کاهش قیمت نفت تاثیری در رونق اقتصادی کشور ندارد
- معاون اول رئیس جمهوری نسبت به استمرار رونق اقتصادی استمرار و تدوام روند کاهنده تورم با وجود کاهش قیمتهای جهانی نفت خام ابراز امیدواری کرد.
به گزارش شانا به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، معاون اول رئیس جمهوری، عصر سه شنبه (٣٠ دیماه) در جلسه شورای اداری استان گیلان گفت: دولت تدبیر و امید با انضباط مالی و با پرهیز از دست اندازی به منابع بانک مرکزی توانست تورم ٤٠ درصدی را به کمتر از ١٧ درصد برساند که بنا بر اعلام مجامع بینالمللی اقتصادی، این یک اتفاق بی سابقه است.
اسحاق جهانگیری، با اشاره به تدوین ١٧٧ بند برنامه خروج از رکود برای یک دوره دوساله، افزود: دولت در ٦ ماه نخست امسال توانست به رشد اقتصادی حدود چهار درصد درصد دست یابد، این در حالی است که در دو سال پیش با رشد منفی روبرو بودیم.
وی از کاهش سریع قیمت نفت به عنوان اتفاقی غیر منتظره یاد کرد و گفت: در سالهای گذشته قیمت نفت بالای ١٠٠ دلار بود و مجامع اقتصادی داخلی یا بینالمللی چنین کاهش ناگهانی را پیش بینی نمیکردند.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: این کاهش سریع قیمت نفت در دو بخش به طور جدی تاثیر خواهد داشت که یکی تراز پرداختهاست و این یعنی مصارف ارزی از درآمدهای ارزی ما بیشتر می شود و اثر دیگر آن بر بودجه دولت خواهد بود.
جهانگیری ادامه داد: بخشی از منابع دولت وابسته به درآمدهای نفتی است و احتمال می رود این کاهش قیمت، بعضی از دستاوردهای اقتصادی دولت را تحت تاثیر قرار دهد و بر نرخ تورم نیز اثرگذار باشد.
وی عنوان کرد: با اطمینانی که از توانمندی و تجربه مدیران دولت داریم و نیز با توجه به توانمندی بخش خصوصی و حمایتهای مردم و با اتکا به سیاستهای اقتصاد مقاومتی، خوشبین هستیم که بتوانیم به رونق اقتصادی استمرار بخشیم و روند کاهنده تورم را ادامه دهیم.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: لازمه این موفقیت این است که همه مسئولان دولت و همه مدیران استانی افزایش حجم صادرات غیرنفتی را برای خود یک وظیفه تلقی کنند و هر کس به هز میزان که میتواند، مشکلات و موانع را از پیش روی صادرکنندگان بردارد.
جهانگیری همچنین بر لزوم صرفه جویی در هزینهها به دلیل کاهش بودجه دولت تاکید و تصریح کرد: هر مدیری وظیفه دارد که هزینههای غیر ضروری را کاهش دهد و استانداران باید یکی از ملاکهای ارزیابی مدیران را این شاخص قرار دهند.
وی با بیان اینکه در بخش عمرانی، دولت تصمیم دارد طرح و پروژه ها را به بخش خصوصی واگذار کند، افزود: آمادگی داریم که بخش خصوصی را به کار گیریم و طرحهای نیمه تمام بخشهای مختلف را به بخش خصوصی واگذار و از آنها خرید خدمت کنیم.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به اینکه دولت تاکنون ٢٣ هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی پرداخت کرده است، گفت: این رقم حدود دو برابر بودجه عمرانی پارسال است و حدود ١٠٠ درصد بودجه عمرانی امسال استانها نیز تاکنون پرداخت شده است.
جهانگیری تصریح کرد: با وجود محدودیتها، بودجه عمرانی سال ٩٤ را افزایش دادهایم، همچنین صندوق توسعه ملی نیز موجودی خوبی دارد و میتواند به بخش خصوصی کمک کند تا این بخش بتواند در طرحهای عمرانی سرمایه گذاری کند.
وی همچنین استفاده از زباله برای تبدیل به کود و یا تولید برق را کاری ١٠٠ درصد اقتصادی توصیف کرد و گفت: وزارت نیرو تضمین داده است که برق تولیدی از زباله را به قیمت مناسب و سودآور از بخش خصوصی خریداری میکند.
معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به ارائه گزارش درباره مشکلات سد شفارود، از وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خواست ظرف ی کماه این مشکلات را حل و فصل کنند و چنانچه مشکل حل نشد آن را در جلسه هیئت دولت مطرح کنند.
شاید منظورش اقتصاد مسءولان کشور باشه که دارن همه چیزو گرون میکنن؟؟
معلومه که اصلا ربطی نداره؟
این از بورس که مردم دارن سکته میکنن
اون هم از بودجه سال بعد که گریه مسئولین از الان دراومده
شاید هم این آقا منظورش از اقتصاد چیز دیگه ایه؟
منظورش شاید رکوده که نفت ارزون بشه یا گرون بشه فرقی نداره و رکود اقتصادی بیداد میکنه؟