بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۳
مسئول بودجه و گزارشات ذوب آهن ارزیابی کرد:

آثار مثبت صندوق زمین و ساختمان بر افزایش تقاضای محصولات "ذوب"

ارزیابی عملکرد سه ماهه دوم سال مالی جاری مجتمع در پایان شهریور ماه قطعی می شود؛ اما بایستی این موضوع را مدنظر داشت که تحقق بودجه در بخش فروش و نیز درآمد "ذوب" به صورت یک دوازدهم نیست.
کد خبر : ۱۳۱۹۹۷
نویسنده :
کیوان فر
رکورد حاکم بر بازار برخی فلزات و صنایع فلزی و کاهش تقاضای خرید محصولات آنها تحت تأثیر رکود شدید حاکم بر تقاضای مسکن و پروژه های عمرانی به وضوح آثار خود را بر قیمت سهام این گروه اعمال کرده است.

به گزارش بورس نیوز، این روند رکودی در حالی بر بازار محصولات این گروه سایه افکنده که بازدهی سهام شرکت های فعال آن از ابتدای سال جاری تاکنون به طور میانگین حدود 7.5 درصد بوده است. البته در همین دوره در حالی که بسیاری از سهم ها بازدهی منفی کسب کرده اند، چند سهم صنعت فلزات اساسی نیز بازدهی مثبت قابل توجهی محقق کرده اند، بطوریکه "فجر"، "فالوم" و نیز "فنورد" بازدهی بالای 81 درصدی را برای سهامدارانشان به ارمغان آورده اند.

در جدول زیر سه نماد پربازده و سه نماد کم بازده در دو زیر گروه قابل مشاهده است.

آثار مثبت صندوق زمین و ساختمان بر افزایش تقاضای محصولات

همانطورکه مشاهده می شود "ذوب" در جدول مذکور رتبه دوم کم بازده ترین سهم صنعت فلزات اساسی را به خود اختصاص داده که همین امر بهانه ای شد برای گفتگو با مسئولان این مجموعه فولادی که شرح آن در ادامه آمده است.

در همین ارتباط مسئول بودجه و گزارشات شرکت ذوب آهن اصفهان در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: ارزیابی عملکرد سه ماهه دوم سال مالی جاری مجتمع در پایان شهریور ماه قطعی می شود؛ اما بایستی این موضوع را مدنظر داشت که تحقق بودجه در بخش فروش و نیز درآمد "ذوب" به صورت یک دوازدهم نیست و در برخی فصول سال شتاب آن تغییر می کند. اما در حال حاضر بازار تقاضا برای محصولات این مجتمع با رکود مواجه است.

وی در خصوص رکود در اجرای پروژه های عمرانی کشور و بخش ساخت و ساز در بازار مسکن، گفت: با توجه به لزوم تکمیل پروژه های عمرانی با بیش از 80 درصد پیشرفت طبق بودجه کل کشور و نیز رکود حاکم بر بازار مسکن، میزان تقاضا و مصرف انواع تیر آهن کاهش چشمگیری داشته، اما بازار مصرف میلگرد با مشکل چندانی مواجه نیست. حال آنکه بازار اصلی محصولات "ذوب" مربوط به مقاطع مختلف تیرآهن و در بخش ساخت و ساز است که امسال و به احتمال زیاد سال آتی درگیر بی رونقی خواهد بود. افزون بر آنکه سازه های بتونی و پروژه های عمرانی با پیشرفت بالای 80 درصد از مرحله استفاده تیرآهن خارج شده است.

وی در خصوص روند قیمت های فروش افزود: در خصوص محصول میلگرد خوشبختانه انحراف قیمت های فروش در مقایسه با بودجه کمتر از پنج درصد بوده، اما در مورد تیر آهن متوسط قیمت های فروش کمتر از 1700 تومان به ازای هر کیلو بوده و پایین تر از بودجه سالیانه محقق شده است؛ گرچه این قیمت ها برای متوسط فروش در طول یکسال مالی در نوسان است و مشکلی از این بابت وجود ندارد. به عنوان مثال طی اسفند ماه 92 میزان فروش شرکت معادل فروش دو ماهه "ذوب" بود.

این مقام مسئول هدف از راه اندازی خط تولید نورد ریل را پوشش ریسک ناشی از رکود بازار مسکن توصیف کرد و گفت: این طرح طی سال 94 به بهره برداری می رسد و بازار تقاضای آن با محصولات تولیدی فعلی متفاوت است تا از این طریق ریسک ناشی از رکود بازارهای مصرف را پوشش دهیم.

آثار راه اندازی صندوق زمین و ساختمان بر افزایش تقاضای محصولات فولادی

امید قائمی به آثار راه اندازی صندوق زمین و ساختمان بر تقاضای محصولات فولادی و رونق بازار مسکن اشاره کرد و اظهار داشت: امسال دومین سال حاکمیت رکود بر بازار مسکن است؛ اما در حال حاضر راه اندازی صندوق زمین و ساختمان می تواند بر تقاضای بازار مسکن اعمال فشار کرده و حجم سرمایه های اندک را که قدرت خرید یک واحد مسکونی را ندارند، در ایجاد رونق این بازار دخیل سازد.

وی مزیت دیگر را احتمال بالای موفقیت این ابزار در تأمین و جذب منابع مالی دانست و گفت: این نگرش در میان عامه مردم وجود دارد که سرمایه گذاری در بازار زمین و ملک هیچگاه با ضرر همراه نیست و همواره می تواند رقیب خوبی برای بازار سرمایه باشد. ضمن اینکه این طرح برخلاف طرح مسکن مهر اثری بر افزایش تورم در جامعه نخواهد داشت.

مسئول بودجه و گزارشات شرکت ذوب آهن اصفهان در خاتمه سخنان خود تأکید کرد: با افزایش استفاده از این ابزار مالی و خروج بازار مسکن از رکود، بازار تقاضای محصولات "ذوب" نیز رونق می گیرد و در بلندمدت به نفع تولیدکنندگان این حوزه نیز خواهد بود. ضمن اینکه این طرح می تواند به صورت داخلی در شرکت ها و کارخانجات بزرگ همچون "ذوب" نیز اجرایی شده و افزون بر سرمایه گذاری برای پرسنل مجموعه، در امر خانه دار شدن آنها نیز کمک کننده باشد.

در پایان گفتنی است هم اکنون مرحله اجرایی طرح خط تولید نورد ریل آغاز و قطعات و تجهیزات آن از آلمان حمل شده که 18 ماه پس از نصب به مرحله تولید و بهره برداری می رسد.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
matin
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
چهارشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۵:۵۳
توهم زدی اخوی ده تا از این صندوق ها هم راه بیافته که محال است در شرایط فعلی رخ دهد باز هم روی ذوب تاثیری ندارد. ذوب بنگاه اقتصادی نیست قبول بفرمائید. میگی نه برو از نزدیک بازدید کن شنیدن کی بود مانند دیدن
مهدی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
شنبه ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۸
مجموعه ذوب مجموعه سنگین وزن و تنبل است.
سالهای سال هم بگذرد چالاک نخواهد شد.
بنیادش را هم روسها در سیستم فرتوت اتحاد شوروی پایه ریزی کرده اند.