هشدار روحانی به 1+5 درباره تسریع در مذاکرات
رئیسجمهور: طراحان کاهش بهای نفت پشیمان میشوند
دور اول گفتوگوهای هستهای ایران و آمریکا در سال نو میلادی که دومین دور این مذاکرات در دوره تمدید هفت ماهه پس از ضربالاجل سوم آذر (24نوامبر) به شمار ميرود، در شرایطی امروز با گفتوگوی وزرای خارجه ایران و آمریکا در شهر ژنو آغاز میشود که رئیسجمهوری ایران در هشداری به 1+5 خواستار سرعت بخشیدن به روند مذاکرات شد و گفت که اگر مذاکرهکنندگان در برابر ایران راه منطقی و سرعت عمل را در پیش نگیرند، بدانند ضرر خواهند کرد.
اميدواري اوباما دستيابي به توافق جامع با ايران
پاپ: امیدوارم ایران و 1+5 به توافق نهایی برسند
همزمان رئیسجمهوری آمریکا در جديد ترین موضع خود، بر تلاش برای رسیدن به توافق جامع با ایران تاکید کرد. موضوعی که پاپ فرانچسكو، رهبر کاتولیکهای جهان نیز بر آن تاکید و ابراز امیدواری کرده است که ایران و 1+5 به توافق نهایی برسند. پیشتر وزیر خارجه ایالاتمتحده روز دوشنبه گفتهبود که او و همتای ایرانیاش در دیدار امروز – چهارشنبه- در ژنو، برای تسریع در نتیجهبخشی مذاکرات هستهای تلاش خواهند کرد. محمد جواد ظریف، وزير امور خارجه ايران نیز در آستانه دوازدهمین دور مذاکرات جامع، گفت که ما همواره میزان مفید بودن این مذاکرات را تحت بررسی داریم و گفتوگوهای من و کری و همکارانم در ژنو نیز در همین راستا است.
ظرفیت غنیسازی و جدول زمانی لغو تحریمها همچنان از موارد اختلافی به شمار میرود. طرفین پس از آنکه تا سوم آذر ماه (24 نوامبر) به توافق جامع دست نیافتند، مذاکرات را برای هفت ماه تا اول ژوئیه 2015 (تیر 94) تمدید کردند. قرار است ظریف و کری در مذاکرات دوجانبه خود، راههای رسیدن به توافق کلی یا سیاسی تا اسفند (مارس) را بررسی کنند، تا در سه ماه بعدی، جزئیات و ضمائم توافق را مکتوب کنند. در این میان کارشکنی احتمالی کنگره در اعمال تحریمهای جدید علیه ایران بر فضای مذاکرات سایه افکنده است. موضوعی که نماینده آمریکا در سازمان ملل بر آن تاکید کرده و گفته است که رئیسجمهوری آن کشور حاضر به همکاری با کنگره برای اعمال تحریمهای جدید علیه ایران نیست. همزمان با این تحولات، کاخ سفید میگوید که در گفتوگوی اخير تلفنی میان رئیسجمهوری آمریکا و نخستوزیر اسرائیل، باراک اوباما بر تمرکز ایالاتمتحده برای رسیدن به «توافقی جامع» با ایران که به جامعه جهانی اطمینان دهد برنامه اتمی تهران صلحآمیز است، تاکید کرد. به گزارش «ایرنا»، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی کنگره آمریکا، چند ساعت پس از آنكه «جان کری» وزیر امور خارجه این کشور در جمع خبرنگاران در هند گفت که در دیدار با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران در ژنو برای تسریع در امر نتیجه بخش بودن مذاکرات هستهای تلاش میکند، اوباما با نتانیاهو تلفنی گفتوگو کرد. بر اساس این گزارش، اوباما در این گفتوگو که روز 22 دی ماه صورت گرفته است، تایید کرده است که آمریکا خواستار دست یافتن به توافق جامع با ایران است تا جامعه بینالمللی را از ماهیت کاملا صلحآمیز برنامه هستهای این کشور مطمئن سازد. رئیسجمهوری ایالاتمتحده در عین حال به نتانیاهو اطمینان داده است که آن کشور «به بقای امنیت اسرائیل و بر اهمیت ادامه همکاریهای نزدیک تعهدی استوار دارد.» همزمان با این گفتوگو، سامانتا پاور، نماینده ایالاتمتحده در سازمان ملل، گفت که اوباما حاضر به قبول تحریمهای جدید علیه ایران نیست، زیرا تشدید تحریمها بر مذاکرات تاثیری منفی خواهد گذاشت. به گزارش «ایسنا»، به نقل از «رویترز»، سامانتا پاور، روز دوشنبه (۲۲ دی/۱۲ ژانویه) در همایشی در لوئیزویل ایالت کنتاکی اعلام کرد که دولت آمریکا حاضر نیست با حزب جمهوریخواه این کشور بر سر تحریمهای جدید علیه ایران همکاری کند. حزب جمهوریخواه آمریکا که در انتخابات ماه نوامبر بر هر دو مجلس نمایندگان و سنا تسلط پیدا کرده است، در چند ماه گذشته، بارها بر لزوم تشدید تحریمهای ایران برای اعمال فشار بر این کشور پافشاری کرده است. پاور گفته است دولت آمریکا در برخي موارد چون مبارزه علیه بیماری ابولا، مبارزه با تروریسم یا پایان دیکتاتوری در برمه میتواند با حزب جمهوریخواه همکاری کند، اما نظر کاخ سفید در ارتباط با مسائلي چون برنامه هستهای ایران یا رابطه با کوبا با دیدگاه حزب جمهوریخواه همگون نیست.
سرعت بخشیدن به روند مذاکرات
از سوی دیگر، رئیسجمهوری ایران خطاب به طرفین مذاکرهکننده ایران، با تاکید بر اینکه دوران تهدید و تحریم سپری شده است، گفت که هر مقدار این گروه در برابر ایران راه منطقی و سرعت عمل را در پیش نگیرند، ضرر خواهد کرد. به گزارش «ایسنا»، حسن روحانی که در دوازدهمین سفر استانی خود به استان بوشهر سفر کرده است، گفت: «ما در این مسیر اولین گامی که برداشتیم، این بود که تحریمی را که ضد ملت ایران، ظالمانه وضع شده بود و به طور طبیعی در زندگی اقتصادی و اجتماعی مردم تاثیرگذار بود، با حمایت مردم و هدایت مقام معظم رهبری بشکنیم و ما این راه را برای برداشتن کامل تحریم، به حول و قوه الهی ادامه خواهیم داد و همه ملت ایران خواستار پایان تحریم ظالمانه علیه این ملت هستند.» روحانی در هشداری با بیان اینکه من به همه آنهایی که در این تحریم ظالمانه قدم گذاشته بودند و امروز نیز ممکن است در این مسیر به فکر قدم گذاشتن باشند، اعلام میکنم که دوران تهدید و تحریم سپری شده است و هر مقدار گروه 1+5 و مذاکرهکنندگان در برابر ایران راه منطقی و سرعت عمل را در پیش نگیرند، بدانند ضرر خواهند کرد.
امیدواری پاپ به توافق نهایی
همزمان پاپ فرانچسكو، رهبر مذهبی کاتولیکها ابراز امیدواری کرد تا مذاکرات هستهای میان ایران و 1+5 هرچه سریعتر به توافق نهایی برسد. به گزارش خبرگزاری رسمی ایتالیا (آنسا)، پاپ در مراسم سخنرانی آغاز سال میلادی که برای دیپلماتهای خارجی در واتیکان برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاشهایی که تاکنون در مذاکرات هستهای انجام شده است، گفت: «امیدوارم که هرچه زودتر بتوان به یک توافق نهایی میان ایران و گروه 1+5 درخصوص استفاده انرژی هستهای برای اهداف صلحآمیز رسید.»
دست یافتن به پیشرفتهای بیشتر
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا میگوید واشنگتن با جدیت روند مذاکرات هستهای با ایران را دنبال میکند و زمان باقی مانده تا فرا رسیدن ضربالاجل 30 ژوئن (نهم تیر ماه 1394) را مدنظر دارد. «جن ساکی» که همراه وزیر امور خارجه آمریکا برای انجام مذاکرات راهبردی با پاکستان، به اسلامآباد سفر کرده است، روز سهشنبه در گفتوگو با «ایرنا» گفت: «جان کری امیدوار است که دیدار با ظریف در ژنو، فرصتی برای انجام گفتوگوهایی برای دست یافتن به پیشرفتهای بیشتر باشد و بعد از دیدار دو دیپلمات ارشد ایران و آمریکا، تیمهای هستهای نیز گفتوگوهایی انجام خواهند داد.» روز جمعه سیدعباس عراقچی، عضو ارشد تیم مذاکرهکننده هستهای ایران گفت که بعد از مذاکرات امروز-چهارشنبه- کری و ظریف، روزهای ٢٥ تا ٢٧ دی هیاتهای مذاکرهکننده ایرانی و آمریکایی در ژنو مذاکره دوجانبه خواهند داشت و روز ٢٨ دی نیز مذاکرات ایران و ١+٥ در سطح معاونان برگزار خواهد شد. پيش و پس از این مذاکرات، با بقیه اعضای 1+5 نیز به صورت دوجانبه ملاقات و مذاکره صورت خواهد گرفت. جن ساکی همچنین درباره به درازا كشيدن مذاکرات گفت: «برخی موضوعات مذاکرات سخت و پیچیده است و طبیعی است که حل و فصل مسائل پیچیده نیاز به زمان دارد. »
بازدید از نیروگاه بوشهر
رئيسجمهوری روز سهشنبه در بازدید از نیروگاه اتمی بوشهر، این نیروگاه را مظهر ایستادگی یک ملت دانست و از ساخت دو نیروگاه اتمی دیگر در بوشهر بهمنظور استفاده از انرژی صلحآمیز هستهای خبر داد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاستجمهوری، حسن روحانی پس از بازدید از نیروگاه اتمی بوشهر گفت: «نیروگاه اتمی بوشهر متفاوت با نیروگاههای سایر کشورهای دنیاست، زیرا این نیروگاه مظهر ایستادگی یک ملت است. در ابتدا غربیها قرار بود آن را بسازند که عقبنشینی کردند و تعهداتشان را زیر پا گذاشتند، اما ساخت و بهرهبرداری از این نیروگاه به دنیا نشان داد که اگر ملتی ارادهای برای دستیابی به هدف داشته باشد، در آن مسیر گام برمیدارد و بر سر حقوقش ایستادگی خواهد کرد و به هدف خود خواهد رسید.» روحانی ادامه داد: «کاری که ملت ما شروع کرده براساس تصمیمات مجلس شورای اسلامی و شورایعالی انرژی است و بر این اساس باید بخشی از نیاز برق کشور از انرژی هستهای تامین شود. این کار امروز به ثمر رسیده و ادامه خواهد یافت.» رئیس شورایعالی امنیت ملی همچنین از تلاشهای علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی و همه دستاندرکاران و مهندسان فعال در نیروگاه اتمی بوشهر قدردانی و تشکر کرد. رئیسجمهوری پیش از بازدید از اتاق کنترل نیروگاه از نزدیک در جریان چرخه کار نیروگاه اتمی بوشهر و چگونگی فعالیت آن و برنامههای مدیریت نیروگاه در خصوص افزایش تولید برق قرار گرفت.
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
اخبار روز
خبرنامه
من شتر پنبدانه!!!!!