بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
سه‌شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۰

پیش بینی رشد پایدار شاخص بورس از دی‌ماه

کد خبر : ۱۵۴۱۳۹

به نقل از پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، محمد فطانت با بیان مطلب بالا گفت: در این دوران، برخی از صنایع، با رکود دامنه‌داری همراه شدند و به‌ واسطه عدم تخصیص هزینه‌های عمرانی دولت، مشکلات سرمایه در گردش شرکت‌ها ناشی از ناتوانی بانک‌ها در تامین منابع و همچنین ادامه‌دار بودن تحریم‌ها به‌رغم توافق خوب هسته‌ای که در بازار اثر عملی آن هنوز مشاهده نشده است، روبه‌رو هستند اما باید شرایطی مهیا شود که طرف تقاضا بهبود یابد تا رکود خاتمه یابد.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار معتقد است برای حمایت از بازار و اقتصاد باید همگرایی وجود داشته باشد و خاطرنشان کرد: بانک مرکزی، وزارت اقتصاد، نفت، صنعت، معدن و تجارت، دفاع و مسکن همه مجموعه‌های متفاوتی‌اند که در صورت همگرایی سیاست‌ها اقتصاد کشور را متحول خواهند ساخت. این امر تنها با تحلیل صحیح از شرایط و مسائل پیرامونی ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بازار پول درصد بالایی از تامین مالی در نظام اقتصادی کشور را برعهده دارد، ابراز داشت: این بازار نقشی غیرقابل انکار در توسعه اقتصادی کشور دارد و بدون کمک نظام بانکی امکان ارتقای بازار سرمایه فراهم نیست. در این زمینه دولت به درستی هر دو بازار را به صورت توامان مورد توجه قرار داده است.

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص تحولات اخیر بازار سرمایه، اظهار داشت: تصمیمات متعددی در دوره جدید بورس اتخاذ شده تا به نحوی در مسیر شفافیت اطلاعاتی گام‌های بلندتری برداشته شود. مثلاً ارسال مستقیم اطلاعات توسط ناشران اقدامی بود که در جهت افزایش شفافیت صورت گرفت. راه‌اندازی سیستم «تدان» نیز که در آن مشاورین سرمایه‌گذاری در خصوص هریک از نمادها پس از انتشار اطلاعات تحلیل‌های خود را در اختیار همگان قرار می‌دهند، دیگر اقدام مهم سازمان برای افزایش درجه شفافیت اطلاعات بوده است. طبیعتاً شفافیت بازار بدون اتخاذ اقداماتی که منجر به کارایی بازار می‌شود، قابلیت انجام در بلندمدت را ندارد. سازمان سیاست‌هایی را اتخاذ کرده است که در عین ارتقای کارایی بازار، به شفافیت کمک شود. برای بهبود کارایی بازار، سازمان سیاست کاهش حجم مبنا و افزایش دامنه نوسان را پیش گرفت تا قیمت‌ها انعکاس‌دهنده بهتری از وضعیت اقتصاد باشند. انتشار شاخص‌های جدید نیز قدمی موثر در ارتقای کارایی و شفافیت بود. من در شرایط فعلی خللی در اطلاعات لازم برای تحلیل شرکت‌ها توسط سرمایه‌گذاران مشاهده نمی‌کنم. به نظر من اطلاعات خام به اندازه کافی تولید و در اختیار همگان قرار دارد. به علاوه تحلیلگران قوی در بازار حضور دارند که با اطلاعات موجود اقدام به معامله می‌کنند.

دکتر فطانت افزود: نتیجه این اقدامات همان است که شاخص بورس نشان‌دهنده واقعیت‌های اقتصادی کشور است و در کوتاه‌ترین زمان خود را اصلاح می‌کند. گرچه بازهم سازمان در زمینه ارتقای شفافیت و کارایی راه درازی را در پیش‌رو دارد. مهم‌ترین چالشی که هم‌اکنون با آن روبه‌رو هستیم تاخیر در قیمت‌گذاری نهاده‌های تولید و فرآورده‌های آن است که گاه به دلیل عدم شفافیت بازار را دچار چالش می‌کند. این موضوع بسیار مزمن است و نیاز به هماهنگی و همکاری فرادستگاهی دارد و تنها به ناشران و عملکرد آنها محدود نیست و دستگاه‌هایی که قیمت‌گذاری می‌کنند خارج از چارچوب‌های نظارتی سازمان هستند. به‌عنوان نمونه چالش صنعت پتروشیمی و پالایشگاهی و معدنی و خودرویی قابل ذکر است که با تمام توان پیگیر آن هستیم.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به مبحث حضور سرمایه گذاران خارجی در بازار سرمایه پرداخت و ابراز داشت: در این شرایط، نه‌تنها در بورس، بلکه در کل اقتصاد کشورمان زیرساخت لازم برای ورود این نوع سرمایه‌گذار وجود نداشته است. بنابراین، آنچه اهمیت دارد تلاش برای آمادگی هر چه بیشتر است. در این خصوص، بازار سرمایه در ایجاد زمینه‌ها و ساختارهای مختلف از جمله فناوری، دستورالعمل‌ها، ارتباطات و بازاریابی پیشگام است. نکته دوم آن است که ما برای بازار سرمایه زمانی را مشخص کرده‌ایم که در آن زمان، بازار آمادگی لازم برای جذب سرمایه‌گذار خارجی را به صورت مشخص و با اعلام عمومی خواهد داشت.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که بازار سرمایه پس از اجرایی شدن جزییات توافق هسته‌ای در دی‌ماه و برداشته شدن تحریم‌ها در مسیر خوبی به حرکت خود ادامه دهد.

اشتراک گذاری :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰
یواش یواش زمان رشد شاخصو دارن عقبتر میبرن. چند وقت دیگه اعلام میشه رشد پایدار شاخص شاید سال 13400
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۸
فقط جالبه که پیش بینی ها 3 ماه 3ماه تمدید می شن، آقای عبده تبریزی گفته بود 6 هفته دیگه چنان رشدی خواهیم داشت که می ترسم حباب ایجاد شود. به نظر من تا زمانی که دولت محترم وزرا و مشاورانی دارد که به اقتصاد دولتی شدیداً علاقمند هستند و بخش خصوصی را نقره داغ می کنند و سیاستهای انقباظی را با علاقه وافر دنبال می کنند وضعیتت بورس اصلاح نخواهد شد.
نساجی
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۶
امیدواریم واقعا این رشد باشد خیلی ها در بورس سرمایه گذاری کرده اند ولی به جای رشد افت پی در پی حاصل انان شده است سهام های قندی به شدت افت کرده اند سهام نساجی سالها رشد نکرده اند سهام خوبمنگنز افت شدید کرده است
رضا
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۸
ظاهرا خود بورس هیچ برنامه ای ندارد. چون مدیرانش تجربه ای ندارند. تنها به امید خوب شدن بازار به دلیل توافق هسته ای هستند و خودشان هیچ طرحی ندارند.
سهامدار قربانی تدبیر
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
سه‌شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۶
بخدا قسم خودشان هم میدانند شاخص شروع به رشد کرده با این حرفها میخوان دوستانشون مفت خری کنند...فروش ممنوع....یادمان نمی رود هر چی این آقایون گفتند بر عکس شده مگه عبده تبریزی چند وقت پیش نمیگفتند که چند هفته دیگه شاخص تا 80 هزار خواهد رفت؟؟؟؟