بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵

ایران درباره مذاکره با آمریکا به کره شمالی هشدار داد

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به پیشینه و سابقه آمریکا در کارشکنی، تخطی و خروج از تعهدات دوجانبه و چندجانبه بین‌المللی به دولت کره شمالی توصیه کرد: با هوشیاری کامل در مذاکرات با آمریکا ورود کند.
کد خبر : ۱۷۷۴۰۵
بهرام قاسمی در نشست خبری این هفته خود در خصوص مواضع ایران در رابطه با مذاکرات ایالات متحده آمریکا و کره شمالی در سطح سران دو کشور، گفت: موضع ایران در این رابطه کاملا روشن است و تغییری در آن انجام نشده، ما علاقه‌مندیم در شبه جزیره کره مثل سایر نقاط جهان صلح و ثبات و امنیت برقرار باشد و هر گامی به این روند کمک کند و نیز به توسعه اقتصادی و رفاه این منطقه از آن استقبال می‌کنیم.

کره شمالی با هوشیاری با آمریکا مذاکره کند

وی در عین حال تصریح کرد: با توجه به پیشینه و تاریخ رفتار و روابطی که از آمریکا می‌شناسیم به ویژه از شخص آقای ترامپ که در مدت ریاست‌جمهوری‌اش اقداماتی مبتنی بر کارشکنی، خروج از توافق‌ها و قراردادها و تخطی از تعهدات انجام داده است به ویژه در رابطه با برجام، نگاه خوش‌بینانه‌ای به این مساله نداریم و معتقدیم دولت کره باید با هوشیاری کامل در این خصوص برخورد کند چرا که ماهیت حاکمیت آمریکا ماهیتی نیست که بتوان خوش‌بینانه درباره آن قضاوت کرد.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در رابطه با مواضع اخیر روسیه و برخی تحلیل‌ها حاکی از دور شدن این کشور از ایران در سوریه است، گفت: تا جایی که به خاطر دارم اتفاق جدیدی در روابط ما با روسیه در رابطه با سوریه اتفاق نیفتاده و مواضع روسیه در قبال دمشق و تهران روشن است. رایزنی‌های ما در روند آستانه و مذاکرات دوجانبه ادامه دارد و روسای جمهور ایران و روسیه اخیرا دیداری با یکدیگر داشته‌اند.

حضور ایران در سوریه به درخواست دولت این کشور است

وی تاکید کرد: حضور ایران در سوریه همان‌طور که بارها اعلام شده به درخواست دولت این کشور و با هدف مبارزه با تروریسم است و موفقیت‌هایی که در چند سال گذشته به دست آمده در همین راستاست و آنچه در مطبوعات مطرح می‌شود مورد تایید نیست.

قاسمی گفت: ما همکاری خود را در سوریه به خوبی ادامه می‌دهیم تا بازگشت صلح و امنیت و از بین رفتن تروریسم در این کشور.

 نیازی به شعبده‌بازی نتانیاهو نداریم

سخنگوی وزارت خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با خبرنگاران داخلی و خارجی در مورد ویدئوی اخیری که از سوی نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در ارتباط با کم آبی در ایران و تلاش این رژیم جهت کمک به ملت ایران در راستای مبارزه با این موضوع منتشر کرده است و همچنین ادعاهایی که او علیه دولت ایران مطرح کرده ، گفت: این بار اول نیست که آقای نتانیاهو چنین کارهایی را انجام می‌دهد. او از این کارها زیاد انجام می‌دهد و بار اول نیست که از این حرف‌های بی‌ربط می‌زند.

وی با اشاره به جنایت‌های رژیم صهیونیستی در کشتار مردم فلسطین، گفت: آقای نتانیاهو و رژیم صهیونیستی باید دست از کشتار مردم فلسطین و جنایت‌هایی که هر روز انجام می‌دهد، بکشد و نیازی نیست که نگران موضوع خشکسالی در ایران باشد.

این دیپلمات ارشد کشورمان ادامه داد: قطعا مردم ایران با توانمندی‌ها و وجود قشر فرهیخته‌ای که در کشور دارد توانایی حل و فصل مسائل خود را دارد و نیازی به این شعبده‌بازی‌ها ندارد.

قاسمی با بیان اینکه نتانیاهو در سفر اخیر خود به اروپا ناکام بود و با توجه به شکستی که در این سفرها داشت و اینکه نتوانست آنها را با آمریکا در ارتباط با خروج از برجام و تغییر نوع نگاه آنها به این توافق بین‌المللی همراه کند، گفت: در همین راستا نیاز داشت که اقدام دیگری انجام دهد و در همین چارچوب اقدام اخیر که یک اقدام فریبکارانه، ریاکارانه و بچه‌گانه است را انجام داد.
اتفاقات گروه ۷ نشان از تحولات جدید بین‌المللی است

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با ارزیابی جمهوری اسلامی ایران از نشست اخیر گروه هفت و اختلافاتی که بین آمریکا و شش کشور دیگر این گروه صنعتی به وجود آمد از جمله نگاه متفاوت آمریکا و دیگر کشورهای عضو در مورد برجام، تصریح کرد: من به عنوان یک دیپلمات باید خوش‌بین باشم و خوش‌بین هستم که بتوانیم نهایتا در جهان امروز بدون آمریکا همکاری‌های برجامی خود را ادامه دهیم البته انتظارات ما از طرف‌های مقابل برای اجرای تعهدات‌شان سنگین است و آنها باید بتوانند رضایت ایران را جلب کنند.

وی ادامه داد: آنچه که در گروه هفت شاهد آن بودیم نشان از وقوع تحولات جدید در عرصه بین‌الملل است و اینکه کشورهای مستقل جهان تحمل قلدری و خودبزرگ‌بینی یک کشور را ندارند و به راحتی حاضر نیستند که دیکته‌های دیگران را با چشمان بسته بپذیرند. من فکر می‌کنم این اتفاقات یک نکته خاص و مشخص در تاریخ معاصر بود و این صف‌بندی‌ها و اختلافات ناشی از دگرگونی‌ها و تحولات در جهان در حال گذر است.

وی افزود: آمریکا باید بپذیرد که این کشور نیز کشوری مانند دیگر کشورهاست و یک عضوی از مجموعه سازمان ملل و در همین چارچوب باید به نظرات و تصمیمات دیگر کشورها نیز احترام بگذارد و به آنها توجه کند.

 ولایتی ارتباط خوبی با وزارت خارجه دارد

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری که مدعی بود آقای ولایتی تاکید دارد که ایران باید به روسیه نزدیک‌تر شود و به نظر می‌رسد که تعداد سفرهای وی از تعداد سفرهای وزیر خارجه به روسیه بیشتر باشد و آیا با توجه به این موضوع جمهوری اسلامی ایران فقط یک نگاه تک بعدی به یک کشور خاص دارد، گفت: آقای ولایتی از شخصیت‌های برجسته سیاسی کشور هستند که از جایگاه بالایی برخوردارند. ایشان ۱۶ سال وزیر امور خارجه بودند و از تجارب ارزشمندی در حوزه‌ سیاست خارجی برخوردارند و اینکه تعداد سفرهای ایشان به روسیه بیش از تعداد سفرهای وزیر امور خارجه باشد فکر می‌کنم که یک آمار اشتباهی است و آمار سفرهای آقای دکتر ولایتی و ظریف به مسکو قابل مقایسه با یکدیگر نیست. وزیر امور خارجه کشورمان بارها به خاطر مسائلی مانند برجام، سوریه، تحولات دوجانبه و منطقه به روسیه سفر کرده‌اند و این باعث شده که تعداد سفرهای وزیر امور خارجه به روسیه از رکورد بالایی برخوردار باشد. آقای ولایتی هم چندین سفر به روسیه داشتند، ایشان به عنوان مشاور مقام معظم رهبری در امور بین‌الملل در بزنگاه‌هایی ماموریت‌هایی را دنبال می‌کردند و موضوعات سیاست خارجی را پیگیری می‌کنند و ایشان تا آنجا که من می‌دانم ارتباط خوبی با وزارت خارجه دارد و اگر منظور شما از این سوال موازی‌کاری در این حوزه است باید بگویم چنین چیزی وجود ندارد و ما همه در یک مسیر در راستای تامین منافع ملی کشور حرکت می‌کنیم.

وی در پاسخ به سوال دوم خبرنگار گفت: من چنین تصوری را نسبت به آقای ولایتی ندارم، اینکه ایشان نگاه تک بعدی به یک کشور خاص داشته باشند، چنین تصوری نیست.

قاسمی ادامه داد: در چارچوب مسائل و منافع ملی در حوزه سیاست خارجی اقداماتی انجام می‌شود و اگر تمام ابعاد این اقدامات را ندانیم شاید این تصور اشتباه به وجود آید که فقط به یک بعد در این عرصه توجه می‌شود در صورتی که چنین نیست.

ترامپ حرف‌های عجیب و غریب زیاد می‌زند

سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه گفت‌وگوی خود با رسانه‌ها در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آقای ترامپ اخیرا در توییتی اعلام کرده که بعد از خروج آمریکا از برجام رفتار و تحرکات ایران در منطقه تغییر کرده  و به نوعی تا حدودی مهار شده است گفت: آقای ترامپ حرف‌های عجیب و غریب زیاد می‌زند و در همین چارچوب سوژه کاریکاتوریست‌ها و طنزپردازان هست. من نمی دانم منظور آقای ترامپ از تحرک چیست درواقع مفهوم سخنان ایشان را نمی‌فهمم.

قاسمی با بیان اینکه آقای ترامپ حتی به تعبیر هم پیمانانش دچار خودشیفتگی و خودکامگی است و سخنانی را مطرح می کند که معمولا توسط یک سیاستمدار برجسته مطرح نمیشود ادامه داد: من از سخنان ایشان چیزی متوجه نمی‌شوم . نگاه و مواضع ایران در مورد مسائل منطقه، غرب آسیا و تروریسم روشن است و فکر میکنم چیزی قابل تغییر در ارتباط به این حوزه‌ها نداریم .

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت:‌ فکر می کنم احتمالا ترامپ از اتاقی به اتاق دیگر جابه جا شده است و یا تلسکوپی که از آن از  کاخ سفید به منطقه نگاه می‌کرده اشکال فنی پیدا کرده است.
در یک رفراندوم در یک شرایط خاص تکلیف رژیم اشغالگر قدس کاملا  مشخص می‌شود

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به  سوال دیگری مبنی بر اینکه نتانیاهو در سفر اخیر خود به اروپا در ارتباط با مواضع ایران در مورد این رژیم مظلوم نمایی کرده است و این درحالی است که ایران همواره بهترین راه‌حل برای حل موضوع فلسطین را برگزاری رفراندوم بین مردم  واقعی این منطقه عنوان کرده است تصریح کرد: نگاه ا یران به موضوع فلسطین روشن است من فکر می کنم در یک رفراندوم در یک شرایط خاص تکلیف این رژیم اشغالگر کاملا  مشخص می ‌شود.

وی با بیان اینکه مقامات رژیم صهیونیستی در راستای خصومت با  ایران و ترویج ایران هراسی تلاش می کنند و اقداماتی را انجام می‌دهند تا بتوانند از این طریق یارانی را برای خود جذب کنند گفت: بهترین راه‌کار برای حل موضوع فلسطین راهکاری‌است که ایران مطرح کرده است و به نظر می رسد تا به این مرحله برسیم این وضعیت سرکوب ادامه خواهد داشت.
امیدواریم به راه ‌حلی برای برداشته شدن محاصره یمن دست یابیم

به گزارش ایسنا، سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد مذاکرات ایران  و چهار کشور اروپایی در ارتباط با موضوع یمن گفت: تا کنون ایران و چهار کشور اروپایی ایتالیا، آلمان،  فرانسه و انگلیس دو دور مذاکره در ارتباط با موضوع یمن داشتهاند و ما با توجه به وضعیت بغرنج و پیچیده در یمن گفت‌وگوهایی را با این چهار کشور اروپایی آغاز کرده ایم و امیدواریم به راه ‌حلی برای برداشته شدن محاصره از این منطقه و امداد رسانی به مردم آن که نیازهای زیادی در این زمینه دارند دست پیدا کنند.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر