در سومین جلسه فولادسازان و وزارت صمت با بهارستانیها مطرح شد؛
امضاهای طلایی از زبان معاون وزیر / محصولات تحویلی به لوله و پروفیلیها کجاست؟/ دستورات وزارت صمت باید مُهر تایید سران قوا و شورای عالی بورس بگیرد
تنشهای موجود بر تنظیم بازار فولادسازان شاید بخشی با جوهای روانی مانند دلار و تحریمها گره خورده باشد اما این گرهکور نبوده و نباید داخلیها به پیکر داغ فولادیها آب سرد بریزند.
به گزارش بورسنیوز، ادعاهای صنایع پاییندست صنایع فولادی مبنی بر عرضه قطرهچکانی فولادسازان تمامی نداشته و از همین رو، فولاد مبارکه اصفهان اقدام به ارائه آمارهای عرضه در بورسکالا داشته است.
طبق این آمار، فروش محصولات فولادی طی 4ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته با رشد بیش از 40درصدی همراه شده است.
بر اساس آمارهای بدست آمده، طی این بازه زمانی، درسال 97 حدود 543 هزار و 9.3 تن بوده که در مدت مشابه سال گذشته این میزان به 383 هزار و 119 تن بالغ شده بود،
همچنین در این مدت میزان 2 میلیون 34 هزار تن محصول ورق فولادی با رشد 8درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به بازار داخل تحویل گردید.
از این میزان ۵۴۴ هزار تن یعنی ۲۷ درصد از کل سهم عرضه شده به صنف لوله و پروفیل اختصاص یافت که رشد ۴۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل داشت.
همچنین ستاد تنظیم بازاردستورالعمل معاملات بورس کالا برای محصولات مسی، آلومینیومی و فولاد، مصوبه کارگروه تخصصی را برای اجرا به تمامی وزارتخانههای مرتبط، دستگاههای اجرایی و نظارتی، تولیدکنندگان و روسای انجمنها و اصناف کشور و بورس ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه، کلیه تولیدکنندگان محصولات مسی و آلومینیومی جهت فروش در داخل ملزم هستند، محصولات خود را با رعایت کف عرضه ابلاغی در بورس کالا در هر مرحله به صورت هفتگی و مستمر با سقف رقابت آزاد عرضه کنند.
همچنین در زمینه فولاد و بر اساس تصمیمات کمیته تخصصی فولاد سقف رقابت در معاملات بورس کالا برای فولاد ۱۰ درصد تعیین شد و قیمت پایه میلگرد و ورق گرم حداکثر ۱۱ درصد بالاتر از قیمت پایه بیلت و اسلب خواهد بود.
بر اساس این گزارش، قیمت پایه ورق سرد، لوله و پروفیل هم به ترتیب ۱۴ و ۱۰ درصد بالاتر از قیمت ورق گرم خواهد بود.
کف عرضه دو محصول آلومینیومی و مسی با بررسی و پیشنهاد معاونت امور معادن و صنایع معدنی به تصویب کمیته تخصصی تنظیم بازار خواهد رسید. در راستای ایجاد ساز و کار مناسب برای رعایت کف عرضه و ضمانت اجرایی آن، در صورت احراز عدم رعایت کف عرضه با اعلام دستگاههای نظارتی و بورس کالا، معاونت امور معادن و صنایع معدنی مکلف است نسبت به توقف و جلوگیری از صادرات تولیدکنندگان محصولات مسی و پیگیری ایفای تعهدات اقدام نماید.
در همین راستا دیشب سومین جلسه فولادیها با وزارت صمت و مجلس برگزار شد.
به گزارش بورس نیوز، كارگروهي شامل سه نفر از نمايندگان مجلس و معاونان معدني و اقتصادي وزارت صمت تشكيل شد تا با اخذ نظرات و راهكارهاي توليدكنندگان و مصرف كنندگان فولاد، دستورالعمل تنظيم بازار فولاد را تا هفته آينده اصلاح كند.
امضاهای طلایی از زبان معاون وزیر صمت
سرقيني معاون معدني وزارت صمت با رد اینکه مصوبه وزارت متبوع خود رانتزا بوده تاکید کرد که این مصوبه رانتکش است.
وی ادامه داد: متاسفانه برخي توليدكنندگان و مصرف كنندگان به رانت علاقه داشته و براي همين به مخالفت از دستورالعمل این وزارتخانه پرداختهاند.
معاون وزیر صمت اظهارکرد: اين دستورالعمل كمر قيمت فولاد را خواهد شکست و نتیجه آن کاملا به نفع مصرفکننده نهایی تمام خواهد شد.
وی تصریح کرد: از اين به بعد فقط دارندگان پروانههاي ساختماني از طريق تعاونيهاي اتحاديههاي آهنفروشان ميتوانند ميلگرد و تيرآهن از بورس كالا بخرند.
تولیدات فولاد مبارکه را به دلالان نمیدهیم
بهرام سبحاني، مدير عامل فولاد مباركه اصفهان درخصوص دستورالعمل وزارت صمت براي تنظيم بازار فولاد گفت: این دستورالعمل فلسفه بورس كالا را زير سوال برده است.
وی با بیان اینکه اين دستورالعمل مشكلات فني و اجرايي دارد اظهار کرد: این مصوبه تامين مواد اوليه مشتريان فولاد مباركه مثل خودروسازان، توليدكنندگان لوازم خانگي و لوله سازان را با مشكل مواجه كرده است.
وی ادامه داد: دستورالعمل وزارت صمت تنوع محصولات و مشتريان واحدهاي فولادي را در نظر نگرفته است و با افتخار مي گويم فولاد مباركه بالاتر از ظرفيت اسمي در حال توليد است و يك كيلو محصول توليدي كارگرانش را به دلال ها نمي دهد.
سبحانی با بیان اینکه محصولمان را تا آبان ماه پيش فروش كرده ايم گفت: مشتريان فولاد مباركه خودروسازان و صنعت لوازم خانگي و لوله سازان و چندين صنعت پايين دستي ديگرند.
مديرعامل فولاد مباركه اصفهان با تاکید بر اینکه در 5 ماهه امسال نسبت به سال گذشته ورق تحويلي فولاد مباركه به صنف لوله و پروفيل ٣٤ درصد افزايش يافت افزود: محصول توليدي اين ورق كجا رفته است و چرا آماری از میزان تولید صنایع پایین دست گرفته نمیشود.
وزارت صمت نیازمند اخذ مجوز از سران قوا و شورای عالی بورس
يزديزاده، مدير عامل ذوب آهن اصفهان با اشاره به اینکه بزودی در لیست 10 کشور نخست صادرکننده قرار خواهیم گرفت، گفت: فولادیها برای این روند و حفظ جایگاه صادراتی خود باید مسیر سیاستگذاری کلان آنها به گونهای ترسیم شود تا به جایگاه صادراتی آنها خدشهای وارد نشود.
وی ادامه داد: کشورهایی که دایه صادرات دارند، نباید در تامین نیاز صنایع پاییندست خود با مشکل مواجه شوند، چراکه دغدغه تامین نیاز داخلی همواره به فولادسازان ضربههای بزرگی را وارد کرده است.
یزدیزاده اظهارکرد: اگر قرار است اجراي دستورالعمل وزارت صمت توسط بورسكالا تداوم يابد، لازم است مصوبات قانوني لازم از سران قوا و شوراي عالي بورس اخذ شود.
افزایش 70درصدی عرضه در بورس کالا به شرط پرهیز از رویکرد تعزیراتی
خلیفه سلطان دبير انجمن فولاد ایران نیز در این خصوص گفت: بسته پيشنهادي انجمن براي اصلاح دستورالعمل تنظيم بازار فولاد را به وزارت صمت ارائه شده است .
وی افزود: بر همین اساس به شرط پذيرش سازوكار عرضهوتقاضا، اصلاح قيمتپايه، حذف سقف رقابت و پرهيز از رويكرد تعزيراتي ٧٠درصد افزايش عرضه فولاد در بورسكالا تا سقف يك ميليون تن را تعهد شد.
وی درباره میزان عرضه و تقاضای فولاد نیز گفت: بازار فولاد با اين دستورالعمل قفل شده و كارخانجات نه مي توانند بفروشند و نه مي توانند بخرند.
دبير انجمن فولاد ایران در پایان خواستار اعتماد به بخش خصوصي فولاد شد و گفت: سايه تعزيرات را از فولاد دور كنيد تا بازار خودش را تنظيم كند.
آب سرد بازار داخل بر پیکره داغ فولادیها
فریدون احمدی نائب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس درخصوص این نشست به خبرنگار بورسنیوز گفت: یکی از ضعفهای بازارگردانی محصولات فولادی و آهنی، عدم نیازسنجی برای تولید و صادرات بوده و همین مشکل به تمامی بخشهای تولیدی اقتصاد حتی کشاورزی کشور سرایت کرده است.
وی ادامه داد: بدنه تولید کشور بدون در نظر گرفتن ساماندهی بازار داخلی و صادراتی شدن مابقی تولید بر اساس برنامهریزیها، ابتدا صادرات را در اولویت قرار داده و سپس به سمت بازار داخلی گام برداشته که همین عامل باعث تنشهای داخلی در قیمتگذاری محصولات شده است.
نماینده مردم در خانه ملت با اشاره به اینکه زنجیره تولید محصولات فولادی دچار زنگزدگی از نوع رانت شده، تصریح کرد: محیط کسبوکار در چرخه و زنجیره فولادسازان رقابتی، شفاف و سالم نیست ولذا همین عوامل باعث بروز معضلات فراوانی شده که اغلب آنها نشات گرفته از فضایی بوده که حضور بخشخصوصی و رقابتپذیری در آن دیده نمیشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تنشهای موجود بر تنظیم بازار فولادسازان شاید بخشی با جوهای روانی مانند دلار و تحریمها گره خورده باشد اما این گرهکور نبوده و نباید داخلیها به پیکر داغ فولادیها آب سرد بریزند.
اخبار مرتبط
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.