بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۸ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۲

ساختارجدید تأمین مالی بنگاه های اقتصادی در بورس را بشناسید

کد خبر : ۱۳۲۴۲۸
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار های مالی (ایستانیوز)، رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس، با بیان جزئیات صندوق های پروژه اظهار داشت: اصول طراحی این صندوق ها استفاده از ساختار صندوق (با توجه به مقررات موجود) برای پرهیز از چارچوب هایی است که باعث لختی ساختار شرکتی شده اند. برای استفاده از مفاهیم و روش های تأمین مالی پروژه در طراحی ساختار مذکور ویژگی هر پروژه با پروژه دیگر متفاوت است.
بهنام چاوشی با اشاره به تجارب موجود در این زمینه اظهار داشت : تجارب مختلف فنی در اجرای پروژه ها در سطح ملی در صنایعی مثل نفت، گاز، پتروشیمی، معدنی و نیروگاهی و ... همچنین حضور شرکت های هلدینگ دارای شرکت های پروژه در بازار سرمایه از مزایای وجود تجارب مختلف برای راه اندازی صندوق های پروژه است کما اینکه حضور صندوق های سرمایه گذاری در سهام و صندوق های قابل معامله در بورس و فرابورس نیز از دیگر تجارب موفق در این زمینه قلمداد می شوند.
رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس درخصوص ارکان این صندوق ها خاطرنشان کرد: مجمع صندوق، هیأت مدیره صندوق، مدیر صندوق، ناظرفنی، متولی، متعهد پذیره نویس، بازارگردان و حسابرس از ارکان اصلی این صندوق ها محسوب می شوند.
چاوشی با اشاره به وظایف ناظر فنی در این پروژه ها یادآور شد: ناظر فنی صندوق، شخصی حقوقی فعال در حوزه مربوط به پروژه است که نظارت بر اجرای پروژه جهت تطبیق با طرح توجیهی و استانداردها و مقررات مربوطه و ارائه تذکرات لازم به شرکت‌پروژه (سهامی خاص) و ارائه گزارش های لازم در این زمینه به مدیر صندوق و متولی را دارد. شرکت‌پروژۀ مذکور یک شرکت سهامی خاص است که صندوق در بدو شکل‌گیری تأسیس می‌کند تا مدیریت ساخت پروژه را به عهده بگیرد. در واقع در مقایسه با صندوق‌های سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان، در صندوق‌های پروژه رکن مدیر ساخت وجود ندارد و وظایف آن توسط یک شرکت‌پروژه (سهامی خاص) که توسط صندوق ایجاد و مدیریت می‌شود، انجام می‌شود.
رئیس اداره امور نهادهای مالی سازمان بورس وظایف بازارگردان این صندوق ها را این گونه بیان داشت: وظیفه اصلی بازارگردان، تأمین نقدشوندگی واحدهای سرمایه گذاری با انجام معاملات در بازار و دامنه مظنه تعیین شده خواهد بود در حالی که علاوه بر مابه التفاوت خرید و فروش واحدهای سرمایه گذاری، بازارگردان متناسب باتعهد بازارگردانی خود کارمزد ثابتی نیز از صندوق دریافت خواهد کرد.
چاوشی شفافیت اطلاعاتی را یکی از اصلی ترین ویژگی‌های صندوق های پروژه قلمداد کرد و افزود: دارا بودن سایت و انتشار اخبار و اطلاعات مرتبط با پروژه های صندوق، انتشار گزارش های ماهانه پیشرفت پروژه ها از طریق سایت مربوطه، انتشار گزارش عملکرد و صورت های مالی صندوق در مقاطه سه ماهه و شش ماه و سالانه یکی از وظایف عمده صندوق ها در راستای شفافیت اطلاعاتی بیشتر خواهد بود.
وی در خصوص افزایش سرمایه این قبیل صندوق ها گفت: مدیر صندوق می تواند با توجه به نیاز صندوق به وجوه نقد برای اجرای پروژه و با توجه به زمان بندی و مبالغ افزایش سرمایۀ پیش‌بینی شده در امیدنامۀ صندوق، پیشنهاد افزایش سرمایۀ صندوق را به همراه گزارش توجیهی خود به هیأت مدیرۀ صندوق ارائه ‌دهد که این افزایش سرمایه می تواند به روش افزایش سرمایه به قیمت اسمی و یا قیمت بازار باشد.
به گزارش سنا ،چاوشی در پایان افزود: مالکان برای راه‌اندازی پروژه‌ها در صنایع مختلف و متقاضیان استفاده از شرایط تأمین مالی صندوق‌های سرمایه‌گذاری پروژه می‌توانند با مطالعات مقررات مربوطه و پس از مشخص کردن شرایط پروژه و ارکان مربوطه، مدارک تکمیل‌شده را به‌منظور بررسی، برای ادارۀ امور نهادهای مالی سازمان ارسال نمایند. مقررات و فرم‌های مذکور در سایت سازمان بورس (www.seo.ir) موجود است.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر