بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۳
کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با بورس‌نیوز؛

چوب حراج ارزی به وارداتی‌های بورس

کارشناس بازار سرمایه گفت: رشد نرخ دلار شاید در نگاه نخست منحصرا به نفع شرکت‌های صادراتی باشد اما شرکت‌های وارداتی و بنگاه‌های کوچک و متوسط با زیان فراوانی مواجه می‌شوند.
کد خبر : ۱۷۸۷۷۰
محمدحسن شمسی مدیرعامل کارگزاری توسعه اندیشه دانا در گفت‌وگو با بورس‌‌نیوز، درخصوص عرضه ارز پتروشیمی‌ها با دلار 8000 تومان در بازار سرمایه گفت: مهم‌ترین معضل بنگاه‌های تولیدی اعمال نرخ‌گذاری دستوری یا به استقبال رفتن برای نرخ اعلام نشده است  و متاسفانه هیچگاه مسئولان اجازه مکانیزم اجرایی شدن نظام  کشف قیمت بر اساس عرضه‌وتقاضا در بازار را نداده‌اند.

وی با اشاره به اینکه رشد نرخ دلار به نفع بازار نیست، ادامه داد: رشد نرخ دلار شاید در نگاه نخست منحصرا به نفع شرکت‌های پتروشیمی یا دیگر شرکت‌های صادراتی باشد اما با فرض اینکه نرخ ارز اعلام شده باردیگر جنبه رقابتی‌شدن را نداشته باشد، فاصله نرخ ارز رسمی با نرخ ارز آزاد در بازار غیررسمی چند برابر شده و مشکلات بیشتری را برای شرکت‌ها ایجاد خواهد کرد.

شمسی همچنین درخصوص چالش‌ شرکت‌ها برای فروش کالاهای تولیدی در بازارهای جهانی نیز گفت: شرکت‌های پتروشیمی با فروش محصولات در بازارهای جهانی و سپس تبدیل ارز به ریال در بازارهای آزاد و با توجه به تفاوت نرخ در سامانه نیما، می‌توانند به سود خود کار کنند اما نباید فراموش کرد که یکی از اهداف تحریم‌ها، تنگ کردن مجاری بانکی برای نقل‌وانتقالات مالی شرکت‌های صادراتی ایران با دنیا است.

وی همچنین درخصوص شرکت‌های واردکننده نیز اظهارکرد: شرکت‌های وارداتی یا تولیدکنندگان که نیازمند تامین مواد اولیه هستند مهم‌ترین مصرف‌کنندگان ارز هستند با رشد نرخ دلار متحمل ضرر خواهند شد و از سوی دیگر، شرکت‌های تولیدی که واردات و صادراتی ندارند نیز بخاطر آنکه حلقه دوم مصرف در بخش تولید هستند نیز با افزایش قیمت مواجه خواهند شد.

این کارشناس بازارسرمایه تاکید کرد: رشد نرخ ارز تنها برای صادراتی‌ها سودآوری داشته و سایر بنگاه‌های اقتصادی نسبت به این وضعیت با ضررهای مالی مواجه خواهند شد.

مدیرعامل کارگزاری توسعه اندیشه دانا درباره کم ارزش شدن واحد پول ملی و اقبال مردم به سمت بازار سرمایه نیز گفت: باید به این اصل توجه کرد که مردم در شرایطی که ارزش پول ملی کاسته شده به دنبال سودآوری و ارزش‌آفرینی برای پول یا سرمایه خود هستند بنابراین در چنین شرایطی که بورس برای بسیاری از مردم ناشناخته مانده، نمی‌توان انتظار داشت که سرمایه به‌راحتی وارد فضای این بازار شود.

وی با اشاره به اینکه هوش سرمایه مثال زدنی است، تاکید کرد: با کاهش ارزش پول ملی، مجموع ارزش بازارسرمایه نیز طبیعا کاهش پیدا کرده و حتی برخی شرکت‌های خارجی دارایی بیشتری از بورس ایران دارند ؛ بورس باید به‌ واسطه ارزش جایگزینی شرکت‌ها، در مسیر رشد گام بردارد.
اشتراک گذاری :
ارسال نظر