رشد 99 درصدی درآمد فروش محصولات/افزایش هشت درصدی خوراک با اجرای یک طرح توسعه ای
شرکت پتروشیمی مارون طی عملکرد سه ماهه نخست سال مالی جاری مبلغ 1485 ریال سود به ازای هر سهم محقق کرده که این رقم نسبت به دوره مشابه سال مالی گذشته با رشد 93 درصدی همراه بوده است. همچنین "مارون" در اولین پیش بینی درآمد هر سهم امسال سود 5802 ریالی را برآورده کرده است.
در همین راستا، مدیر مالی شرکت پتروشیمی مارون در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: این شرکت در حالی سود 148 تومانی را طی عملکرد سه ماهه نخست امسال محقق کرده که با لحاظ کردن درآمدهای حاصل از سرمایه گذاری در شرکت پتروشیمی لاله، مبلغ 14 تومان به سود هر سهم "مارون" طی دوره مذکور افزوده می شود. بر این اساس، این مجموعه پتروشیمی بر اساس صورتهای مالی حسابرسی شده خود 1625 ریال سود محقق کرده است.
مصطفی احمدزاده در ارزیابی عملکرد شرکت طی دوره سه ماهه اول امسال اظهار داشت: درآمد حاصل از فروش محصولات طی دوره سه ماهه نخست سال 93 در حالی مبلغ 6,777 میلیارد ریال محاسبه می شود که این رقم با رشد حدود 99 درصدی نسبت به دوره مشابه سال جاری به مبلغ 13,497 میلیارد ریال رسیده است.
از دلایل مهم و اثر گذار بر رشد قابل توجه مبلغ فروش محصولات طی این دوره می توان به افزایش هشت درصدی ظرفیت تولید محصولات نسبت به بودجه تعیین شده و نیز رشد نرخ فروش محصولات اشاره کرد.
وی در خصوص قیمت فروش محصولات طی سه ماهه ابتدایی امسال گفت: نرخ فروش اتیلن بطور متوسط از 2500 تومان در فروردین ماه تا 2900 تومان در خرداد ماه بوده است.
علاوه بر این، پلی اتیلن سنگین نیز از قیمت 3900 تومان در فروردین ماه تا 4500 تومان در خرداد ماه به فروش رسیده و گروه محصولات گلایکول نیز به طور متوسط در قیمت های 2500 تومان تا 3000 تومان عرضه شده است.
مدیر مالی شرکت پتروشیمی مارون به روند اجرای پروژه های در دست اجرای این مجموعه پتروشیمی اشاره کرد و ابراز داشت: پروژه افزایش خوراک در قالب نصب کمپرسور چهارم که اجرای آن از سال گذشته آغاز شده، طی نیمه دوم امسال به بهره برداری می رسد که با اجرای آن هشت درصد به خوراک اتان اضافه می شود. بهره برداری از پروژه مذکور موجب کاهش ریسک کمبود خوراک می شود و به طور کلی از لحاظ مقدار و مبلغ بر تولید و فروش محصولات تأثیر مثبت اعمال می کند.
علاوه بر این، مقدمات اجرای طرح compounding انجام شده و در مرحله خرید تجهیزات و لوازم مورد نیاز از منابع خارجی به سر می برد و انتظار می رود طی ماه های آتی وارد کشور شود.
احمدزاده با اشاره به خوراک مصرفی پتروشیمی مارون، در این خصوص افزود: گاز اتان به عنوان خوراک در فرآیند تولید محصولات مصرف می شود که امسال همچون سال گذشته با قیمت 240 دلار به ازای هر متر مکعب از سوی شرکت نفت تحویل داده می شود.
علاوه بر این، در
حالی شرکت ملی نفت قیمت فروش فرآورده ها (اتان) را بر مبنای نرخ ثابت تعیین می کند که با توجه به تغییر شرایط اقتصادی و افت بهای نفت قیمت فروش محصولات تولیدی شرکت نیز متغیر و کاهش یافته است. این امر موجب شده تا شرکت های پتروشیمی همواره در ارتباط با نرخ خوراک دریافتی و قیمت فروش محصولات با چالش مواجه شوند. با این حال شرکت های تولید کننده و انجمن صنفی گروه پتروشیمی تلاش دارند تا تعادل در این خصوص برقرار شود.