صعود تورم کالاهای صادراتی
به گزارش خبرنگار ایسنا، شاخص بهای کالاهای صادراتی در ایران در آذرماه امسال با رشد 3.9 درصدی به 277.9 رسید، این در حالی است که این شاخص در آبانماه حدود 0.4 درصد نسبت به ماه قبل کاهش داشت و نسبت به ماه مشابه قبل 11 درصد افزایش نشان میدهد.
شاخص بهای کالاهای صادراتی در 9 ماهه امسال نسبت به دوره مشابه سال قبل 0.7 درصد کاهش داشته و در 12 ماهه منتهی به آذرماه نسبت به همین دوره در سال قبل 4.1 درصد کاهش دارد.
بنابر آمار بانک مرکزی در آذرماه امسال رشد شاخص قیمت برخی از اقلام نظیر پروپان مایع شده، سیمان، پسته، ماست، تراکتور، مس کاتود، فرش پشمی دستباف، زعفران، شمس آلومینیوم، کولر آبی، قیر، رب گوجهفرنگی، مغز بادام، بیسکویت و ویفر، پودرها و مایعات شوینده و کاشی و سرامیک همچنین کاهش شاخص بهای تعدادی از اقلام مانند روغن صنعتی، کنستانتره مس، سالامبور گوسفندی، روغن موتور و آمونیاک و چینیآلات بهداشتی منجر به افزایش شاخص بهای کالاهای صادراتی در ایران نسبت به ماه قبل شده است.
بررسی شاخص کالاهای صادراتی در گروههای اصلی
اما در آذرماه سال جاری شاخص بهای گروه محصولات نباتی در مقایسه با ماه قبل سه درصد رشد داشت که در مقایسه با ماه مشابه سال قبل این افزایش به 11.9 درصد میرسد و رشد شاخص بهای محصولات معدنی در آذرماه نسبت به ماه مشابه سال قبل 15.7 درصد بوده که بیانگر تورم نقطهبهنقطه آن در این ماه است.
همچنین تورم نقطه به نقطه محصولات شیمیایی و صنایع وابسته در ماه قبل چهار درصد اعلام شده است.
بانک مرکزی گزارش داد که مواد پلاستیکی، کائوچو و مصنوعات آن نیز با رشد 10.9 درصدی شاخص بها در نهمین ماه امسال نسبت به ماه مشابه سال قبل همراه بود.
شاخص بهای گروه نسجی و مصنوعات آن نیز در ماه گذشته 33 درصد نسبت به آذرماه سال 1392 افزایش دارد. از سویی دیگر فلزات معمولی و مصنوعات آن هم با رشد 21.8 درصدی شاخص همراه بوده است.
به گزارش ایسنا، محاسبات شاخص بهای کالای صادراتی در ایران بر حسب ریال و برابری آن با نرخ ارز آزاد است چراکه ارز حاصل از صادرات کالاها عمدتا با نرخ ارز آزاد عرضه می شود. این در حالی است که در ماه قبل نرخ دلار حدود چهار درصد و نرخ یورو 2.4 درصد افزایش داشته است.