سونامی در بورس با فشار فروش در یک گروه

بر اساس گزارش بورس نیوز، افزایش فشار فروش سهام در نماد شرکت های فعال در گروه خودرو و تداوم روند منفی قیمت سهام در این گروه همچون جرقه ای در بورس عمل کرد و تأثیر منفی بر کلیت بازار سرمایه اعمال نمود و به عبارت دیگر سونامی در بورس ایجاد کرد که هیچ بهانه و خبری کار ساز نبود. البته در این مدت برخی از روزها شاهد حاکمیت جو مثبت بر معاملات بودیم اما این روند نیز چندان پایدار نماند و در مدت کوتاهی به روند منفی روزهای گذشته خود بازگشت.
بر این اساس برخی از کارشناسان بازار سرمایه معتقدند که بورس در فروردین ماه سال جاری روند نوسانی را به خودگرفت و روند معاملات طی مدت مذکور در خور انتظارات پتانسیل های بورس برای رشد و بالندگی نبود.
بر اساس اطلاعات موجود، شاخص کل طی معاملات فروردین ماه سال جاری با افت بیش از 2700 واحدی مواجه شد و از ابتدای کانال 81 هزار واحدی به نیمه مدار 78 هزار واحدی سقوط کرد و در این مدت بورس بازدهی مثبت بیش از 21 درصدی محقق ساخت.
در خصوص صنایع مختلف فعال در بازار سرمایه نیز صنعت زراعت و خدمات وابسته با کسب بازدهی مثبت 43 درصدی به عنوان پر بازده ترین گروه مطرح شد و در جایگاه نخست جدول رتبه بندی صنایع از این نظر قرار گرفت. بعد از آن صنعت محصولات چوبی با تحقق بازدهی مثبت 27 درصدی در ردیف دوم جای می گیرد و جایگاه بعدی از آن صنعت استخراج کانه های فلزی با کسب بازدهی مثبت حدود 14 درصدی تخصیص می یابد.
این در حالی است که صنعت خودرو و قطعات که طی معاملات فروردین ماه جاری بازدهی منفی 9.7 درصدی بدست آورده به عنوان کم بازده ترین گروه شناخته می شود. علاوه بر این، گروه مخابرات با ثبت بازدهی بیش از پنج درصدی و نیز گروه وسایل ارتباطی با کسب بازدهی منفی پنج درصدی به ترتیب رتبه های دوم و سوم را از آن خود می کنند.
همچنین در شرایطی که بورس طی معاملات ماه گذشته بازدهی مثبت 21.39 درصدی بدست آورده، سهام شرکت شیشه قزوین که نماد آن در بازار توافقی فرابورس درج شده رشد بیش از 132 درصدی را تجربه کرده و بدین ترتیب عنوان پر بازده ترین سهم بورس را به خود اختصاص داده است. در کنار آن شرکت نیرو سرمایه با افزایش 93 درصدی ارزش سهام به عنوان دومین سهام پر بازده بورس شناخته می شود و رتبه سوم نیز به شرکت آینده سازان بهشت پارس در نماد "آینده" با رشد قیمتی 88 درصدی اختصاص می یابد، نماد معاملاتی آینده" نیز در بازار توافقی فرابورس به ثبت رسیده است. همچنین شرکت هایی همچون ساختمان اصفهان، سرامیک اردکان، جام دارو و معادن بافق از جمله مجموعه هایی هستند که بازدهی بیش از 50 درصدی را محقق ساخته اند.
در مقابل اما، شرکت پارس خودرو، با افت قیمتی 28 درصدی به عنوان شرکتی که بیشترین کاهش ارزش سهام را در مدت معاملات فروردین ماه تجربه کرده، شناخته می شود و بعد از آن شرکت های ایران خودرو دیزل، زامیاد و ایران خودرو به موجب افت بیش از 25 درصدی قیمت سهام در ردیف های نخست جدول رتبه بندی شرکت ها از نظر بازدهی منفی قرار می گیرند.
در پایان این گزارش می افزاید، عنوان نخست نقد شونده ترین سهام به بانک صادرات ایران، شرکت های فولاد مبارکه اصفهان و گروه بهمن اعطا می شود و حجم معاملاتی بیش از 28 میلیارد و 592 میلیون سهم ارزشی به مبلغ بیش از 73 هزار و 811 میلیارد ریال را در بورس رقم زده است.
جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.
https://telegram.me/boursenews_ir