۲ سال از وعدههای چند صد هزار میلیاردی پهلوان گذشت: محبوسالابد یا مفقودالاثر؟

به گزارش بورس نیوز، فروردین ماه سال ۱۴۰۲ بود که بورس نیوز در گزارشهایی تفصیلی به رخدادهای غیر عادی، شبههآور و عجیب شرکت پدیده شاندیز پرداخت. از عملکرد عجیب قوه قضائیه در آزاد کردن محسن پهلوان با حکم حبس ابد و برگزاری مجمع فوقالعادهای عجیب، مضحک و تاریخی گرفته تا افشای برخی جزئیات تکاندهنده از قراردادی یکطرفه و بسیار مشکوک با شرکتی کاغذی به نام افسانهسازان، همه و همه تنها گویای یک واقعیت بود.
واقعیتی تلخ که تاریخ را برای سرمایهگذاران و سهامداران قدیمی این شرکت تکرار کرد و آن چیزی نبود جز بیان وعدههایی محال و وسوسهبرانگیز که هدفی جز تاراج اموال ناچیز و به جا مانده پدیده شاندیز نداشت. سناریویی برنامهریزی شده از سوی همراهان محسن پهلوان و همکاری اعضای هیات مدیره وقت شرکت، که منجر به اغفال و همراهی بسیاری از سهامداران خرد و خوشباور این شرکت شد.
سناریویی عجیب که در سکوت و ضعف مفرط نهادهای نظارتی، منجر به درآمدی هزار میلیارد تومانی برای شرکت منتسب به پهلوان و شرکت افسانه سازان و زیانی چندصد میلیارد تومانی برای سهامداران و بسیاری از متولیان و حامیانش شد.
در زمان انتشار این گزارشات در فروردین سال ۱۴۰۲، اعتراضات بسیاری از سوی برخی سهامداران و حامیان فریبخورده این سناریو به رسانه بورس نیوز شد و هرگز قصد نداشتیم به این زودیها به شرایط این شرکت بپردازیم، با این حال پیامهایی دلگرمکننده و تقاضاهایی بیشمار از سوی سهامداران دلسوز برای بررسی وضعیت این روزهای شرکت توسعه بین المللی پدیده شاندیز (گشان) و شرکت ابنیه و ساختمان پدیده شاندیز دریافت کردیم که به احترام مخاطبان و همراهان عزیز این رسانه، تصمیم به اختصاص گزارش چهارشنبههای داغ این هفته به وضعیت این شرکتها گرفتیم.
پیش از آغاز این گزارش و تشریح برخی از رویدادهای ۲ سال گذشته ضروری میدانیم در خصوص ۲ مورد، توضیحاتی دهیم:
اولا، لازم به یادآوری است که رسانه بورس نیوز، قدیمیترین و یکی از تخصصیترین رسانههای فعال در بازار سرمایه کشور بوده و محتویات منتشره و تحلیل ارائه شده در این وبسایت، تفاوتهای آشکاری با محتوا یا سناریوهای گمراهکننده چند کانال سهامداری دارد. این شرکت یک شخصیت حقوقی دارد و بنابراین انتساب محتویات این گزارشها به بانک صادرات و یا موارد گمراهکنندهای که هدفی جز مخدوش نمودن حقایق موجود دارد، پذیرفتنی نیست.
ثانیا، لازم است برای پرهیز از توضیحات اضافی در خصوص داستانهای عجیب سال ۱۴۰۲، خوانندگان محترم به گزارشهای پیشین رجوع نمایند تا در جریان چگونگی بنبست کنونی قرار گیرند.
"تولد فاجعهای دیگر در پدیده شاندیز"
" پاسخهای پدیده شاندیز به ابهامات بانک صادرات؛ سوال:" آیا ابهامات از بین رفت؟ "
" پاسخهای مدیران پدیده شاندیز برای بازگشایی نماد: شفافسازی یا ابهامزایی "
اوهام و آرزوهایی که باری دیگر به سهامداران بیچاره وعده داده شد
بیش از ۲ سال از آزاد شدن جناب محسن پهلوان از زندان با حکم حبس ابد به دلیل کلاهبرداری از دهها هزار نفر از سرمایهگذاران، تشکیل مجمع فوقالعاده، اغفال عدهای سهامدار متضرر برای رای دادن به قراردادی از نوع ترکمنچای و انعقاد قرارداد با شرکت افسانهسازان گذشته است. باور کنید نه مجوزی برای ساخت در کیش افشاء شد، نه هتلهای ۵۲ طبقهای ساخته شد، نه خبری از سرمایهگذاران عرب و چینی برای ساخت بود و به تازگی نه خبری از جناب پهلوان و اعضای هیات مدیره سابق و ارادتمند ایشان.
یادتان میآید که اعضای هیات مدیره با همراهی جناب پهلوان و شرکت ۵ میلیارد تومانی افسانهسازان قرار بود پروژهای ۱۳۰.۰۰۰ میلیارد تومانی را تاسیس و آن را به ۴۰۰.۰۰۰ هزار میلیارد تومان به فروش برسانند، حضور ذهن دارید که جناب پهلوان و اعضای هیات مدیره سابق پدیده شاندیز به قیمتهای ۳۵۰۰ تومانی هر سهم ابنیه میخندیدند و تارگتهای ۲۰.۰۰۰ تا ۲۵.۰۰۰ تومانی برای آن داشتند؟ آیا میدانید قیمت هر سهم ابنیه این روزها با قیمتهای ۴۰۰ تا ۵۰۰ معامله میشود؟
به راستی این روزها چند نفر از ۳.۰۰۰ نفری که قرار بود شرکت افسانهسازان برای کار در پروژه کیش استخدام کند، مشغول به کارند؟ پاساژها و اماکن تجاری کیش ساخته شد؟ سندهای زمین کیش به نام شرکت شد؟ حقیقتا با بلیط هواپیمای ۱۴ میلیون تومانی رفت و برگشت به کیش، کسی به آینده طرحهای گردشگری در کیش امیدوار مانده است؟
میدانید با تورم این دو ساله و با دلار ۱۰۵.۰۰۰ تومانی، سرمایه لازم برای احداث پروژه کیش به بیش از ۳۰۰.۰۰۰ میلیارد تومان رسیده است؟ آیا انسان عاقلی سراغ دارید که بتواند ظرف ۴ سال آینده ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه را در کشوری فقرزده صرف ساخت مکانی گردشگری و تجاری در جزیرهای دور افتاده نماید؟
در یکی از این گزارشات منتشر شده در فروردین سال ۱۴۰۲ اعلام نمودیم، ازآنجاکه ارائه این گزارشها و انتشار مطالبی از این قبیل، به نوعی یک ریسک علمی و اعتباری برای این پایگاه خبری و کارکنان منتسب محسوب میشود، با این وجود صراحتا اعلام میدارد، در صورتی که این ابر پروژه در شرایط کنونی کشور (با تورم موجود و بنا به گفته بعضی از کارشناسان تورم بالای ۵۰ درصد سالانه) در ۶ سال آینده افتتاح و اجرایی شود، این رسانه مشتاقانه از تمامی سهامداران کنونی و آتی این شرکتها بابت بدبینی و کارشناسی سختگیرانه، مراتب پشیمانی خود را ابراز میدارد.
اما در فرضیهای رقیب، اگر مفاد و تعهدات این قرارداد چند صد هزار میلیارد تومانی و به قول مدیران شرکت "بزرگترین پروژه تاریخ کشور"، توسط شرکت افسانهسازان با سرمایه ۵ میلیارد تومانی نیمهکاره رها و یا هرگز پروژهای افتتاح نشد، این گزارشها بهعنوان سندی قابل استناد برای آیندگان (سهامداران کنونی و آتی، مدیران قوه قضاییه، مدیران سازمان بورس و شرکت فرابورس)، همیشه در دسترس عموم باقی خواهد ماند و این رسانه از تک تک کملطفیها و بیاحترامیهای صورت گرفته با افتخار و به نیکی یاد خواهد نمود.
همانگونه که حسن نیت رسانه بورس نیوز پس از ۲ سال اثبات شد، نه خبری از پیشرفت پروژههای افسانهای از افسانه سازان است و نه خبری از پیش فروش و رشد ارزش شرکت.
اما در این بازی مضحک و قرارداد خجالت آور چه کسی سود کرد و چه کسانی ضرر
برای یادآوری بخشی از قرارداد ترکمانچای مذکور، بد نیست اشاره کنیم که سهم مشارکت و سرمایهگذاری ۳.۰۰۰ میلیارد تومانی شرکت توسعه بینالمللی شاندیز از محل واگذاری سهام شرکت ابنیه یا زمینهای متعلق به شرکت است.
بر اساس مفاد قرارداد قرار بود که متناسب با پیشرفت پروژه و مخارج شرکت افسانه سازان، سهام و زمینهای تحت مالکیت گشان (متعلق به سهامداران) به این شرکت واگذار شود.
اکنون سوال اصلی این است، در حالی که حتی پس از ۲ سال مجوزهای ساخت پروژه کیش صادر نشد و خبری از هم ادامه ساخت و احداث پروژه نیست، تکلیف بیش از ۱.۰۰۰ میلیارد تومان زمین و سهام ابنیه که بر مبنای دلار ۲۵.۰۰۰ تا ۲۸.۰۰۰ تومانی به شرکت افسانه سازان اهدا شد، چیست؟
میدانید که ارزش آن زمینها و سهام مفت واگذار شده به جناب پهلوان و شرکت افسانه سازان این روزها بیش از چند هزار میلیارد تومان ارزش داشت؟ آیا امکان انتشار فاکتورهای تائید و حسابرسی شدهای که جناب پهلوان و شرکت افسانهسازان بابتش چندین زمین مرغوب و میلیونها سهم شرکت ابنیه را دریافت کرده است، وجود دارد؟
آیا اعضای هیات مدیره سابق شرکت توسعه بینالمللی شاندیز که این زمینها و سهام متعلق به مردم و سهامداران را با دلار ۲۵.۰۰۰ تومانی به جناب پهلوان اعطا کردند، پاسخگوی میزان پیشرفت پروژه و محل هزینه کرد اموال ارزشمند شرکت و سهامداران میباشند یا هدف از انعقاد قرارداد صرفا تقدیم هدایایی گرانبها به شرکت افسانهسازان و سهامدارنش بود؟
آیا شرکت توسعه پدیده شاندیز میتواند گزارشی حسابرسی شده از آورده نقدی شرکت افسانهسازان (نه مبالغ فروش سهام و زمینی که از شرکت دریافت کرده) در دو سال گذشته در سامانه کدال بارگذاری نماید؟ اگر قرار به سهم ۸۰ درصدی شرکت افسانه سازان در این پروژه بود و گشان با سهمی تنها ۶ درصدی از پروژه، بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان سهام و زمین را با نازلترین قیمت به عنوان سرمایه به شرکت افسانهسازان (شما بخوانید جناب پهلوان) تحویل داده، آیا شرکت افسانهسازان هم آورده نقدیای در حدود ۵.۰۰۰ تا ۶.۰۰۰ میلیارد تومان در پروژه هزینه کرده است؟ چرا اسنادی از کل مخارج هزینه شده در جزیره کیش و طی ۲ سال گذشته افشا نشده است؟
اکنون متوجه شدهاید، چرا هیات مدیره جدید شرکت شجاعت امضای صورتهای مالی شرکت و گردن گرفتن مراودات مالی پیشین با شرکت افسانهسازان را ندارد؟ زیرا پای بیش از ۱.۰۰۰ میلیارد تومان (با دلار ۲۵.۰۰۰ تومانی) از اموال سهامداران و مردم در میان است.
جالبتر آنکه، حتی با وجود قطعی شدن عدم اجرای این پروژه در سال جدید نیز بخشی از زمینهای ارزشمند شرکت به شرکت افسانهسازان واگذار شده که سوالات جدیدی در ذهن ایجاد میکند.
به نظر شما تکلیف زمینهای واگذار شده و پروژهای که قرار است متروکه باقی بماند چیست؟ آیا سهامداران و لیدرهایی که با تحریک سهامداران خرد منجر به تصویب چنین قراردادی شدند، خود را خواهند بخشید؟ نهادهای نظارتی که در این دو سال سکوت کردند تا حقوق سهامداران شرکت توسعه پدیده شاندیز پایمال شوند، خبری از این شرکت دارند؟ تکلیف مجوزهای که در سازمان بورس و شرکت فرابورس و قوه قضائیه برای چنین قرارداد عجیبی صادر شد چه میشود؟ آنها پاسخگو خواهند بود؟
اصلا فلسفه پذیرش این شرکتها در بورس چیزی جز ممانعت از انعقاد چنین قراردادهایی و حفاظت از اندک سرمایههای مردم در این شرکتها بود؟
همانگونه که در یکی از آخرین شفافسازیهای منتشر شده در سامانه کدال مشخص است، ظاهرا بازی قرارداد و سناریوی افسانهای شرکت افسانهسازان به پایان رسیده و سهامداران شرکت توسعه بینالمللی شاندیز (گشان) ماندهاند، پروژهای بیثمر در بیابانهای کیش و زمینها و سهام واگذار شده به جناب پهلوان.
در این خصوص ۳ موضوع مطرح است:
۱- اگر سناریوی جمع آوری ۵.۰۰۰ امضا و آزادسازی جناب پهلوان با حکم حبس ابد از زندان، منوط به کمکهای فوق تخصصی ایشان به پروژه بود، تکلیف آینده ایشان پس از کنار رفتن از ادامه پروژه چیست؟ ادامه حبس ابد و یا مشارکت ایشان در سایر بخشها و بیابانهای تحت مالکیت شرکت.
۲- تکلیف زمین ها، سهام و اموال واگذار شده سهامداران به ارزش بیش از ۱.۰۰۰ میلیارد تومان (بر مبنای دلار ۲۵.۰۰۰ تومانی) به شرکت افسانه سازان چه میشود؟ آیا تضامین کافی برای بازپس گیری این اموال وجود دارد و یا این اموال را هم میتوان در کنار سایر اموال از دست رفته مردم قرار داد؟
۳- چرا شرح کاملی از موافقت نامه و توافقات با شرکت افسانه سازان و شخص پهلوان در خصوص پروژهای که مسکوت ماند و صلح حقوق این شرکت در سامانه کدال منتشر نمیشود تا مردم و سهامداران متوجه شوند، چه چیز به شرکت ابنیه واگذار میشود؟
و، اما متضرران اصلی
بیتردید سهامداران زجر کشیده این شرکت، اصلیترین متضررین این بازی میباشند. بر خلاف اشخاصی که در انتهای این سناریو از زندان آزاد شدند و هزاران میلیارد تومان مراودات مالی را به ثبت رساندند، بسیاری از سهامداران شرکت و به ویژه کسانی که در توهم ترسیم شده برای آنها مدهوش بودند و برای رای جمع کردن در مجمع فوقالعاده به آب و آتش میزدند، بزرگترین متضرران این سناریو بودند.
از دست دادن بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان سهام و زمینهایی که با دلار ۲۵.۰۰۰ تومانی ارزش گذاری شده بود و افت بیش از ۷۰ درصدی ارزش سهام شرکت، انتقال نماد به بازار نارنجی و بسته بودنهای متوالی نماد این شرکت در بازار سرمایه، تنها بخشی از زیانهای مشهود و نامشهود سرمایه گذاران و سهامداران این شرکت میباشند.
به سهامداران متضرر شرکت توسعه بین المللی پدیده شاندیز، سهامداران شرکت ابنیه و ساختمان پدیده را هم اضافه کنید که با افتی ۷۰ تا ۸۰ درصدی ارزش سهامشان مواجه شدند.
تیر خلاص به "گشان" و سهامدارانش
ضمن ابراز ناراحتی عمیق بابت به تحقق پیوستن پیش بینیهای این رسانه، متاسفانه عملکرد شبه برانگیز برخی سهامداران، اعضای هیات مدیره سابق شرکت و ضعف و سکوت آشکار نهادهای نظارتی منجر به تبعات بسیار نامطلوبی برای سهامداران قدیمی و خرد این شرکت در ۲ سال گذشته گردید.
تغییر مدام مدیران و اعضای هیات مدیره این شرکت که بعضا به دلیل اتفاقات عجیب مجمع، قرارداد شبه برانگیز با شرکت افسانه سازان و لابی گریهای عدهای خاص بوده است، از دست رفتن هزاران میلیارد تومان زمین و سهام شرکت ابنیه (با احتساب دلار بیش از ۱۰۵.۰۰۰ تومانی)، از دست دادن ۲ سال زمان اجرایی برای توجه به پروژه اصلی شاندیز یا سایر پروژه ها، افت بیش از ۷۰ درصدی ارزش سهام و بدنامی سهام این شرکت بابت برگزاری مجامع بی نتیجه و انتقال نماد به بازار نارنجی، انتقال معاملات سهام شرکت ابنیه به بازار توافقی و کاهش چشمگیر قیمت سهام این شرکت و ...، تنها برخی از تبعات اتفاقات عجیب سال ۱۴۰۲ بود.
اکنون سهامداران ماندهاند با سهام شرکتی که نه توان مالی و قدرت جذب سرمایه گذار برای اتمام پروژه شاندیز مشهد را دارد، نه دیگر میتواند به بیابانهای پروژه افسانهای کیش دل خوش کند، نه خبری از فروش زمینهای مرغوبی است که به افسانه سازان واگذار شده و نه میتواند حسابی روی ۴۶ درصد از سهام شرکت ابنیهای کند که سالی ۱۰ تا ۲۰ میلیارد تومان درآمد دارد و ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیارد تومان زیان خالص.
نمایندگان مجلس، استاندار، قوه قضائیه، بانک صادرات و ...، ظاهرا هر بار بهانهای جدید برای پنهان کردن تبعات اقدامات مشکوک در این شرکت وجود دارد. امیدواریم برای یک بار هم که شده نهادهای نظارتی حضوری جدی در کنترل رویدادهای عجیب این شرکت و احقاق حقوق سهامدارانش داشته باشند.
بورس نیوز، رسانه تخصصی بازار سرمایه در راستای شفافیت هرچه بیشتر و روشن شدن مسیر سرمایهگذاری سهامداران، آمادگی درج پاسخ افراد و نهادهای ذکرشده در مطلب را دارد.








با رکود ایجاد شده توسط تعرفه ها در بازار مصرف، قیمت نفت بشدت سقوط خواهد کرد که متقاعبا باعث افزایش قیمت دلار خواهد شد، و از سوی دیگر، سناریوی لیبی تحمیل خواهد شد که اگر انجام نشود با افزایش تحر
با این مطالب نمیتونید اقای پهلوان رو خراب کنید
بانک صادرات و شخص وکیلی مانع پیشرفت پروژه توسط پهلوان شدن . دقیقا کاری که بانک ها با تمامی پروژها و کارخانه جات ایران میکنن .
بانک تا چند هزار میلیارد از پروژه برنداره ول کن این پدیده نیست .
خدا پشت و پناهت محسن پهلوان مقدم
ممنون از رسانه بورس نیوز برای تهیه این گزارش عالی،من ماه قبل از شما تقاضای تهیه گزارش از شرکت گشان را داشتم و فکر نمی کردم به این زودی گزارش تهیه شود مجددا تشکر می کنم ولی به نظر می رسد با توجه به شرایط خاص کشور و مشکلات عدیده ای که وجود داردمتاسفانه فعلا هیچ یک از نهاد های نظارتی اراده ای برای ورود به این پروژه ها و تخلفات صورت گرفته در آن ندارند و فرد مورد نظر و عوامل آن نیز با برگزاری شوهای نمایشی مثل دیدار استاندار از پروژه و در کنار آن حمایت امام جمعه منطقه از آقای پهلوان (که جای تعجب دارد که یا براثر بی اطلاعی است ویا خدای نکرده ...)متاسفانه فعلا امیدی به تغییر وضعیت شرکت نمی باشد
اونهایی که میگفتید هرچیز مخالف پهلوان گفته میشه کار مافیاست.
حالا فهمیدید مافیا کی بود؟