به بیش از یک هزار تریلیون ریال بودیم.

فرشاد حیدری گفت: با تلاش همه جانبه همکاران گرامی در بانک ملی ایران، سرمایه بانک از ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال به ۹۹ هزار و ۶۵ میلیارد ریال افزایش یافت که ۹۰۰ میلیارد ریال از آن از محل افزایش سرمایه نقدی و مابقی از محل تجدید ارزیابی عرصه ساختمان‌های بانک ملی ایران بود.

وی با اشاره به وضعیت منابع انسانی بانک ملی ایران بیان داشت: ارتقای کیفیت منابع انسانی، کاهش تعداد نیروهای ستادی و افزایش کارکنان شعب به منظور تسریع در خدمت رسانی به مشتریان در دستور کار بانک قرار دارد.

مدیرعامل بانک‌ملی ایران سهم مجموع سپرده‌های موثر و تسهیلات بانک‌ملی ایران در میان بانک‌های تجاری را به ترتیب ۷/۲۷ و ۸/۲۶ درصد عنوان کرد و گفت: از نظر شعب، ۷/۲۵ درصد از شعب بانک‌های تجاری متعلق به این بانک است؛ در عین حال ۹۵/۳۱ درصد از خودپردازها و ۳/۲۱ درصد از کارت‌های بانکی شبکه بانک‌های تجاری نیز در اختیار بانک ملی ایران است. 

وی با اشاره به ترکیب منابع سپرده‌ای بانک ملی ایران اظهار داشت: جمع کل سپرده‌های بلند مدت بانک ملی ایران در پایان سال ۹۱ نسبت به سال ۹۰، ۵۷/۲۴ درصد رشد داشته که نشانگر اعتماد عمومی به این بانک است.

به گفته حیدری جمع کل سپرده‌های پس انداز و کوتاه مدت این بانک نیز در دوره زمانی مذکور به ترتیب ۶۴/۳۰ و ۸۵/۵۳ درصد رشد نشان می‌دهد.

وی میزان سپرده‌های بانک ملی ایران در پایان اسفند ماه ۹۱ را، مبلغ ۸۲۰ هزار و ۶۱۱ میلیارد ریال عنوان کرد که در مقایسه با مبلغ ۶۵۰ هزار و ۳۴۳ میلیارد ریال سال گذشته، ۱۸/۲۶ درصد رشد داشته است.

مدیر عامل بانک ملی ایران جمع کل تسهیلات اعطایی و مطالبات از بخش خصوصی را در پایان سال ۹۱، ۵۲۶ هزار و ۸۳۱ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: این رقم نسبت به سال ۹۰ با ۸۶/۵ درصد رشد همراه بوده است.

به گفته وی میزان سرمایه گذاری‌ها و مشارکت‌های بانک ملی ایران در سال ۹۱، به میزان ۲۶ هزار و ۹۲۹ میلیارد ریال بوده که رشد ۹۶/۵ درصدی نسبت به سال قبل از آن داشته است.

حیدری به ترکیب تسهیلات پرداختی این بانک به بخش‌های مختلف اقتصادی در پایان سال ۹۱ اشاره کرد و گفت: بیشترین میزان تسهیلات پرداختی بانک ملی ایران در پایان سال ۱۳۹۱، مربوط به بخش صنعت و معدن به ارزش ۱۱۰ هزار و ۷۵۹ میلیارد ریال بوده است.

وی جمع کل تسهیلات پرداختی طی سال ۹۱ به بخش‌های مختلف اقتصادی را رقم ۲۴۲ هزار و ۴۲۸ میلیارد ریال اعلام کرد که نسبت به سال قبل از آن با ۸/۱۳ درصد رشد همراه بوده است.

حیدری ترکیب دارایی های بانک ملی ایران را مورد اشاره قرار داد و گفت: در پایان سال گذشته ۴۴/۱۹ درصد از دارایی های بانک ملی ایران مربوط به دارایی ها نقدی، مطالبات از بانک مرکزی ، بانک ها و موسسات اعتباری ، ۷/۶۲ درصد مربوط به تسهیلات اعطایی، ۸۳/۰ درصد مربوط به بدهکاران بابت اعتبارات اسنادی و بروات مدت دار ، ۵۳/۲ درصد مربوط به سرمایه گذاری ها و مشارکت ها و ۱۳/۱۵ درصد مربوط به دارایی ثابت و سایر دارایی ها بوده است. 

وی نسبت مطالبات غیر جاری به کل تسهیلات را به عنوان یکی از شاخص‌های کارایی عملیات این بانک قلمداد کرد و گفت: این نسبت از ۲۱/۱۵ درصد سال ۹۰ به ۱۳/۱۳ درصد در پایان سال ۹۱ رسیده است.

مدیر عامل بانک ملی ایران با تشریح شاخص‌های کارایی عوامل بانک ملی ایران ابراز داشت: در پایان سال ۹۱ ، سرانه سپرده کارکنان به ۲۱ میلیارد رسید که در مقایسه با رقم ۱۶ میلیارد ریال سال ۹۰، رشد ۹۲/۲۸ درصدی داشته است.

وی در خصوص سرانه سپرده شعب بانک ملی ایران در پایان سال ۹۱ ابراز داشت: سرانه سپرده شعب این بانک در مدت مذکور در مقایسه با رقم ۱۸۷ میلیارد ریال سال ۹۰ به رقم ۲۳۷ میلیارد ریال رسیده است که نشانگر ارتقای بهره‌وری شعب بانک ملی ایران است.

حیدری میزان کفایت سرمایه این بانک در پایان سال ۹۱ را ۸۹/۵ درصد اعلام کرد و گفت: این در حالی است که این نسبت در پایان سال ۹۰، ۸۲/۳ درصد بوده است.

وی در پایان از وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی، معاونت بانک و بیمه و اعضای مجمع به لحاظ تصویب صورت‌های مالی بانک ملی ایران و همچنین از اعتماد عمومی ملت شریف ایران به این بانک قدردانی کرد.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر