بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۵

متن و حاشیه اجلاس ۱۶۶؛ از سقف تولید اوپک تا آینده دبیرکلی

خبرگزاری تسنیم:حدود دو هفته دیگر اجلاس زمستانه اوپک در مرکز این سازمان در وین برگزار می شود در حالی که نفت خام به زیر ۸۴ دلار رسیده و عرضه مازاد بر سهمیه از سوی برخی کشورهای عضو این مجمع جهانی ادامه دارد.
کد خبر : ۱۳۸۱۸۶

به گزارش خبرنگار اقتصادیخبرگزاری تسنیم، پنجشنبه ششم آذرماه مقارن با 27 نوامبر، وزرای نفت کشورهای صادرکننده نفت جهان در وین گردهم می آیند تا یکصد و شصت و ششمین اجلاس عادی اوپک برگزار شود.

پس از دو دوره تمدید یکساله دبیر کلی عبدالله البدری، دبیر کل لیبیایی مجمع جهانی کشورهای صادرکننده نفت، قرار نیست در نشست دو هفته آینده این مجمع جهانی، روی انتخاب دبیرکلی اجماع نظر شود چرا که دوره دبیر کلی البدری تا خرداد سال 94 مقارن با ژوئن 2015 تمدید شده است. اما محوری ترین تبادل نظرها و رایزنی ها بین وزرای نفت کشورهای حاضر در حاشیه این اجلاس، بحث انتخاب دبیرکل آینده خواهد بود.

از سوی دیگر متن اجلاس 167، به طور قطع بررسی، تبادل نظر و اتخاذ تصمیم بر روی قیمت نفت در بازار جهانی و آینده عرضه و تقاضای نفت است. نفتی که هم اکنون به زیر 84 دلار در هر بشکه رسیده، کشورهای تولیدکننده نفت را چه عضو اوپک و چه کشورهایی که عضو این مجمع جهانی نیستند، با نگرانی مواجه کرده است.

سقف تولید اوپک سالهاست روی 30 میلیون بشکه در روز ثابت مانده، میزانی که روی کاغذ باید سقف تولید نفت خام 12 کشور عضو این سازمان باشد اما در عمل تولید و عرضه نفت خام کشورهای عضو اوپک با تخطی برخی اعضا همواره نواساناتی داشته که در مجموع بیش از 30 میلیون بشکه در روز را رقم می زند.

این مازاد عرضه در کنار عرضه نفت شل و همچنین عرضه گاه و بی گاه نفت ذخیره شده با عنوان ذخایر استراتژیک امریکا به بازار، از نظر اغلب کارشناسان بین المللی نفت، دلیل اصلی افت شدید قیمت نفت است. اگرچه برخی اظهارنظرها با جهت گیری های سیاسی را نباید در ایجاد نواسان در بازار نفت خام بی تأثیر دانست.

در اجلاس یکصد و شصت و پنجم اوپک که خرداد ماه سال جاری در وین برگزار شده بود، اعضا بر روی ادامه نیافتن عرضه مازاد بر سهمیه اوپک و ثابت ماندن سقف تولید روی 30 میلیون بشکه در روز به توافق نظر رسیده بودند اما آنچه در عمل شاهد بودیم، بی رنگ شدن حنای اوپک برای کشورهایی چون عربستان بود که بدون توجه به این اجماع نظر، عرضه مازاد بر سهمیه خود را در 6 ماه گذشته بیشتر کرد. باید دید آیا این مجمع جهانی که قرار است کارتل نفتی باشد می تواند نقش خود را در اجلاس یکصد و شصت و ششم به خوبی ایفا کند؟


اشتراک گذاری :
ارسال نظر