بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶:۲۱
سفیر سابق ایران در سازمان ملل گفت: سیاست خارجی دولت‌های نهم و دهم فاقد استراتژی مدون بود.
کد خبر : ۱۴۳۳۸۵
به گزارش مشرق،صادق خرازی دقایقی پیش در جلسه بررسی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دولت‌های دهم و یازدهم در دانشگاه آزاد مشهد اظهار کرد: در آستانه سی و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب قرار داریم و اگر روح بلند شهیدان و روح بزرگ آنها نبود امروز سرنوشت ما ایرانیان به گونه دیگری بود.

وی افزود: شهدای بزرگواری که در مشهد و استان خراسان رضوی وجود دارد و خراسان همه تمدن ایران است و اگر کمی واقع‌بینانه به تاریخ تمدن و فرهنگ ایرانی بنگریم تمام تحولات علمی، فلسفی، ادبی و تفسیری و اصولی از خراسان بزرگ متاثر است.

سفیر سابق ایران در فرانسه بیان داشت: موضوع سخنی که برای من در نظر گرفتند بررسی تطبیقی بین دو زمان متفاوت در سیاست خارجی جمهوری اسلامی در دولت‌های دهم و یازدهم است و اگرچه کارنامه دولت یازدهم کارنامه‌ای نیست که بخواهیم که در جغرافیای آن صحبت کنیم اما آنچه که در حال رخ دادن است قابل بیان است.

خرازی تصریح کرد: چیزی که در دولت نهم و دهم صورت گرفت بار عظیمی را برای نظام و حاکمیت ما به وجود آورد و سیاست خارجی دولت‌های نهم و دهم فاقد استراتژی مدون بوده و کارگزاران سیاست خارجی نتوانستند منافع ملی ایران را با همه عظمت و تاریخی که در ایران وجود دارد تامین کنند.

رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان تصریح کرد: این اتفاقات پیش‌بینی نشده در دولت‌های نهم و دهم قدرت بازدارندگی جغرافیای سیاسی ایران و قدرت بازدارندگی انقلاب اسلامی را کاهش داد و به نام انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی و به نام اسلام و ایران شعارهایی داده شد و منویات و آرزوهایی بیان شد که نتیجه آن کاهش قدرت بازدارندگی ایران را به دنبال داشت.

وی با تاکید بر اینکه عملکرد سیاسی دولت نهم و دهم سبب نگاه انتزاعی رقیبان و دشمنان جمهوری اسلامی به کشور و زیر سئوال بردن نظام شد، گفت: دولت‌ها می‌آیند و می‌روند و این نظام و مردم هستند که هزینه‌ها را باید تحمل کنند.

*سیاست خارجی دولت نهم و دهم با شکست مواجه شد

خرازی ادامه داد: نتیجه این سیاست‌ها این بود که جزئیات مهمی از دستاوردهای خارجی ما که جزو قلمرو ملی ما بود در معرض تاخت و تاز بیگانگان قرار گرفت و بی‌تردید سیاست خارجی دولت‌های نهم و دهم نه تنها موفق نبود بلکه با شکست مواجه شد و آنها ادعا کردند ما قدرت منطقه هستیم در حالیکه ابرقدرت منطقه بودن ایران که امروز در ادبیات سیاسی جهان از آن نام می‌برند مربوط به یک دولت نیست بلکه مربوط به مجاهدت‌های یک ملت است که با انقلاب اسلامی همراه شد.

وی عنوان کرد: به دلیل عملکرد آقایان در پایان دولت دهم به دلیل انباری از قطعنامه‌ها و بیانیه‌های بین‌المللی با بحران امنیتی مواجه شدیم و بی‌تردید قدرت ایران ارتباطی به هیچ کدام از دولت‌ها ندارد و این دولت‌ها هستند که با عملکرد خود کاهش و افزایش قدرت را می‌توانند در کنار آن تعریف کنند و دولت‌های نهم و دهم از همه ظرفیت‌های نظام هزینه‌کرد اما هیچ پیشرفتی را در شاکله نظام به وجود نیاورد.

نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفت: به دلیل شعارهای آنچنانی و اشتباهات فاحشی که روی داد شش قطعنامه و بیانیه‌ در آژانس و نهادهای بین‌المللی علیه ما منعقد شد که این امر کاهش قدرت بازدارندگی ایران را به دنبال داشت.

خرازی تصریح کرد: متاسفانه دولت نهم وارث قدرت بود اما عامل قدرت نبود و دولت زمان جنگ دولتی بود که توانست کشور را اداره کند و دولت سازندگی دولتی بود که توانست موقعیت سازندگی ایران را با استفاده از نیروهای داخلی و ملی به مرحله‌ای از واقعیت برساند.

*دستگیری ملوانان انگلیسی برای نمایش دولت وقت بود

سفیر سابق ایران در فرانسه افزود: ما در عصر جهانی شدن زندگی می‌کنیم و بخواهیم یا نخواهیم جهانی شده‌ایم و تحولات جهانی این را نشان می‌دهد و آگاهی و بینش ما نسبت به تحولات جهان می‌تواند ما را به هدفی راهنمایی کند که جهان در آن مسیر در حال حرکت است.

وی ادامه داد: جهان امروز جهان علوم، فنون، تکنولوژی و الکترونیک است و دولت سازندگی و دولت هشت ساله جنگ بحران را شناخت اما بحران احراز هویت از این تحولات جهانی را نداشت و ما بر همین اساس ادعا داریم قدرت نظام به این دلیل تامین شده بود که این دولت‌ها فاقد بحران بینش و تشخیص هویت بودند و آنچه در حوزه فلسطین و مقاومت در خاورمیانه صورت گرفت از آن دولت‌هایی است که بعد از انقلاب گام برداشتند و عراق و افغانستان سیاست بیش از یک دهه را در خود جای داده است.

وی اضافه کرد: اتقافاتی که در سال 1990 تا 2003 رخ داد نشان می‌دهد در طی این سال‌ها با وجود تمام هزینه‌هایی که غرب برای عراق انجام داد، بیشترین منافع را جمهوری اسلامی برد.

خرازی یادآور شد: بحث دیگر موضوع هسته‌ای و توان موشکی است که کلید آن در دولت هشت ساله جنگ زده شد و در دولت‌های بعدی به شکوفایی رسید و دولت نهم و دهم سر سفره‌ای آماده نشست و با اقدامات و کارهای نمایشی کشور را وارد بحران کرد و دستگیری ملوانان انگلیسی و آزادی بی‌دلیل آنها فقط برای نمایش رئیس دولت نهم و دهم بود.

وی عنوان داشت: اعلام محو اسراییل و سخنانی که دولت احمدی‌نژاد در عرصه‌های سیاسی بیان می‌کرد سبب شد تا مقام معظم رهبری در خطبه‌های نماز جمعه این موضوعات را جمع و جور کند، متاسفانه دولت نهم و دهم سفرهای نمایشی خارجی انجام داد که سبب شد زیر پرچمی قرار بگیرند که نام خلیج فارس را فراموش کنند و حال وضعیت امروز کشورهای منطقه مانند عربستان، ترکیه، قطر و آذربایجان را با سال 84 مقایسه کنید.

سفیر سابق ایران در فرانسه اظهار داشت: بعد از 11 سپتامبر جهان وارد مرحله تازه‌ای از تمدن شد و سپتامبر 2001 تحولات دیگر رقم زده شد و ایران یکی اصلی‌ترین بازیگران بین‌المللی بود و نسبت به 11 سپتامبر واکنش نشان داد به طوری که در اجلاس بن توانست موقیعت افغانستان را تغییر دهد و برادر با افتخار ما قاسم سلیمانی توانست به راحتی کابل را فتح کند و همانطور که می‌دانید نخستین کشوری که در این صحنه شکست طالبان کار کرد ایران بود.

خرازی تصریح کرد: ما کاری کردیم که صدام سقوط کند و کشورهای عربی هم‌پای اسراییل آدرس غلط به نیروهای آمریکایی می‌دادند و بسیاری از نیروهای طالبان را به مرزهای ایران سوق می‌دادند و ایران توانست با اروپا به گونه‌ای بازی کند و تروئیکای 3 کشور اروپایی در برنامه هسته‌ای شکل و در برابر آمریکا قرار گرفت.

وی بیان داشت: در زمانی که نیروهای بلامنازع در عراق بود وضعیت ایران در سال 84 به گونه‌ای دیگر رقم خورده بود، کشورهای منطقه مانند عمان، بحرین، کویت و حتی عربستان سعودی به ما پناه آوردند و در همان مقطع صحبت‌های خوبی شد که می‌توانست منافع ما را تامین کند.

خرازی افزود: ایران منادی گفت‌وگوهای تمدن‌ها بود و می‌توان با جرئت گفت ایران در هزاره سوم میلادی برای جهان سخن داشت ارائه گفت‌وگوی تمدن‌ها دقیقا طرح خردمندانه‌ای بود که جنگ فرهنگ‌ها و تمدن‌ها که امروز شاهد آن هستیم را پیش‌بینی کرده بود و اگر آن منطق بزرگ جدی گرفته می‌شد امروز این همه خون‌های ناحق و خشونت در جهان جاری نبود چون طرح گفت‌وگوی تمدن‌ها طرحی ملی و بین‌المللی بود که با شناخت جهان آن روز و آینده آن مطرح شده بود.

نماینده سابق ایران در سازمان ملل متحد ادامه داد: دقیقا تاریخ تکرار شده و ایران در فلسفه و اندیشه به بستر واقعیت رسید که متاسفانه جدی گرفته نشد و وقتی مقاومت را در خاورماینه بحث می‌کنیم تا سال 1384 شما یک قطعنامه در اتحادیه اروپا و سازمان ملل نمی‌توانید پیدا کنید که مقاومت گروه تروریستی است، اما به دلیل عدم شناخت آقایان حزب الله به عنوان گروه تروریستی شناخته شد البته اتحادیه اروپا طرفدار مقاومت نیست و آنها قصد برگزاری جلسه‌ای را در قبل از سال 84 برای این موضوع داشتند که ما با سرعت جلوی آن را گرفتیم.

*بینش رهبر جلوی بسیاری از بحران‌های حاصل از دولت احمدی‌نژاد را گرفت

وی عنوان کرد: تا قبل از سال 84 سازمان ملل جولانگاه حضور ایران بود اما پس از آن جولانگاه قطعنامه‌ها علیه ایران شد و هزینه این موارد را ملت مظلوم داده است؛ درست است که دنیای ظلم و ستم وجود دارد اما خردمندی دولتمردان می‌تواند جلوی بحران را بگیرد اما دولت‌های نهم و دهم به دلیل عدم شناخت سبب شدند تا شرایط به گونه‌ای دیگر رقم بخورد و ایران هراسی و اسلام هراسی به اوج خود برسد و حزب بعث و طالبان به بازسازی خود پرداختند و اگر تیزبینی و هوش خارق‌العاده رهبری نظام نبود بسیاری از ظرفیت‌های ما تبدیل به تهدیدی جدی شده بود و باور دارم بینش، دانش و تجربه ویژه رهبری در این مقطع از تاریخ جلوی بسیاری از بحران‌ها را گرفت.

خرازی تاکید کرد: دستاورد هسته‌ای دستاورد نظام است و دستاورد هیچ دولت خاصی نیست و بحث فناوری در قبل از دولت نهم و دهم انجام شد و غنی‌سازی آزمایشی در سال 81 آغاز شد و شروع پروژه نطنز در سال 80، نصب سانتریفیوژ در سال 82 و غنی سازی با لیزر قبل از انقلاب آغاز و در سال 81 به اوج خود رسید و پروژه آب سنگین اراک نیز از سال 81 تا 83 انجام شد.

رئیس شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان عنوان کرد: آرزوی 30 ساله آمریکا این بود که ما را به شورا امنیت ببرد و سه بار برای این موضوع تلاش کردند و متاسفانه به دلیل شعارهای آسمان کوب آقایان دولت گذشته آمریکا در امنیتی کردن ایران موفق شد و اکنون در دولت یازدهم به فرمان و رأی مقام معظم رهبری در تلاش هستند تا تحریم‌ها را بردارند و هر آنچه که الان تبدیل به موفقیت شده به دلیل هوش و ذکاوتی است که رهبری برای اداره امور هسته‌ای در حال مدیریت آن هستند و آینده ما آینده خوبی خواهد بود و بیش از هر دولتی دولت‌های نهم و دهم از رهبری تذکر گرفت.

وی گفت: ایران کشوری بزرگ و قدرتمندی است و دشمن نه می‌تواند و نه می‌گذاریم یک وجب از خاک ایران را به غارت ببرد و کسی در صحنه دیپلماسی به دنبال آن نیست که بر سر یک وجب از خاک ایران معامله کند و دیپلمات‌های ما در مذاکرات سر سوزنی از حقوق ملت کوتاه نخواهند آمد و نمی‌توانیم تکیه بر هیچ نیروی خارجی داشته باشیم و اگر به دنبال رشد هستیم باید تنها راه به جلو ببریم چون هر پیشرفتی داشتیم هیچ نیروی خارجی ما را حمایت نکرده است و اگر بخواهیم در جهان امروز زندگی کنیم باید قدرتمند باشیم و اگر به دنبال منافع ملی هستیم باید قدرت بازدارندگی خود را افزایش دهیم.

*امیدوارم حصر موسوی و کروبی به پایان برسد

خرازی در ارتباط با سئوال یکی از دانشجویان برای حصر موسوی و کروبی اظهار داشت: حصر و زندان و بازداشت واژه‌های فوق‌العاده منفی هستند که کشور ما آلوده به آن شده و در شأن انقلاب اسلامی نیست دو شخصیت بزرگ کشورش چنین وضعیتی داشته باشند و باید تلاش کرد تا به حصر پایان داد و امیدوارم بزرگان و خردمندان در تعامل و گفت‌و‌گو آن را حل کنند و به نظر من همه چیز قابل حل است و امیدوارم به زودی مسئله حصر پایان یابد.

خرازی در پاسخ به سئوال نماینده بسیج اظهار داشت: بسیج ستون فقرات نظام ما است و بسیج هرجا باشد نور چشم ملت ایران است و بدانید من دغدغدغه‌ها و دردهای شما را درک می‌کنم اما قطعنامه‌های 1737 و 1747 و 1803 و 1835 همه بعد از سال 1385 تا 88 بوده که یک قطعنامه متعلق به سال 1389 است و اینکه مطرح می‌شود قطعنامه 1389 به نظر مهدی هاشمی با مذاکره با وزیر خزانه‌داری آمریکا انجام شده را اگر صحت داشته باشد چون نمی‌توان به راحتی با مقام آمریکایی صحبت کرد، اگر بوده باید به شدت با وی برخورد شود.

وی با بیان اینکه وزیر امور خارجه امکان ندارد اقدامی انجام دهد که از مقام معظم رهبری و رئیس جمهور مخفی باشد و همه مذاکرات ضبط و ثبت می‌شود، گفت: هر مذاکره‌ای باید در طی 24 ساعت به مقام مسئول سپرده شود و آقای ظریف بیش از 30 سال با من در ارتباط است و زمانی که ایشان به عنوان وزیر امور خارجه معرفی شد رهبری از من سئوال کردند نظر شما چیست گفتم ایشان خلاف حرف شما عمل نخواهد کرد و رهبر فرمودند بله ایشان وقتی نماینده سازمان ملل بودند همکاری کاملی داشتند.

*پرونده کرسنت یکی از تلخ‌ترین اتفاقات سیاسی کشور است

سفیر سابق ایران در فرانسه در ارتباط با پرونده کرسنت عنوان کرد: یکی از تلخ‌ترین و بی‌اخلاقی‌ترین اتفاقات تاریخ سیاسی در زمان احمدی‌نژاد صورت گرفت و کسی که به زیر پرونده کرسنت زدند آقای زنگنه نبود بلکه روزنامه کیهان مقاله‌ای نوشت که چه دلیلی دارد وزیر کشور مرحوم کردان در دفتر خود جلسه می‌گذارند و پرونده کرسنت را دنبال می‌کنند و پرونده کرسنت یکی از پرونده‌های پیچیده ایران است که امیدوارم به زودی با پیگیری دستگاه قضا موضوع مشخص شود.

خرازی در ارتباط با مصادره بنیاد علوی گفت: 97 میلیون دلار ساختمان است و 67 میلیون بدهی دارد و کل آن 30 میلیون می‌ارزد و البته به طور کلی مصادره نشده و بنیاد علوی به حاکمیت ایران مربوط نمی‌شود.

وی در ارتباط با جلوگیری از ورود نماینده ایران در سازمان ملل توسط مقامات آمریکایی گفت: پروتکلی بین آمریکا و سازمان ملل متحد است و همین پروتکل بین سوئیس و سازمان ملل و بین اتریش و سازمان ملل است که دولت میزبان به دلیل مسائل امنیتی حق دارد به فردی ویزا دهد یا ندهد و یا اخراج کند و در 20 سال پیش نیز به نماینده ایران ویزا ندادند و در زمانی نیز به من هم ویزا ندادند و بعد از 11 سال برای درمان به من ویزا دادند و البته ما هم به مقامات آمریکایی ویزا نداده‌ایم و همین الان برخی مقامات آمریکایی قصد حضور در ایران برای مسائل کنسولی خود دارند که ما مخالفت کردیم و با توجه به اینکه موقعیت حساسی ما در سازمان ملل داریم باید گزینه جدیدی را معرفی می‌کردیم و مطمئن باشید این موضوع با نظر بزرگان انجام شده است.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر