معرفی شرکت
شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود در سال 1374 با سرمایه یک میلیارد و ششصد میلیون ریال تاسیس گردید و در بدو تاسیس کلیه سهامداران شرکت را کارکنان بازنشسته و شاغل البرز شرقی تشکیل میدادند. سرمایه شرکت طی چند مرحله افزایش و در حال حاضر 84.000.000.000 ریال می باشد.
در راستای مشارکت بیشتر مردم در امر تولید شرکت در سال 84 از سهامی خاص به سهامی عام تبدیل گردید و در تاریخ 90.07.05 با ورود شرکت به فرابورس موافقت و در تاریخ 90.11.11 نام شرکت با نما "کشرق" در فرابورس درج گردید و در تاریخ 28.03.91 به عنوان چهل و یکمین شرکت در فرابورس مورد معامله قرار گرفت.
محصول شرکت زغال سنگ کک شو می باشد.
موضوع فعالیت شرکت
به موجب اساس نامه اهداف و موضوع شرکت عبارت است از :
1- اکتشاف، تجهیز، آماده سازی و بهره برداری از معادن و فرآوری مواد معدنی
2- طراحی، حفر، نصب تجهیزات و نگهداری انواع حفریات ( تونل های راه، راه آهن ، مترو)
3- انجام کلیه امور نقشه برداری و عملیات زمین شناسی
4- ارزیابی کیفی مواد معدنی از طریق انجام عملیات آزمایشگاهی و تجزیه کامل شیمیایی
5- طراحی، مشاوره و نظارت بر اجرای فعالیت های فوق
6- تهیه و تامین انواع مختلف مواد اولیه مورد نیاز کارخانجات، شرکت ها، نهادها در رابطه با معادن از منابع داخل و خارج کشور
7- تهیه و تامین مصالح جهت معادن، کارخنجات، شرکت ها و فعالیت های مرتبط
مروری کلی بر وضعیت صنعت زغال سنگ و جایگاه شرکت در صنعت
رکودی که در صنعت زغال سنگ از اواسط سال 1386 شروع شده بود تا پایان سال 88 ادامه داشت و از ابتدای سال 89 به دلیل اتخاذ سیاست های حمایتی دولت از این صنعت و ممنوعیت واردات زغال سنگ خام از طرف کارخانه ذوب آهن اصفهان و نیز افزایش قیمت جهانی زغال سنگ به مرور این صنعت از رکود خارج شد اما در آذر ماه 1390 به علت عدم پذیرش زغال سنگ کنسانتره از طرف ذوب آهن تولید شرکت های تولید کننده زغال سنگ کنسانتره در مبادی تولید دپو گردید. علت این امر خرابی واحد های کک سازی ذوب آهن بود.
در سال 92 و 93 با وجود تقاضا برای خرید زغال سنگ به علت عدم پرداخت مطالبات صنعت رکود خاصی وجود داشت که در سال 94 عدم وجود نقدینگی رکود صنعت را عمیق تر نمود.
عمده مصرف کننده زغال سنگ کک شو در سال 94 شرکت ذوب آهن اصفهان بوده است. میزان تولید زغال سنگ در بخش خصوصی و پیمانکاری حداقل 60 درصد کل زغال سنگ تولیدی کشور است. شرکت های عمده تولید کننده زغال سنگ بخش خصوصی که میانگین تولید سالانه آنها بالاتر از 50 هزار تن می باشد عبارتند از شرکت سهامی معدنجو، شرکت زغال سنگ نگین طبس، شرکت صنعتی و معدنی شمال شرق شاهرود،شرکت سرمایه گذاری صنعت زغال سنگ کرمان، شرکت سامان سواد کوه و شرکت احداث معدنتکار سپاهان.
از نظر رتبه بندی بر اساس ظرفیت و میزان تولید شرکت شمال شرق در رده سوم قرار دارد. همچنین این شرکت بعد از نگین طبس که در بورس پذیرفته شده دومین شرکت زغالی است که در فرابورس پذیرفته شده است.
ترکیب سهامداران
بررسی ظرفیت تولید
ظرفیت تولید تابع برنامه ریزی تولید و آماده سازی میباشد که این خود توسط محدودیت های محیطی و طبیعی (از قبیل پارامترهای شکلی ماده معدنی، تکتونیک، منطقه، عمق و ...) محدودیت های تجهیزاتی، نیروی انسانی و هزینه ای تعیین می گردد.
مفروضات
1- مرجع قیمت گذاری محصولات در بودجه شرکت سازمان صنایع و معادن میباشد.
2- نرخ کارشناسی شده در این تحلیل با توجه به نرخ های جهانی زغال سنگ تعیین گشته است
3- شرکت برای سال 95 بین 30 تا 40 درصد تعدیل نیرو داشته است.
4-نرخ رشد دستمزد معادل با نرخ رشد وزارت کار، 14 درصد در نظر گرفته شده است.(هزینه دستمزد مهمترین هزینه شرکت می باشد)
5- نرخ رشد انرژی معادل 10 درصد در نظر گرفته شده است.
بررسی تولید و فروش محصولات شرکت
مقدار تولید
کاهش در مقدار تولید محصول در سال های اخیر به جهت تغییر دیدگاه مدیریت و روآوری به کاهش کمیت محصول و افزایش کیفیت آن می باشد.
مقدار فروش
نرخ فروش
شرکت در سال 1394 هيچ گونه افزايش نرخ ذغال پيش بيني نکرده است و افزايش نرخ به علت افزايش توليد و فروش ذغال کيفي مي باشد.
مبلغ حاصل از فروش
بررسی بهای تمام شده
مهمترین جزء بهای تمام شده در شرکت را هزینه دستمزد کارکنان تشکیل می دهد. در سال 94 هزینه دستمزد از بهای تمام شده کالا بیشتر بوده. در این سال وجود هزینه های جذب نشده و کاهش موجودی کالای در جریان ساخت منجر به کمتر شدن بهای تمام شده نسبت به هزینه دستمزد گشته است. سودآوری شرکت به غیر از مبلغ فروش، به شدت تحت تاثیر بهای تمام شده آن می باشد.
صورت سود و زیان
طرح های در دست ساخت شرکت
کارخانه زغال شویی:
مخارج تامین مالی به مبلغ 300,000 میلیون ریال با رعایت استانداردهای حسابداری تخصیص یافته است.
ضرورت و نتايج حاصل از اجراي طرح: با ايجاد کارخانه ذغالشويي شرکت از حالت خريدار انحصاري خارج شده و فضاي فروش در داخل و خارج از ايران براي شرکت قابل تصور مي باشد .
محدوديتهاي عمده اجراي طرح: پذيرش افزايش سرمايه از سوي سازمان بورس اوراق بهادار مي تواند به محدوديتهاي عمده در اجراي اين طرح کمک کند.
زمان بهره برداری از طرح: اواخر سال 1396
کارشناس: سهیلا صالحی
جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.
https://telegram.me/boursenews_ir