بحرین یکی از بزرگترین تولیدکنندگان آلومینیوم در منطقه خاورمیانه بهشمار میرود و دارای ظرفیتهای عظیمی در بخشهای پاییندستی است که سبب شده تا مقدار مصرف شمش آلومینیوم آن بسیار بیشتر از کشورهای مشابه در منطقه باشد.
به گزارش بورس نیوز، تولیدات بسیار پاییندستیها در این کشور، بحرین را به صادرکننده انواع محصولات پاییندستی تبدیل کرده است؛ بهطوری که مقدار تقاضای داخلی برای هر یک از محصولات پاییندستی، تنها کسری از مقدار کل تولیدات آن را تشکیل داده است.
در نمودار 1، مقدار سرانه مصرف آلومینیوم بحرین طی سالهای گذشته نشان داده شده است.
توسعه ظرفیتها در بحرین بسیار بیشتر از تقاضای داخل است و سبب شده تا مقدار تولید و فعالیت واحدهای پاییندستی وابستگی زیادی به بازارهای صادراتی پیدا کند. در این بین، واحدهای اکستروژن این کشور نسبت به نوسانات بازارهای صادراتی بیشتر از سایر واحدها آسیبپذیر بودهاند؛ چرا که هزینه پایین سرمایهگذاری مورد نیاز برای احداث واحدهای اکستروژن در مقایسه با سایر واحدهای پاییندستی، سبب شکلگیری آنها در مجاورت بازارهای مصرف شده است. این امر تجارت محصولات اکستروژن را در سطح جهان نسبت به بمیزان تولیدات آن بسیار محدود کرده است. از همین رو، در صورت از دست رفتن بازار صادراتی محصولات اکستروژن ناشی از عرضه داخلی در کشور هدف، بهسختی قابل بازیابی است و حتی نیازمند سرمایهگذاری برای ورود به بازار سایر کشورها خواهد بود. با توجه به اینکه عربستان سعودی یکی از اصلیترین بازارهای صادراتی محصولات اکستروژن بحرین بوده و در حال حاضر بهدلیل افزایش عرضه داخلی، از تقاضای وارداتی آن کاسته شده، تولیدکنندگان محصولات اکستروژن در بحرین برای فروش محصولات خود بایستی در سایر کشورها درصدد بازاریابی برآیند که این امر چون مستلزم صرف زمان قابل توجهی است، انتظار نمیرود که مقدار تولید این محصولات در کوتاهمدت تغییر چندانی را شاهد باشد.
رواج تجارت محصولات نورد و مفتول آلومینیومی سبب شده تا تولیدکنندگان آن، قدرت فروش بالاتری را در بازارهای صادراتی نسبت به تولیدکنندگان اکستروژن داشته باشند. به این نحو که هزینههای بالاتر سرمایهگذاری برای احداث چنین واحدهایی که شکلگیری آنها در هر منطقه و بازاری را محدود کرده، دسترسی بازارهای مصرف را به این محصولات نیز تا حدی دشوار کرده است. این امر قدرت چانهزنی تولیدکنندگان محصولات نورد و مفتول را در سطح بالاتری نسبت به تولیدکنندگان محصولات اکستروژن قرار میدهد. از همین رو، در صورت کاهش تقاضای وارداتی یکی از مقاصد صادراتی این محصولات، تولیدکنندگان با سهولت بیشتری قادر به جایگزینی و بازاریابی در دیگر کشورها خواهند بود. بدین ترتیب، انتظار میرود که مقدار تولید این محصولات همچون سالهای گذشته، با 100 درصد ظرفیت ادامه پیدا کند.
به گزارش فلزات آنلاین، در عین حال، صنعت ساختمان که مصرفکننده اصلی محصولات نورد و اکستروژنی آلومینیوم در بحرین است، همچنان در آینده محرک اصلی تقاضای این محصولات باقی خواهد ماند. به گزارش فلزات آنلاین، با توجه به اینکه انتظار میرود صنعت ساختمان طی سالهای آتی شاهد رشدی تقریبا مشابه با سالهای گذشته باشد، احتمال میرود که مقدار تقاضای آتی محصولات نورد و اکستروژن بحرین در سطح چند سال اخیر باقی بماند. مصرف مفتول نیز که در سالهای اخیر بهدلیل کاهش فروش صادراتی و متعاقبا کاهش تولید سیم و کابل، روندی نزولی را در پیش گرفته بود، انتظار میرود با بازاریابی سیم و کابل در سایر کشورها و رونق دوباره صادرات آن، طی چند سال آینده به سطوح پیشین خود بازگردد.
اخبار مرتبط
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه