بازگشت بانکی ها و افت مجدد شاخص کل
در حال حاضر بر بازار سرمایه جوی کاملاً منفی حاکم شده که تحت تأثیر دو دسته عوامل درونی و بیرونی می باشد و تا این عوامل سازماندهی نشود و موانع جلودار رونق بر طرف نگردد وضعیت بورس به همین منوال ادامه خواهد داشت.
یک کارشناس بازار سرمایه ضمن بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز در رابطه با عوامل درونی و بیرونی موثر برروند بازار بورس توضیح داد: نرخ بهره بانکی، نرخ اوراق با درآمد ثابت منتشر شده در بازار سرمایه و حرکت نقدینگی از بازار بورس به سمت بازار بدهی و دیگر بازارهای موازی از جمله عوامل بیرونی هستند که در کنار توقف طولانی مدت نمادهای معاملاتی به عنوان یک عامل درونی که در برخی موارد بدون دلیل منطقی نیز صورت می گیرد، موجب شده تا روند نزولی حاکم بر بازار بورس شدت یابد و تا زمانی که این عوامل برطرف نشود به طور کامل ساماندهی نگردد، این روند منفی ادامه خواهد داشت.
فرهاد سلیم در ادامه افزود: در حال حاضر در سهام شرکت هایی که از وضعیت بنیادی مناسبی برخوردارند و با رشد نرخ دلار در کنار افزایش قیمت های جهانی وضعیت عملیاتی مساعدی دارند و پیش بینی می شود در سال مالی آینده نیز این شرایط ادامه داشته باشد، نه تنها شاهد رشد قیمتی نبودیم که حتی در برخی موارد افت قیمت را نیز به ثبت رساندند و این در حالی است که این شرکت ها ارزنده هستند و توان کسب بازدهی های مناسبی را چه از لحاظ قیمتی و چه از لحاظ عملکردی در بازار دارند.
وی تأکید کرد: در حال حاضر بازار بنا به دلایل متعددی که عمد ترین آنها ذکر شد، با ریسک بالایی همراه شده و اعتماد سهامداران و فعالان بازار نیز سلب شده است. این در حالی است که تعریف کلاسیک بازار بورس مکانی است که باعث کشف مناسب قیمت سهام شرکت هاست و علاوه بر آن نقد شوندگی آنها را نیز افزایش خواهد داد. اما اکنون توقف های طولانی مدت و سلیقه ای موجب شده که نقد شوندگی بازار کاهش یابد و تعاریف پایه فراموش شود. تا زمانی که این وریه ادامه یابد وضعیت به همین شکل ادامه خواهد یافت.
سلیم گفت: به نظر من اگر فعالان بورس سهام شرکت هایی که وضعیت بنیادی قوی دارند را با رویکرد سرمایه گذاری شرکت در مجامع و گرفتن سود نقدی انتخاب کنند قطعاً در میان مدت یا بلند مدت برنده خواهند شد، چرا که اگر شرکت هایی با EPS و نسبت پی بر ای مناسبی را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند می توانند بازدهی مناسبی کسب کنند.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: تا زمانی که اوراق با درآمد ثابت با نرخ های جذاب و بدون ریسکی که دارند در بازار سرمایه وجود داشته باشند ورود نقدینگی جدید به بازار بورس و سهام کاهش می یابد و ریسک بازار افزایش می یابد. از طرفی بانک ها بیش از 20 درصد سود می دهند و نرخ های بهره بالایی برای سپرده گذاران در نظر می گیرند در حالی که هیچ بازاری در کشور سود بیش از 20 درصدی نمی دهد و به نظر می رسد یا سود اعلام شده بانک ها کاغذی است یا این سود از جیب سهامدار پرداخت می شود و حتی می توان انتظار اعلام ورشکستگی بانک ها با این شرایط را داشت.
سلیم گفت: با توجه به شرایط مذکور بعد از بازگشایی نماد بانک ها و شرکت های خودرویی احتمالاً شاخص کل بورس با افت قابل توجهی همراه شود اما در کوتاه مدت و با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری کشور احتمال تغییر روند بازار سرمایه نیز با هدف کسب رأی مطرح می باشد.
جهت عضويت در كانال تلگرام #اخبار #اقتصادي #بورس_نيوز روي لينك زير كليك كنيد و گزينه JOIN را بزنيد.
https://telegram.me/boursenews_ir
این دیگر چه جور مملکتی است این یعنی کلاهبرداری علنی
هنوز نفهمیدی تک صدایی مال عصر حجر بوده برادر....!
نظر محترمانه ی منطبق بر واقعیت رو که نه در محتوی و نه در نوع بیان مشکل نداره رو چرا غیر قابل انتشار زدی ؟
اشکال نداره ...اینجوری بهتر می شه فهمید میزان صائب بودن نظر رو وقتی سانسور می شه..
مشکل بانکی ها بانک ملت با این زیان انباشته ما را بی چاره کرد زمانی که باز بود مدام بلوک زنی بر قرار بود اگر باز هم بر قرار باشد نه قیمت 100 تومان وقت خالی کردنش است چون خیلی در بورس ضرر کردم و دولت هم فکر میکند شاخص سبز یعنی وضعیت خوب ولی قافل است حتی رانده تاکسی و و .... همه میدانند بورس را ویران کرده رهبر مسولین بیگانه همه دیگر مطلع شدند که چگونه بازار را نابود کرد البته بی قانون بودن بورس هم مهم است . امید وارم سهامداران بفهمند دم انتخابات با چند روز مثبت رای به این دولت ندهد چون همه چیز تورم بی کار فقر فشار تحریم هم هست تغییر قابل توجه ای نداشتیم باز هم گول خوردند و این همه رهبر گفت مواظب باشید ولی چه کردند ......