بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۷
رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران با اشاره به روند افزایشی تعداد طلاق‌ در کشور در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۰ گفت: در سال ۹۰ به ازای هر ساعت ۱۶ طلاق ثبت شده است که این تعداد در سال ۹۶ به ۲۰ طلاق در هر ساعت افزایش یافته است.
کد خبر : ۱۷۵۵۲۱
سید حسن موسوی چلک با تأکید بر اینکه تحلیل وضعیت ازدواج و طلاق سال ۹۰ تا ۹۶ نشان می‌دهد که فاصله بین ۹۶ تا ۹۰، ازدواج ۳۰ درصد تغییرات منفی داشته است، افزود: منظور از تغییرات منفی این است که تعداد ازدواج ثبت شده در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۰، ۳۰ درصد کمتر شده است. فراوانی ازدواج‌ها نیز نشان می‌دهد که در سال ۹۵، ۸۷۴ هزار و ۷۹۲ فقره ازدواج در کشور ثبت شده که در سال ۹۶ این تعداد به ۶۰۸ هزار و ۹۷۷ فقره ازدواج کاهش یافته است.

ثبت ۲۰ طلاق به ازای هر ساعت


به گفته وی در همین بازه زمانی طلاق، ۲۲.۲ درصد تغییرات مثبت داشته است و از ۱۴۲ هزار و ۸۴۱ فقره در سال ۹۰ به ۱۷۴ هزار و ۹۹۷ فقره در سال ۹۶ افزایش داشته است. بر مبنای همین آمارها، تقریبا در سال ۹۰ هر ساعت ۱۶ طلاق ثبت شده است که این آمار در سال ۹۶ به ازای هر ساعت ۲۰ طلاق ثبت شده است.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی در ادامه اظهار کرد: در شاخص دیگری که تعداد ازدواجها به ازای هر طلاق را نشان می‌دهد، باز هم روند نگران کننده افزایش طلاق در کشورمان دیده می‌شود. بر همین مبنا در سال ۹۰ به ازای هر  ۶.۱ ازدواج یک طلاق داشتیم که در حال حاضر به ازای هر ۳.۴ ازدواج یک طلاق در کشور اتفاق می‌افتد. این آمارها نشان می‌دهد با وجود همه اقدامات انجام شده و همکاری های بین بخشی همچنان باید نگران ۱۷۴ هزار طلاق اتفاق افتاده در کشور باشیم.

موسوی چلک با بیان اینکه آمارهای طلاق اگرچه به نسبت سال قبل تغییرات محسوسی نداشته است اما روند کاهش ۱۳ درصدی ازدواج در سال ۹۶  نسبت به ۹۵  نگران کننده است، تصریح کرد: بی دلیل نیست که مقام معظم رهبری نیز یکی از ۵ اولویت اصلی کشور را در جلساتی که با سران قوا داشته‌اند، طلاق عنوان کرده اند.

وی با اشاره به دلایل طلاق های ثبت شده در کشور نیز توضیح داد: معمولا مواد مخدر یکی از وجوه غالب درخواستها برای طلاق است اما معمولا شبکه‌ای از علت ها وجود دارد و عنوانی که در دادخواست نوشته می‌شود پوششی برای نگفتن دلایل واقعی آن است. مواد مخدر، خشونت، دخالت ها، نداشتن مهارت های زندگی، اقتصاد، نارضایتی از زندگی زناشویی، بیماری ها و ... می‌تواند در این بخش تاثیرگذار باشد.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی با اشاره به اینکه « آنچه گفته می‌شود این است که تعداد طلاق‌های توافقی در حال افزایش است» ادامه داد: در قانون حمایت از خانواده هم طلاق توافقی به نوعی تسهیل شده است و افراد با مراجعه به مشاورین نامه مربوط به طلاق توافقی را دریافت می کنند. اما بحث کلی این است که ساختار خانواده به نوعی شده است که ما باید نگران داخل خانه باشیم. به غیر از طلاق، خشونت های خانگی، فرار، روابط فرا زناشویی  و... بخش دیگری از این مشکلات است.

موسوی چلک در ادامه اظهار کرد: وقتی پرونده‌های جرائم و دادگاه خانواده را نگاه می‌کنیم، می‌بینیم که الزام به تمکین و...مواردی هستند که درون خانواده را تحت الشعاع خودش قرار داده است. زمانی که خانواده‌ها دچار مشکل شود، به تبع آن جامعه نیز دچار مشکل می‌شود، به همین دلیل خانواده دیگر کارکردهای قدیم خودش را ندارد و وقتی خانواده خودش دچار مشکل می شود، در بیرون هم ما شاهد تاثیرات منفی نابسامانی‌های خانواده خواهیم بود. اگرچه در این حوزه سیاستهای کلی نوشته شده و ما قانون حمایت از خانواده را داریم ولی آیا ما می‌توانیم خانواده را به شکل مستقل و یک جزیره فرض کنیم و برایش برنامه‌ریزی کنیم؟ به نظر من نمی‌شود که اینطور نگاه کرد و تعیین کننده‌های دیگری هستند که می توانند تاثیر گذار باشند. شاید اگر اخلاق در جامعه حکم‌فرما شود بسیاری از این اتفاقات نیفتد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به انتشار آمارهای مختلف در موضوع ازدواج و طلاق نیز افزود: در بحث آمار ازدواج و طلاق در جایی آمار ثبت احوال و در جای دیگر آمار ثبت اسناد را داریم. برای مثال ثبت اسناد برای سال ۹۵ حدود ۱۷۴ هزار طلاق را اعلام کرده است. اما ثبت احوال آمار دیگری را اعلام می کند. اختلاف در آمارها به این دلیل است که مراجع مختلفی برای اعلام آمار وجود دارد که می توان با یک هماهنگی مشکل را حل کرد، اما آنچه مهم است این است که ما در مجموع آمار طلاق بالایی داریم و باید نگران حوزه خانواده در کشور باشیم.
اشتراک گذاری :
برچسب ها :
نظرات کاربران
ارسال نظر
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۰
بیکاری آقایون عامل اکثر طلاق ها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۱
وقتی جای مرد و زن در اداره و خانه عوض شود و متاسفانه خانم ها شاغل باشند ولی آقایون بیکار باشند - نتیجه همین میشود که توقع خانم های شاغل بالا می رود و به ازدواج با هرمردی موافقت نمی کنند - متاسفانه شاغل بودن خانوم ها در حال حاضر به یک معظل تبدیل شده چون زن شاغل , همسرش را به هیچی حساب نمی کند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۴
متاسفانه دولت بی تدبیری داریم که به خواسته های اولیه بانوان مثل آزادی حجاب و آزادی شرکت در استادیوم های ورزشی یا آزادی کنسرت ها تن نمی دهند ولی برای استخدام خانم ها , اولویت استخدامی قرار میدهد که جز ترویج فساد جنسی و بی بند و باری و افزایش طلاق هیچ عایدی برای مردم ندارد - زن ها اول باید ازدواج کنندو بچه دار شوند سپس با اجازه شوهر و در محیط امن اگر خواستند کار کنند .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
شنبه ۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۲:۳۹
دولت ما باعث این امر شد...تاجاییکه تونست مردان رو در جامعه مقابل زنان قرار داد نه در کنار اونها...از مدرسه تا دانشگاه و کار و ...
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.