تلاش احمدینژاد برای دیدار با خاتمی و ناطق نوری
خبرآنلاین در گزارشی نوشت: محمود احمدی نژاد از آن قسم سیاست مدارانی است که از جنجال و هیاهو نمی ترسد. از زمانی که وی کلید پاستور را تحویل روحانی داده است تا کنون کمتر در صحنه ظاهر شده است.
او که در دوره رياست جمهوري اش دست رد به هيچ رسانه خارجي نمي زد و هر چندماه يک بار هم جلوي دوربين صداوسيما مي آمد و مستقيم با مردم صحبت مي کرد، در دوران پس از رياست جمهوري اش کمتر در مناظر عمومي ظاهر شده است. البته هر زماني هم که در مراسم ختمي يا ديدارهاي رسمي نظام هم که حاضر مي شد در جواب خبرنگاراني که علت سکوتش را جويا مي شدند مي گفت:« سکوت کجاست؟ نشانم دهید، بشکنم.»
رسانه اي ترين اقدام احمدي نژاد در اين يکسالي که از اريکه قدرت خارج شده است نامه اي بود که به رئيس کل بانک مرکزي نوشت و تقاضا کرد ليست اطرافيانش را که متهم به سو استفاده مالي هستند منتشر کند. نامه اي که هيچگونه پاسخي به همراه نداشت.
احمدي نژاد، رقيب روحاني؟!
با وجود اين سکوت نسبي رسانه اي کمتر کسي باور مي کند که محمود احمدي نژاد صحنه سياست ايران را ترک کرده باشد. همگان باور دارند که او براي آينده سياسي خود برنامه هايي دارد و اساسا بحث بر سر اين است که چه در سر محمود مي گذرد. در اين مدت تحليل هاي متعدد و مختلفي هم در اين باره منتشر شده است و حتي برخي سايت ها و خبرگزاري ها احمدي نژاد را رقيب اصلي روحاني در انتخابات رياست جمهوري سال 96 عنوان مي کنند. اما به نظر مي رسد برنامه احمدي نژاد حد اقل در ميان مدت رياست جمهوري نيست، بلکه او بهارستان را هدف قرار داده است.
ديدار دوساعته احمدي نژاد با نوه امام
چندي پيش محمود احمدي نژاد به بهانه زيارت مرقد بنيانگذار انقلاب اسلامي به آنجا مي رود و از سيد حسن خميني تقاضاي ديدار مي کند. کساني که با روحيه نوه امام آشنايي دارند مي دانند که وقتي چهره هاي سياسي و شخصيت ها تقاضاي ديدار مي کنند، به خصوص در مرقد امام ، او با روي باز به استقبال مي رود. از اين رو يک ديدار ميان احمدي نژاد و حجت الاسلام و المسلمين خميني برگزار مي شود. ديداري که بيش از دو ساعت به طول مي انجامد.
تقاضاي ديدار با خاتمي و ناطق نوري
پس از انتخابات جنجالي رياست جمهوري سال 88 سخني از محمود احمدي نژاد دهان به دهان مي گشت که اقدامات اين روزهاي او و اطرافيانش سازگاري دارد. از احمدي نژاد نقل شد که اگر برخي حمايت ها از او نبود ميزان آرا او بيش از آن چيزي بود که اعلام شد. سخني که هيچگاه تاييد يا تکذيب نشد. حالا به نظر مي رسد که محمود احمدي نژاد به دنبال يافتن پايگاه راي هايي جديد باشد.در روزهاي اخير برخي از نزديکان احمدي تژاد به ديدار حجت الاسلام و المسلمين سيد محمد خاتمي رفته اند تا زمينه ديدار احمدي نژاد و خاتمي را فراهم کنند. اتفاقي که بعيد است به سر انجام برسد. اين اقدام عينا درباره حجت الاسلام و المسلين ناطق نوري نيز افتاده است و اين بار هم نزديکان احمدي نژاد به در بسته خورده اند.
پيشنهاد به صادق خرازي براي رياست دانشگاه ايرانيان
اما تلاش هاي احمدي نژاد براي نزديکي به اصلاح طلبان به همين جا ختم نشده است. آخرين مسئله جنجالي در دوره احمدي نژاد مسئله دانشگاه ايرانيان بود که در آخرين روزهايي که احمدي نژاد در پاستور بود مجوز آن صادر شد. حالا خبرها حاکي از اين است که احمدي نژاد در گفت و گو با صادق خرازي رسما به وي پيشنهاد داده است که رياست دانشگاه ايرانيان را برعهده بگيرد. اينکه چرا احمدي نژاد خرازي را انتخاب کرده هم کاملا مشخص است. اين روزها تشکل «ندا» که جمعي از جوانان اصلاح طلب هستند با حمايت هاي صادق خرازي اعلام موجوديت کرده و رسما فعاليت هاي خود را آغاز کرده است و عملا تنها تشکل اصلاح طلبي فعال است.
جلسات هفتگي اطرافيان احمدي نژاد در جامعه روحانيت مبارز
تا اينجا تمام اخبار از حرکت جريان احمدي نژاد براي نزديک شدن به اصلاح طلبان بوده است. اما او به دنبال چتري فراتر از اين حرف هاست. احمدي نژاد راي اصولگرايان سنتي را هم مي خواهد. حلقه اطرافيان احمدي نژاد را مي توان به دو گروه تقسيم بندي کرد. گروهي که نزديکي زيادي با جبهه پايداري و آيت الله مصباح يزدي دارند و گروهي که به هر دليل فاصله خود را با جبهه پايداري حفظ کرده اند و حتي تلاش دارند که به اصلاح طلبان نزديک شود. در دسته اول چهره هايي مانند برادران دانشجو، زريبافان و سعيدلو قرار دارند. اين دسته به دنبال اين هستند که محوريت احمدي نژاد در جريان اصولگرا را به ساير اصولگرايان تحميل کنند. اين گروه به صورت هفتگي جلساتي را در جامعه روحانيت مبارز به بهانه رسيدن به وحدت برگزار مي کنند.
اين خبر را بگذاريد در کنار خبري که چندماه پيش منتشر شد ، مبني بر اينکه جمعي از اصولگرايان تندرو و همسو با جبهه پايداري ، يعني آن کساني که در آخرين ماه هاي دولت احمدي نژاد به جمع منتقدان وي پيوسته بودند به وي گفته اند که در انتخابات مجلس در صورتي که مشايي را کنار بگذاري از تو حمايت خواهيم کرد. به نظر مي رسد که جبهه پايداري به دنبال احياي شخصيت احمدي نژاد است.
دعوت از آيت الله مصباح در غياب آيت الله مهدوي کني
از سوي ديگر به نظر مي رسد که جبهه پايداري که تا ادوار گذشته اقليتي از اصولگرايان بودند که عامل اصلي بر هم زننده اتحاد در اين جبهه به شمار مي رفتند، امروز سعي دارند سايه خود را بر ساير تشکل هاي و احزاب سنتي اصولگرا نيز بگسترانند. همين مردادماه بود که حجت الاسلام تقوي عضو شوراي مرکزي جامعه روحانيت مبارز ، در حالي که رئيس اين تشکل در بيمارستان بستري بود، اعلام کرد که براي نشست اصولگرايان از آيت الله مصباح يزدي دعوت شده است که سخنراني کند. همه مي دانند که آيت الله مصباح حامي اصلي جريان جبهه پايداري است.
دسته دوم اطرافيان احمدي نژاد را کساني مانند رحيمي، بقايي و از همه مهمتر اسفنديار رحيم مشايي تشکيل مي دهند. اين دسته سعي مي کنند خود را به لحاظ فرهنگي اصلاح طلب و يا ميانه رو جلوه دهند. تحرکاتي که اخيرا براي ارتباط گيري با چهره هاي شاخص اصلاح طلب يا ميانه رو صورت گرفته است ، از جانب اين طيف انجام شده است.
هدف اول احمدي نژاد، مجلس دهم
با توجه به همه اين مطالب به نظر مي رسد سياست احمدي نژاد براي مجلس روشن است. او مي خواهد با تمام پتانسيل دولت هاي نهم و دهم وارد صحنه شود. او مطمئن است که تنها چهره اي است که اصولگرايان تندرو مانند جبهه پايداري و شاگردان آيت الله مصباح مي توانند براي راه يابي به مجلس به او متوسل شوند. مي توان دو هدف را از نزديکي او به اصلاح طلبان نيز بر شمرد. او مي خواهد حربه اي براي تهديد اصولگرايان در انتخابات مجلس داشته باشد و از سوي ديگر با نزديک شدن به اصلاح طلبان بدنه راي آن ها را از آن ها دور کند. با توجه به اينکه گمانه زني هاي زيادي هم از توان مالي بالاي اطرافيان احمدي نژاد وجود دارد، به نظر مي رسد سياست اصلي او براي انتخابات مجلس نيز يارگيري از شهرستان هاي کوچک است. يعني همان راي هايي که او در انتخابات 88 بر روي آن ها سرمايه گذاري کرده بود. جريانات اصولگرا نيز به نيکي مي دانند که در برابر توان مالي و ضريب نفوذ او در شهرستان ها دستشان خالي است.
بنابر اين بايد نتيجه گرفت که آن چيزي که در انتخابات رياست جمهوري گذشته احمدي نژاد را از اصولگرايان تندرو دور کرد اين روزها و به خاطر وجود يک نيروي سياسي قوي به نام دولت يازدهم آن ها را دوباره گرد هم آورده است. جبهه پايداري و آن هايي که به دنبال آنچه که گفتمان 3 تير مي خواندند، بودند دوباره به سمت احمدي نژاد برگشته اند. آن ها مي دانند هيچ چهره اي مانند احمدي نژاد پتانسيل راي آوري ندارد. اين مسئله را سر انتخابات رياست جمهوري با سعيد جليلي آزموده بودند. از سوي ديگر خود احمدي نژاد نيز به دنبال اين است که ثابت کند بيشترين راي را در تاريخ ايران داشته و خواهد داشت و به همين خاطر به دنبال سعي دارد بخشي از اصلاح طلبان را نيز با خود همراه کند.
برچسب ها :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
احمدی نژاد شایستگی وارزش هر جایگاهی را دارد.
پاسخ
کشورمان آرام آرام به سوی ارامش و امید به زندگی مردم را زیاد میکند و دغدغه گرانی روزبروز را از یاد میبرد و همچنین اتفاقات 88 را دیگر نمیخواهد تکرار شود غارت و چپاول و دزدی را نمیخواهد مردم آگاه ما اجازه نمیدهد باز دوران بدتکرار شود یقین دارم مقام رهبری نیز این اجازه رانخواهد داد تا با آمدن اینهاگذشته تکرار شود ما ملت ایران خواهان پیشرفت به جلو هستیم نه پس رفت خداوندا هر کسی خواهان پیشرفت کشورمان هست به ما معرفی کن و کسانیکه در فکر منفعت خویش و اطرافیان هست نابودشان کن به امید آن روز.
پاسخ
اخبار روز
خبرنامه