طرح وزارت بهداشت برای افزایش نرخ باروری
مدیرکل دفتر سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت "طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده" را به عنوان پیشنهاد این وزارتخانه برای افزایش نرخ باروری کلی در کشور اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت،دکتر محمد اسماعیل مطلق با اشاره به اینکه نظر شورای نگهبان در خصوص طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور جای تشکر و قدردانی دارد، گفت: ایرادهایی که شورای نگهبان به این طرح گرفته است، بیانگر این است که سلامت دارای چهار بعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی بوده و برای پوشش کلیه ابعاد آن باید با جامعیت بیشتری اقدام کرد.
وی گفت: شورای نگهبان در این زمینه با نگاهی جامع و دقیق، لزوم بررسی کلیه مسائل و مشکلات و ابعاد سلامت را به گونه ای شفاف مطرح نموده و اعلام کرده است که تعیین تهدید کننده های سلامت در این طرح فقط توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی انجام پذیر نخواهد بود، چه بسا این امر برنامه ریزی و هماهنگی در وزارتخانه ها، سازمان ها و کل دولت را می طلبد.
مطلق همچنین گفت: جای بسی خوشوقتی است که شورای نگهبان راهکارهای محقق شدن سیاست های کلی جمعیت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری را تهیه مصوبه جامع در این خصوص دانسته اند.
وی با تاکید بر اینکه وزارت بهداشت نیز اعتقاد دارد که تصویب این طرح سبب ارتقاء نرخ باروری نخواهد شد، گفت: پیشنهاد ما در این زمینه مطرح شدن «طرح جامع جمعیت و تعالی خانواده» به عنوان طرحی است که با دیدی گسترده تر و استفاده از اهرم های حمایتی به ویژه برای زنان باردار و دارای فرزند به افزایش نرخ باروری کلی که منظور نظر مقام معظم رهبری می باشد، کمک خواهد کرد.
شورای نگهبان نسبت به طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور مصوب جلسه 19 مرداد مجلس شورای اسلامی در تاریخ 29 مرداد ماه ایراد گرفت.
ایرادات شورای نگهبان به این طرح به شرح زیر اعلام شد:
1- در تبصره ماده 1، چون مقصود از تهدید سلامت و ضوابط و شرایط آن روشن نیست، پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
2- در ماده 2، اختصاص ممنوعیت تبلیغات صرفاً به رسانهها منطبق با سیاستهای کلی جمعیت، ابلاغی مقام معظم رهبری مدظلهالعالی نمیباشد. بنابراین ماده مذکور باید اصلاح شود.
3- در ماده 3، نظر به اینکه تعیین ضوابط مربوط به «موارد آموزشی و ضروری در راستای حفظ سلامت والدین و کودک» به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی واگذار شده است، مغایر اصل 85 قانون اساسی شناخته شد.
بنابراین از آنجا که این مصوبه در بخشهای مختلف از جمله افزایش باروری منطبق با سیاستهای کلی جمعیت، ابلاغی مقام معظم رهبری مدظلهالعالی نمیباشد لذا شایسته است با توجه به سیاستهای کلی مصوبه جامعی تهیه و مورد تصویب قرار گیرد.
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
این همه بیکار این همه فلاکت وبدبختی این همه معضل خشکسالی ! نمیدو.نم نظام افزایش جمعیت رو میخواهد چه کار ایا این مقدارارتش بیکاران کافی نیست؟
پاسخ
ناشناس
سهشنبه ۰۴ شهريور ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۸
اتفاقا وقتی می شنوم که در سالهای آینده جنگ برای آب خواهد بود می ترسم و می گم وای بر ایران که می خواد جمعیتش را دو برابر کند ،
اتفاقا" من داشتم به این فکر می کردم جدا از بحث بیکاری و فقر و... اگه قرار است تا چند سال دیگه جنگ برای آب باشد و تا 40 روز دیگه که 20 روزش رد شده ذخایر آبی تهران تموم می شه با دو برابر شدن جمعیت ایران چه بلایی می خواد سر نسل بعدی بیاد . هند اگه جمعیتش زیاده با اونهمه بارندگی و جمعیت حداقل مشکل کم آبی نداره ولی ما که کشوری خشک و در بیشتر جاها کویری داریم می خواهیم چکار کنیم . و اینکه تا حالا چه گلی به سر ما و بچه هامون زدند که به سر جمعیت دو برابریمون بزنن.
پاسخ
اخبار روز
خبرنامه