بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۶
واحد تحقیق و مطالعات بورس نیوز بررسی کرد:

نیم نگاهی به "شپدیس"

مجتمع پتروشیمی پردیس با تولید سالانه 1،360،000 تن آمونیاك و 2،150،000 تن اوره ، بزرگترین تولیدکننده اوره و آمونیاك در سطح کشور است که حجم بالای تولیدات و فن آوری برتر، هماهنگی با استانداردهای زیست محیطی، سهولت دسترسی به خوراك گاز طبیعی، خطوط حمل و نقل دریایی و برخورداری از تاسیسات ذخیره سازی و اسكله بارگیری اختصاصی برای صادرات محصول، از جمله مهمترین مزیتها و ویژگی های این مجتمع می باشد.
کد خبر : ۱۴۹۶۶۰
نویسنده :
مریم رحمتی

تاریخچه

مجتمع پتروشيمي پرديس در منطقه ويژه اقتصادی /انرژی پارس، در شهر عسلويه و به فاصله ۲۷۰ كيلومتری جنوب شرقي بندر بوشهر واقع گرديدهاست. مساحت كل مجتمع شامل فاز اول، دومو سوم جمعاً حدود ۵/۶۴ هكتار مي باشد. این شرکت ابتدا با نام پتروشیمی اوره و آمونیاک غدیر در تاریخ 83.5.28 به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس و در اداره ثبت شرکت­ها به ثبت رسید. سپس به موجب مصوبه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 1387، نام شرکت به پتروشیمی پردیس تغییر یافت. در اواخر سال 1389 نوع شرکت به سهامی عام تبدیل و سپس نزد سازمان بورس و اوراق بهادار تهران به ثبت رسید. مرکز اصلی شرکت در تهران و مرکز کارخانه، در منطقه عسلویه می باشد.

فعالیت اصلی شرکت

احداث ، راه اندازی ، بهره برداری کاخانجات صنعتی به منظور تولید ، بازاریابی ، فروش ، صادرات ، تبدیل کلیه مواد پتروشیمی و پتروشیمیائی ، فرآورده های فرعی ، مشتقات ذیربط آنها ، انجام کلیه فعالیت های تولیدی ، صنعتی ، بازرگانی ، فنی و مهندسی که بطور مستقیم یا غیر مستقیم مربوط به عملیات مذکور می باشد با رعایت قوانین و مقررات مربوط.

تحلیل صنعت

اوره

اوره به دلیل داشتن کربن در ساختار شیمیایی خود،درگروه محصولات شیمیایی آلی قرار می گیرد. از آنجا که اوره از ترکیب آمونیاک و دی اکسید کربن (محصول فرعی در فرآیند تولید آمونیاک)حاصل می شود تمام واحد های تولیدی اوره در مجاورت ونزدیکی واحد های تولیدی آمونیاک می باشد.

نیم نگاهی به

نیم نگاهی به

نیم نگاهی به

وضعیت شرکت در صنعت

مجتمع پتروشیمی پردیس با تولید سالانه 1،360،000 تن آمونیاك و 2،150،000 تن اوره ، بزرگترین تولیدکننده اوره و آمونیاك در سطح کشور است که حجم بالای تولیدات و فن آوری برتر، هماهنگی با استانداردهای زیست محیطی، سهولت دسترسی به خوراك گاز طبیعی، خطوط حمل و نقل دریایی و برخورداری از تاسیسات ذخیره سازی و اسكله بارگیری اختصاصی برای صادرات محصول، از جمله مهمترین مزیتها و ویژگی های این مجتمع بوده که چشم انداز روشنی را برای جایگاه این شرکت در بازارهای بین المللی ترسیم می نماید. 

در حال حاضر شرکت پتروشیمی پردیس چهارمین تولیدکننده اوره در جهان می باشد که در صورت به بهره برداری رسیدن فاز سوم این مجتمع، رتبه آن به دومین تولیدکننده بزرگ اوره در جهان ارتقاء خواهد یافت.

نیم نگاهی به

محصولات و روند تولیدی شرکت

شرکت پتروشیمی پردیس دو محصول آمونیاک و اوره را تولید می نماید. و روند تولید به این ترتیب است که هر متر مکعب گاز تبدیل به یک کیلوگرم آمونیاک شده و از هر 0.56 تن آمونیاک حدود 1 تن اوره تولید می شود.

نیم نگاهی به

آمونیاک: گاز طبیعی سبک از واحد بازیابی اتان پترو شیمی پارس دریافت و از طریق پترو شیمی مبین به شرکت پردیس ارسال می گردد و به صورت خوراک و سوخت مورد استفاده قرار میگیرد. بخشی از آمونیاک تولیدی به عنوان محصول میانی در تولید اوره نیز استفاده می شود.

اوره: خوراک مصرفی این واحد شامل آمونیاک است .کاربرد اصلی این محصول در تولیدات کشاورزی به عنوان کود و همچنین ساخت و تولید رزینهای مختلف است . اوره ماده اولیه برای تولید بسیاری از ترکیبات شیمیایی مهم است ، مانند انواع پلاستیک ، به ویژه رزینهای فرمادئید اوره ، انواع چسب.

ترکیب سهامداران

نیم نگاهی به

سود هر سهم

نیم نگاهی به

دلایل کاهش سود در سال 93:

· قطع گاز در زمستان به مدت 70 روز

· تعمیرات اساسی واحد آمونیاک فاز 2

· افزایش نرخ گاز مصوب از 1393.04.08 توسط هیئت وزیران از 6.5 سنت به 13 سنت

ترکیب درآمد فروش محصولات

نیم نگاهی به

وضعیت تولید

نیم نگاهی به

· در برآورد مقدار تولید شرکت در سال 94 با توجه به پوشش مناسبی که در شش ماهه نخست سال داشته ، تولید برابر بودجه در نظر گرفته شده است.

· برای برآورد مقدار تولید در سال 95 ،حدود 75 درصد از ظرفیت اسمی فاز 3 به مقدار تولید سال 94 اضافه شده است.

میزان فروش محصولات

نیم نگاهی به

· برای تولید یک تن اوره 0.56 تن آمونیاک لازم است. پس از تولید اوره ی مورد نیاز آمونیاک باقی مانده به فروش می رسد.

· 100 درصد آمونیاک فروش رفته صادر می شود ، 70 درصد اوره صادراتی و 30 درصد آن وارداتی برآورد شده است.

نرخ فروش محصولات

نیم نگاهی به

· شرکت در بودجه سال 94 دلار را 30.000 ریال در نظر گرفته است. در کارشناسی سال 94 نرخ تسعیر دلار 31.000 ریال در نظر گرفته شده است.

· نرخ جهانی آمونیاک برابر بودجه و 410 دلار برآورد شده است و نرخ جهانی اوره نیز با توجه به روند نزولی اوره برابر 271 دلار در نظر گرفته شده است.

مبلغ فروش محصولات

نیم نگاهی به

بهای تمام شده

نیم نگاهی به

· بیشترین بخش بهای تمام شده مربوط به مواد مستقیم مصرفی می باشد.

· مهم ترین ماده مصرفی "شپدیس" گاز طبیعی می باشد که شرکت از فاز های گازی پارس جنوب و مجتمع پتروشیمی پارس تامین می کند.

وضعیت سودآوری

نیم نگاهی به

تحلیل حساسیت

· تغییر 5 درصدی نرخ خرید گاز سال 94

نیم نگاهی به

· تغییر 5 درصدی نرخ فروش محصولات سال 94

نیم نگاهی به

نکات حائز اهمیت

· یکی از ریسک هایی که شرکت دارد قطع گاز در فصل سرماست. در سال 93 گاز شرکت به مدت 70 روز قطع بوده است. و در نتیجه تولید شرکت متوقف شده بود.

· در صورتی که در داخل ایران نیاز به اوره باشد مجوز صادرات آن داده نمی شود که بیشتر در فصل زمستان و بهار که فصل کشت است اتفاق می افتد.


واحد تحقیق و مطالعات بورس نیوز / ساناز صمدی
اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
مهدی
GERMANY
سه‌شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۳
دیروز و امروز ک بورس ریزش داشت رو خوووب نگاه کنید... فقط حقیقی داره خرید و فروش میکنه.... اون هم با قیمت های پاااایییین پس چرا آخه تقصیر رو گردن حقوقی میندازیم آخه... حقیقی های فروشنده چرا اینکارو میکنید؟؟؟؟؟؟
محمد
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۱
ممنون بابت تحلیل. ولی چه فایده؟ سال بعد وزیر نفت و مجلس به اسم قانون! نرخ خوراک رو می کنن 40 سنت و سود سال 95 شپدیس هم از 587 تومن می شه 50 تومن!
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۹
اشكالات اين تحليل:
1- اگر توافق انجام نگيرد و پتروشيمي ها صادرات شان قطع گردد سود دهي آنها چه مي شود.
2- اگر قيمت گاز خوراك به 18~ 25 سنت برسد چي؟
ناشناس
سه‌شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲
این به هیچ وجه نمیتونه ایراد باشه دوست عزیز. این تحلیل با توجه به مفروضاتی که گفته شده انجام شده و کاملا مشخصه که اگر مقروضات محقق نشه نتایج قابل اتکا نخواهد بود.
محمد عزیزی
ROMANIA
سه‌شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۲
نرخ اوره الان ۲۵۳ دلاره، نه ۲۷۱ دلار و احتمال کاهش بیشتر هم وجود داره
نرخ دلار هم اگه توافق بشه رو ۳۰۵۰ و برا سال بعد ۳۳۰۰ در نظر بگیرید
طرح توسعه ای هم برا نیمه دوم امساله که اگه مشکلی پیش نیاد اواخر زمستون افتتحاح میشه و یه دوره ۳۰-۴۵ روزه طول می کشه که ظرفیت عملیاتیش به ظرفیت اسمیش برسه (چطور ۷۵ درصد ظرفیت طرح توسعه ای را به تولیدات سال مالی ۶/۹۵ اضافه کردید)
و نکته آخر اینکه از نظر من این سهم ارزنده ترین سهم تو بازار هستش. بیش از ۸۰ درصد محصولاتش صادر می شه و اگه به طور متوسط سالیانه ده درصد به قیمت ریالی دلار اضافه بشه نرخ رشد بالای ۸ درصد(اگر چه غیر اورگانیک) برای تنزیل free cash flow باید در نظر گرفت که با توجه به ساختار سرمایش به نظر p/e فعلیش غیر منصفانه میاد. شاید هم با نرخ بهره بدون ریسک ۲۴-۲۸ درصد (در دسترس در موسسات مالی)، p/e این سهم منطقی و بقیه بازار غیر منطقی به نظر میاد!!
ناشناس
UNITED STATES
سه‌شنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۲
تحلیل خوبی بود
ممنون