گروهی از اعضای جبهه پایداری در روزهای گذشته صحبت از ائتلاف میان نیروهای نزدیک به اصولگرایان میکنند در حالی که تاریخ فعالیتهای سیاسی آنان نشان میدهند که با ائتلاف بیگانهاند. از زمانی که برخی فعالان سیاسی بنیان «جبهه پایداری» را گذاشتند تا امروز، نوع فعالیت آنها به گونهای بوده که در تفکرات سیاسی به صورت تکروانه رفتار کردهاند و در تفکرات سیاسی عموما فقط خود را محق میدانند. در واقع در تفکرات آنها نوعی جزمیت وجود دارد که فقط خود را قبول دارند.
از همین رو حتی میان اعضای جبهه پایداری هم چنانچه پیشبینی میشد، اختلاف به وجود آمده است و این اختلافات در آینده عمیقتر هم خواهد شد. در واقع اعضای جبهه پایداری گمان میکنند فقط خودشان هستند که تکلیف لازم را میدانند و با استفاده از همین ابزار به مخالفان و منتقدان سیاسی خود اتهام وارد میکنند غافل از آنکه در جامعه شناخته شدهاند و مردم با آنها آشنایی دارند. این طیف خودشان را مقید به ارزشها میدانند و بقیه را فاقد این نگاه که نتیجه چنین رویکردی جز تفرقه نخواهد بود. طبیعی است که ائتلاف با چنین گروههایی در عمل کاری سخت و غیرممکن است چرا که ائتلاف در نگاه آنان معنایی جز همراهی با خودشان ندارد و وقتی از ائتلاف صحبت میکنند منظورشان این است که دیگر گروهها نیز از تفکرات و روش و منش آنها پیروی کنند. در حالی که ائتلاف در مذاکره به دست میآید و در هر مذاکرهای اصل بر این است که هر دو طرف در مواضع خود قدری کوتاه بیایند تا در نهایت در یک نقطه به ائتلاف و جمعبندی و نتیجه واحد برسند.
از سویی دیگر مردم ایران که در زمان دولتهای نهم و دهم مدیریت این افراد را مشاهده کردند بعید است بار دیگر حاضر باشند در برگههای رای نام چنین افرادی را بنویسند چنانچه در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 هم اقبال کم مردم را به کاندیدای این جریان دیدیم. به نظر میرسد تا زمانی که آثار منفی رفتارهای افراطیون در ذهن مردم ایران زدوده نشود بعید است مردم بار دیگر به آنان اعتماد کنند. از سویی دیگر رفتار این اصولگرایان تندرو با برخی شخصیتهای اصولگرا نظیر ناطق نوری، لاریجانی و رفتارهای تندی که در سالهای گذشته علیه آنها انجام دادهاند نیز امکان وحدت با آنها را کمتر میکند. در واقع برخلاف برخی تحلیلها، اختلافات میان اصولگرایان تندرو، قدیمیتر از تشکیل دولت یازدهم است و ریشه در اختلافات قدیمی دارد.
* استاد حوزه و دانشگاه /آرمان
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.