روند قیمت نفت در سطح جهانی بر وضعیت عملکرد شرکتهای بورسی در کوتاه مدت و بلندمدت تاثیر مثبت و منفی دارد، اما شرکتهای پتروشیمی هم به نوعی از این کاهش قیمت نفع میبرند.
به گزارشخبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ در خصوص تاثیرپذیری بازار سرمایه از بودجه ریزی 94 میتوان گفت: بازار سرمایه تحت تاثیر تصمیماتی است که دولت در بودجه سال ۹۴ گرفته و شاید به واسطه آن، روند کاهشی بورس که از ابتدای سال به زیان ۱۰ درصدی این بازار منتهی شده، قدری آهسته یا متوقف شود.
از بودجه به عنوان سند مالی یکساله کشور یاد میشود و امسال برای دومین سال پی در پی لایحه بودجه در موعد مقرر به ساختمان بهارستان رسیده است تا مشق یکساله دولت برای ملت به امضای نمایندگان مردم برسد.
بر این اساس، بازار سرمایه نیز مانند دیگر ابعاد اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و ... جامعه تحت تاثیر تصمیماتی است که دولت برای بودجه سال 94 گرفته و این روزها سایه آن بالای سر تالار شیشه ای قرار دارد تا شاید به واسطه آن، روند کاهشی بازار سرمایه که از ابتدای سال تاکنون به زیان 10 درصدی این بازار منتهی شده است قدری آهسته یا متوقف شود.
به باور کارشناسان بورسی، بودجه سال آینده دارای نکاتی قابل توجه و تامل برای سهامدارن است. به عنوان مثال 40 درصد از درآمد کشور و بودجه در 5 سال گذشته وابستگی مستقیم به درآمدهای نفتی داشت و در سال 94 به لطف کاهش جهانی قیمت نفت، این رقم در حدود 32 درصد در نظر گرفته شده است.
از سوی دیگر، هر چند روند قیمت نفت در سطح جهانی بر وضعیت عملکرد شرکتهای بورسی در کوتاه مدت و بلندمدت تاثیر مثبت و منفی دارد، اما شرکتهای پتروشیمی هم به نوعی از این کاهش قیمت نفع می برند.
همچنین شرکتهایی که مواد اولیه آنها از محصولات نفتی تامین میشود، به دلیل کاهش نرخ نفت در سطح جهانی، با کاهش قیمت مواد اولیه همراه هستند و نرخ فروش محصولات این دسته از شرکتها با یک فاصله زمانی کاهش مییابد که در نتیجه حاشیه سود آنها با افزایش همراه خواهد بود.
علاوه بر این، با توجه به مفاد بودجه 94 از صنعت سیمانی و فولادی و نیز سنگ آهنیها به عنوان هماهمنگ کننده آتی بازار سرمایه یاد میشود؛ چرا که این سه صنعت بهعنوان زنجیره پیوسته از صنایع وضعیت مطلوبی را تجربه خواهند کرد.
در این راستا و به باور کارشناسان، رشد شش درصدی منابع و مصارف بودجه عمومی حکایت از تدوین یک بودجه نسبتا انقباضی برای سال آینده با عنایت به نرخ تورم 15 درصدی دارد و در بخش درآمدها نیز دولت با رشد 7.5 درصدی قیمت ارز مبادلهای و نیز کاهش سهم صندوق توسعه ملی از درآمد نفت به مقابله با تاثیر افت قیمت جهانی نفت رفته است.
همچنین رشد درآمدهای مالیاتی در بودجه سال آینده یکی دیگر از نکات قابل توجه بازار سهام است و به عقیده کارشناسان هر چند خروج از شرایط اتکای صرف به درآمدهای نفتی و حرکت به سمت اداره کشور با استفاده از درآمدهایی که بخش مهمی از آن درآمدهای مالیاتی است، امری پسندیده است؛ اما باید توجه داشت که کشور در شرایط رکودی به سر میبرد.
از سوی دیگر رشد 5 هزار میلیارد تومانی بودجه عمرانی یکی از نکات مثبت بودجه سال 94 برای بازار سرمایه برشمرده می شود که این موضوع میتواند تاثیر مثبتی بر صنایع زیرساختی کشور داشته باشد.
به هر حال از زمانی که بودجه به مجلس تقدیم شد و یک نسخه آن نیز در اختیار نمایندگان برای بررسی قرار گرفت تا در اواخر دی ماه برای تصویب نهایی به صحن علنی بیاید، اهالی بازار سرمایه نیز به دلیل تاثیر بودجه بر متغیرهای کلان اقتصادی و نیز وضعیت صنایع مختلف گوش به اظهارنظرهای نمایندگان در این زمینه دارند.
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه