حمایت واقعی دولت به معنای بهبود شرایط اقتصادیست ، نه تزریق نقدینگی
بازار سرمایه در شرایط کنونی منعکس کننده وضعیت اقتصادی کشور است و نیاز به دخالت دولت ندارد و همین که دخالتی در قالب حمایت انجام نشود، برای بورس کافی به نظر می رسد.
دبیر کل کانون کارگزاران با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: بورس به ثبات نسبی رسیده و انتظار می رود نتایج مذاکرات هسته ای کشور اثر موقت هیجانی بر کلیت این بازار بر جای بگذارد و پس از آن می بایست منتظر نمود آثار عینی و واقعی آن بر وضعیت اقتصادی کشور باشیم.
روح ا... میر صانعی افزود: حمایت دولت به معنای تزریق نقدینگی به بازار سرمایه، بی فایده به نظر می رسد و می بایست حمایت واقعی به گونه ای انجام پذیرد که شرایط اقتصادی بهبود یابد و در این صورت است که حمایت دولت می تواند بر بورس آثار مثبت بر جای بگذارد. از این رو، می توان گفت دولت می بایست با رفع موانع تولید و برطرف کردن ابهامات موجود بر سر راه سودآوری بنگاه ها و صنایع مختلف موجب بهبود وضعیت اقتصادی کشور شود.
وی با بیان اینکه حمایت مستقیم به معنای دخالت تلقی می شود، ادامه داد: رفع موانع تولید و در پی آن بهبود فضای کسب و کار بر بهبود شرایط اقتصادی، وضعیت سودآوری شرکت ها و صنایع مختلف مؤثر واقع می شود و آثار مثبت آن بر همه ابعاد اقتصادی از جمله بازار سرمایه اثر گذار خواهد بود.
بر این اساس می توان گفت، مشکل اصلی بازار سرمایه شرایطی است که بنگاه های اقتصادی و صنایع مختلف در آن قرار دارند و می بایست برنامه ای برای رفع این موانع اندیشیده شود.
دبیر کانون کارگزاران در خاتمه افزود: در این بین نباید فراموش کنیم که از یک سو برخی از اقدامات انجام شده در داخل مجموعه بازار سرمایه نیز نادرست بوده که اظهار نظرها و انتقادهای مختلفی نیز به آنها شده است. از سوی دیگر بعضی از اقدامات و تصمیمات نیز همچون افزایش یک درصدی دامنه نوسان شرکت های بورسی در کنار انتشار مستقیم اطلاعات و صورتهای مالی شرکت های فعال در بورس مناسب و سازنده بوده که این اقدامات در جهت حرکت در مسیر بازارهای بین المللی قابل تقدیر است. از این رو بهتر به نظر می رسد تا مباحث داخلی بازار سرمایه با تعامل همه ارکان این بازار پیگیری شود تا بورس کشورمان نیز به سمت بین المللی شدن پیش رود.