بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۰۷

رایزنی‌های دیپلماتیک ظریف در بروکسل

کد خبر : ۱۳۱۹۳۱
وزیر امور خارجه در ادامه دیدارهای خود در بروکسل با المار بروک رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا ، شولتز رئیس پارلمان اروپا و دیدیه رینگلر وزیر خارجه بلژیک ملاقات کرد .

به گزارش خبرگزاری مهر،وزیر امور خارجه در ادامه دیدارهای خود در بروکسل با المار بروک رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا ، شولتز رئیس پارلمان اروپا و دیدیه رینگلر وزیر خارجه بلژیک ملاقات کرد .

وزرای خارجه ایران و بلژیک در مذاکرات خود روند مناسبات دوجانبه ، تحولات منطقه ای و بین المللی را مورد تبادل نظر قرار دادند و با تأکید بر روابط خوب و دیرینه دو کشور تقویت همکاری های جاری در ابعاد مختلف و ترسیم چشم انداز جدید را مورد توافق قرار دادند .

 ظریف و رینگلر با ابراز خرسندی نسبت به شتاب نسبی مناسبات ، تحرک بیشتر در همکاریها و از جمله مناسبات پارلمانی را مثبت ارزیابی کردند و رفع مشکلات اجرایی به منظور فعال تر شدن ابعاد مختلف روابط از جمله بین بخشهای خصوصی را مورد توجه قرار دادند .

وزیران خارجه ایران و بلژیک همچنین پیرامون تحولات منطقه ای از جمله اوضاع در عراق، سوریه و وضعیت اوکراین تبادل نظر کردند .

حمایت از دولت عراق و لزوم کمک به تثبیت امنیت و ثبات عراق و افزایش تماسها و مشورتها به منظور یافتن و تنظیم راهکارها برای مقابله با تروریسم و افراطی گری از دیگر محورهای مذاکرات وزرای خارجه دو کشور بود .

همچنین آخرین وضعیت مذاکرات هسته ای مورد تبادل نظر طرفین قرار گرفت و  ظریف با انتقاد از تحریم های آمریکا گفت : اینگونه اقدمات شرایط را دشوارتر می کند .

در دیدار ظریف با آقای شولتز رئیس پارلمان اروپا آخرین وضعیت دور جدید فعالیت پارلمان اروپا ، نقش همکاریهای پارلمانی در تقویت روابط ، ابعاد و تأثیرات بحران تروریسم و افراطی گری در سایر مناطق مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت .

وزیر خارجه کشورمان ضمن برشمردن ویژگیهای تروریسم جدید ، فعالیت گروه های تروریستی در عراق و سوریه و خطر گسترش و توسعه این بحران به نقاط مختلف منطقه و جهان را قابل تـوجه جدی خواند و خاطرنشان ساخت : قطع حمایتهای همه جانبه و مشارکت و مسئولیت پذیری همه کشورها برای توقف فعالیت این گروه ها و ریشه کنی تروریسم یک ضرورت می باشد .

 ظریف طرح جهان عاری از خشونت موسوم به wave ارائه شده از سوی ایران و قطعنامه مبتنی بر آن را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد :این طرح ظرفیت بسیاری دارد و می تواند مبنا و برنامه جامعی برای کار جمعی در سطح جهان قرار گیرد .

وزیر خارجه کشورمان در این دیدار بـا تأکید بـر ویژگیهای فـرهنگی ، ارزشهـای مذهبی و شرایط خاص هر کشور در موضوع حقوق بشر را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد : به منظور درک عمیق و واقعی نسبت به شرایط کشورهای مختلف ، ضروری است که تنها از طریق گفتگو تعامل و تبادل نظر مستمر ، به درک بهتر و نزدیک تری بیانجامد و این زاویه در همکاریهای آتی مد نظر قرار گیرد .

وی تهیه منشور حقوق شهروندی از سوی دولت جمهوری اسلامی ایران را یک گام ارزشمند در برنامه های کشور برای تقویت و ارتقای وضعیت حقوق شهروندی برشمرد .

رئیس پارلمان اروپا برخی موضوعات مورد توجه و علاقه پارلمان اروپائی درخصوص تحولات اروپا و تحولات بین المللی را برشمرد و نگرانیها نسبت به خطر تروریسم و حضور اتباع کشورهای متعدد غربی در میان این گروه ها را مسأله قابل تأملی عنوان کرد و اظهار داشت : ایران در برخورد با بحرانها و مسائل منطقه ای تاکنون نقش سازنده ای ایفاء کرده است .

افزایش تماسهای پارلمانی و رفت و آمدهای نمایندگان پارلمانی در این ملاقات مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت .

وزیر خارجه کشورمان و المار بروک رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا پیرامون موضوعات هسته ای ، روابط ایران و اتحادیه اروپایی و حقوق بشر گفتگو و تبادل نظر کردند و دکتر ظریف دیدگاه ها و مواضع جمهوری اسلامی ایران نسبت به تحولات منطقه ای ، تروریسم و روند مذاکرات هسته ای و زوایا و ظرایف موضوعات حقوق بشری را تشریح کرد .

در این دیدار راه های افزایش ارتباطات پارلمان های اروپا و جمهوری اسلامی ایران نیز مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت .

اشتراک گذاری :
ارسال نظر