بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۳
کد خبر : ۱۲۹۷۹۹
همایون حائری در گفتگوی مشروح با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه باید به این سمت برویم که مصرف برق مردم را منطقی کنیم، اظهار داشت: منطقی کردن به این معنی نیست که رفاه مردم را بگیریم چرا که اگر جامعه به سمت توسعه ملی حرکت کند رفاه اجتماعی برای ما خیلی مهم بوده و اولین اقدام در این راستا منطقی و درست مصرف کردن است.

وی با بیان اینکه رشد سالانه مصرف برق در کشور ما بسیار بالاست، عنوان کرد: امسال نسبت به سال گذشته پنج هزار مگاوات رشد مصرف برق را داشته ایم که هیچ جای دنیا چنین رشد مصرفی را نداریم.

سالانه پنج هزار مگاوات نیروگاه برق احداث می شود

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی توانیر با بیان اینکه برای کاهش مصرف برق باید کاری انجام دهیم و جلوی این روند را بگیریم افزود: با این روند مصرف در کشورمان باید همکاران ما در صنعت برق دنبال این باشند که سالانه چهار تا پنج هزار مگاوات نیروگاه را بتوانند احداث کنند.

حائری با بیان اینکه در اسلام روی بحث پرهیز از اسراف خیلی صحبت شده است عنوان کرد: باید مدیریت تقاضا و منطقی مصرف کردن را در کشورمان جدی بگیریم چرا که با استمرار این روند مدیریت تولید برق سخت می شود.

وی با اشاره به درخواست مردم مناطق گرمسیر لرستان برای کاهش تعرفه برق عنوان کرد: مرحله اول کاهش تعرفه اجرایی شد و تعرفه شهرستان پلدختر از چهار به سه آمد ولی زمانی می توانید از این تعرفه استفاده کنید که به طور واقعی بحث مدیریت مصرف را پیاده کنیم.

حائری با بیان اینکه اگر تعرفه برق تمام کشور را به منطقه یک تبدیل کنیم و قیمت ها را کاهش دهیم کجا می توانیم مدیریت کنیم افزود: یکی از مواردی که مصرف ما رشد پیدا می کند پایین بودن قیمت است در حالیکه در کنار پایین بودن قیمت برق در کشور باید بحث مدیریت تقاضا و درست مصرف کردن را داشته باشیم.

از این به بعد باید بخش خصوصی در کشور نیروگاه احداث کند

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی توانیر در بخش دیگری از سخنان خود در مورد برنامه های این شرکت برای حمایت از سرمایه گذاری در صنعت برق افزود: سیاست ما حمایت از سرمایه گذاران است چرا که به نظر می رسد بخش خصوص در کشور جایگاه خاصی پیدا کرده و از این به بعد باید بخش خصوصی در کشور نیروگاه احداث کند.

حائری ادامه داد: اصل 44 قانون اساسی برای ما در صنعت برق یک اصل مهم و بزرگ است و صنعت برق در این مسیر حرکت کرده که از سرمایه گذاری بخش خصوصی در این صنعت حمایت کند.

وی با بیان اینکه احداث نیروگاههای کوچک در استانهای مختلف کشور خیلی سرمایه نمی خواهد عنوان کرد: برای احداث این نیروگاهها از همه سرمایه گذاران حمایت خواهیم کرد چرا که آینده صنعت برق در گرو همین نیروگاههایی است که توسط بخش خصوصی واقعی احداث می شود.

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی توانیر در مورد میزان مصرف برق در تابستان امسال و رکورد زنی در این زمینه نیز به مهر گفت: میزان مصرف برق در کشور خیلی بالاست و این را نباید به عنوان یک رکورد زنی تلقی کنیم.

حائری با بیان اینکه وقتی صحبت از زدن یک رکورد است یعنی کار کیفی انجام شده در حالیکه رشد مصرف برق حرکت خوبی نیست عنوان کرد: باید به سمتی برویم که رکوردزنی در زمینه کاهش مصرف برق باشد.

وی عنوان کرد: در تابستان سالجاری نسبت به سال گذشته در برخی روزها تا 10 درصد رشد مصرف داشتیم در حالیکه این رقم در هیچ جای دنیا اینطور نیست.

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی توانیر افزود: برای تابستان سال آینده همت کنیم و به خصوص خبرنگاران کمک کنند که فرهنگ مدیریت مصرف را جا بیندازیم.

حائری یادآور شد: ما امسال با همت و تلاش همکاران صنعت برق در بخشهای تولید، انتقال و توزیع توانستیم خوشبختانه بدون مشکل تا اینجا تابستان را پشت سر بگذاریم.

بیشترین میزان مصرف برق مربوط به روز پنجم مردادماه سالجاری

وی با بیان اینکه رشد مصرف برق امسال به 48 هزار و 500 مگاوات رسید که یک رقم بسیار بسیار بالاست، افزود: تابستان را به خوبی پشت سر گذاشتیم و تامین این میزان برق افتخاری برای صنعت برق است.

حائری بیشترین میزان مصرف برق را مربوط به روز پنجم مردادماه سالجاری دانست و بیان داشت: اگر مقداری احتیاط و مدیریت مصرف کنیم تابستان را پشت سر خواهیم گذاشت.

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی توانیر در مورد برنامه های این شرکت برای احداث نیروگاههای برق آبی بیان داشت: این موضوع به واحدها و منابع آب کشور برمی گردد و باید در این زمینه پتانسیل سنجی شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 10 هزار مگاوات نیروگاه برق آبی در کشور داریم عنوان کرد: ممکن است نیروگاه برقابی بزنیم و بارندگی نباشد و سرمایه هدر برود.

حائری افزود: ما هرچه قدر مردم برق برای مصرف بخواهند سعی کرده ایم تامین کنیم ولی درست نیست که هر چقدر مصرف می شود نیروگاه بزنیم و باید سعی کنیم در کنار اینکه نیروگاهها را احداث می کنیم بحث مدیریت مصرف را در داخل کشور پررنگ کنیم.

وی تصریح کرد: در این راستا روی خبرنگاران برای سال آینده در راستای ایجاد یک انقلاب در بحث مدیریت مصرف حساب ویژه باز کرده ایم.

هدف گذاری برای برق رسانی به روستاهای بالای 10 خانوار

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی توانیر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند برق رسانی به روستاها ادامه داد: در حالیکه بیش از 1.5 میلیارد نفر از مردم دنیا بی برق هستند ضریب نفوذ برق در کشورمان به بیش از 99.9 درصد رسیده است.

حائری عنوان کرد: همچنین در این زمینه هدف گذاری کرده ایم که به منظور رفاه روستائیان و جلوگیری از مهاجرت آنها روستاهای بالای 10 خانوار را بتوانیم برقدار کنیم.

وی با بیان اینکه روستاهای زیر 10 خانوار دارای بحث های خاصی بوده و به طور عمده فصلی و صعب العبور هستند یادآور شد: در حال حاضر 55 هزار روستای کشور برق دار هستند.

حائری با بیان اینکه برخی روستاهای کشور جاده دسترسی ندارند و احداث شبکه انتقال برق برای آنها دشوار است افزود: با توجه به فاصله طولانی این روستاها انتقال برق توسط سیم برق موجب می شود که خط دچار افت ولتاژ شود.

وی ادامه داد: در این روستاها به سمت انرژی خورشیدی رفتیم که اگر بتواند جواب دهد در راستای توسعه این برنامه اقدام خواهیم کرد ولی در برخی مناطق گرم کشور ممکن است این روش نیز جواب ندهد.

تامین برق روستاها شتاب بالایی به خود می گیرد

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی توانیر گفت: با کمک مجلس شورای اسلامی یک تبصره را در قانون بودجه گذاشته ایم که بتوانیم از محل درآمد 30 ریال به ازای هر کیلووات ساعت ماده 62 قانون بودجه در ارتباط با تامین برق روستائیان کارهای خوبی انجام دهیم.

حائری با بیان اینکه با اجرای این ماده قانونی تامین برق روستاها شتاب بالایی به خود می گیرد یادآور شد: امیدواریم روز به روز در این زمینه حرکت کنیم تا روستائیان ما هم بتوانند آرامش و رفاه لازم را داشته باشند.

حائری همچنین در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه ایران سیزدهمین ظرفیت نیروگاهی دنیا را در اختیار دارد و در خاورمیانه هیچ کشوری با ایران قابل مقایسه نیست افزود: سالانه پنج هزار مگاوات نیروگاه وارد مدار می کنیم.

وی عنوان کرد: این رقم تولید برق از یک سو توانمندی صنعت برق را نشان داده و صنعت برق را به عنوان یک صنعت بدون رقیب در خاورمیانه مطرح کرده است ولی همچنان از سوی دیگر دیگر ایراد بزرگ ما مصرف بالای برق است و در دنیا هیچ کشوری به اندازه ما برق مصرف نمی کند.

حائری با بیان اینکه همه تجهیزات مورد نیاز ساخت نیروگاه در داخل کشور تامین می شود و ایران تنها سازنده نیروگاه در خاورمیانه است عنوان کرد: ایران با همه کشورهایی که دارای مرز خاکی است تبادل برق دارد.

60 میلیارد دلار هزینه تولید برق در داخل کشور است

وی با بیان اینکه سالانه پنج هزار مگاوات نیروگاه با صرف پنج میلیارد دلار در کشور احداث می شود افزود: سالانه برای تولید 260 میلیارد کیلووات ساعت برق حدود 65 میلیارد لیتر سوخت معادل در این واحدها می ریزیم تا برق تولید کنیم.

حائری با بیان اینکه اگر هر مترمکعب گاز با هر لیتر سوخت مایع را یکی در نظر بگیریم قیمت این 65 میلیارد لیتر سوخت حدود 55 میلیارد دلار می شود عنوان کرد: اگر این 55 میلیارد دلار را با پنج میلیارد دلار جمع بزنیم میزان 60 میلیارد دلار هزینه تولید برق داخل کشور است.

وی با بیان اینکه 60 میلیارد دلار درآمد سالانه چند کشور همسایه ما محسوب می شود افزود: اگر 60 میلیارد دلار را با دلار 2500 تومان حساب کنید رقمی بالغ بر 150 هزار میلیارد تومان سوخت سالانه در داخل این نیروگاهها می ریزیم تا برق تولید کنیم.

مدیر عامل شرکت مادرتخصصی توانیر با بیان اینکه واقعیت این است که ما منابع ملی را از دست می دهیم و تلفات در این بخش زیاد است، تصریح کرد: با استمرار این روند نسل آینده را از این منابع بی نصیب می کنیم.

استمرار این روند یک فاجعه است

حائری با بیان اینکه از نگاه ما در صنعت برق استمرار این روند یک فاجعه است افزود: سوال این است که تا کی می توانیم این راه را ادامه دهیم. کشورهای پیشرفته رشد سالانه مصرف برق آنها منفی است ولی ما هر سال 10 درصد رشد داریم.

وی با اشاره به برگزاری نشستی با خبرنگاران رسانه های گروهی برای مدیریت مصرف در این بخش بیان داشت: در این نشست قرار شد خبرنگاران کمک کنند که یک مرکز فرماندهی مدیریت مصرف را در کشور راه اندازی کنیم.

حائری با بیان اینکه خبرنگاران نفوذ کلام بالایی دارند و باید از این ظرفیت استفاده کرد یادآور شد: اگر جایی جلوی مصرف در بخشهای مختلف از جمله صنعت برق را نگیریم مملکت دچار فاجعه می شود و بعد از چند سال هر چقدر صادرات نفت داشته باشیم باید صرف این حوزه شود.

وی با بیان اینکه از رسانه ها انتظار داریم در این زمینه کمک کنند افزود: خبرنگاران می توانند به صورت تشکیلاتی به کمک ما بیایند و عصای دست صنعت برق باشند تا بتوان در این زمینه یک شوک به جامعه داد.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ارسال نظر