بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
دوشنبه ۲۶ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۷

افزایش بازپس‌دهی تجاری‌ها به دلیل ناتوانی در پرداخت اقساط

قائم مقام مدیرعامل لیزینگ کارآمد گفت: در حال حاضر بازار خودروهای تجاری به تاسی از اتفاق‌هایی که در اقتصاد و همچنین در بخش خودروهای سواری رخ داد، دچار افزایش قیمت شد.
کد خبر : ۱۸۰۰۱۲

قائم مقام مدیرعامل لیزینگ کارآمد با تشریح وضعیت بازار خودروهای تجاری خبر داد

قائم مقام مدیرعامل لیزینگ کارآمد گفت: در حال حاضر بیشتر دارندگان خودروهای تجاری به دلیل افزایش هزینه خدمات، اقدام به واگذاری خودروهای خود هستند چرا که با رکود فعلی توان تامین مبلغ اقساط نیز برای آن‌ها وجود ندارد.

به گزارش بورس نیوز، همایون مقدم با تشریح وضعیت نابسامان خودروهای تجاری در شرایط کنونی اظهار کرد: در حال حاضر بازار خودروهای تجاری به تاسی از اتفاق‌هایی که در اقتصاد و همچنین در بخش خودروهای سواری رخ داد، دچار افزایش قیمت شد.

وی با تاکید بر این که حتی در صورت آزادسازی واردات خودرو با ارز آزاد، قیمت خودروهای تجاری تا 2.5 برابر افزایش را شاهد خواهد بود، تصریح کرد: در این شرایط راهکارهایی همچون ارایه یارانه با هدف نوسازی خودروهای فرسوده و اختصاص تسهیلات برای خرید این خودروها می‌تواند راهکاری برای بهبود شرایط باشد.

مقدم ادامه داد: هرچند که کاهش قیمت این دسته از خودروها کافی نیست چرا که هزینه خدمات این خودروها و همچنین قطعات آن نیز مشمول افزایش قیمت می‌شود که این امر فشار مضاعفی را به دارندگان این خودروها تحمیل می‌کند.

قائم مقام مدیرعامل لیزینگ کارآمد با بیان این که مجموع این عوامل دست به دست هم داده و باعث شده تا خودروهای تجاری شاهد شکوفایی نباشد، تصریح کرد: با این شرایط پیش بینی می‌شود که وضعیت در آینده خراب‌تر شود این در حالی است که هم اکنون مجموعه‌هایی که نمایندگی شرکت‌های اروپایی در ایران را در اختیار دارند، به دلیل ابهام در همکاری اروپایی‌ها با ایران به سمت پلتفرم‌های چینی روی آورده اند که این مجموعه نیز آمادگی حرکت به سمت خودروهای تجاری چینی را نیز دارد.
وی در پاسخ به این که آیا خریداری برای این خودروها وجود خواهد داشت، گفت: به طور قطع با قیمت‌های جدید خریداری برای این خودروها وجود ندارد چرا که هم اکنون کاری برای دارندگان این خودروها وجود ندارد تا بتوانند نسبت به پرداخت هزینه‌ها اقدام کنند و همین امر باعث شده تا در حال حاضر در این بازار بیشتر فروشنده باشند که این روند حتی برای دریافت‌کنندگان تسهیلات برای خرید نیز صدق می‌کند.
این کارشناس صنعت خودرو ممانعت دولت از افزایش کرایه‌ها را یکی دیگر از دلایل رکود در حوزه خودروهای تجاری دانست و افزود: بیشتر شرکت‌های تولیدی و بازرگانی به عنوان مشتریان اصلی این خودروها، در سال‌های گذشته با هدف کاهش هزینه‌های خود اقدام به نوسازی ناوگان تجاری تحت پوشش خود کردند که در حال حاضر به دلیل نبود قدرت پرداخت تسهیلات دریافتی صاحبان این شرکت‌ها اقدام به فروش خودروهای خود کرده‌اند.

مقدم اظهار کرد: شاید با روند واگذاری خودروها از سوی صاحبان، وضعیت کار برای دارندگان این خودروها بهبود یابد در این شرایط اگر دولت نسبت به افزایش کرایه‌ها اقدام کند می‌توان به بهبود شرایط امیدوار بود در غیر این صورت آینده خوبی در انتظار حوزه خودروهای تجاری نخواهد بود و باید در انتظار اعتصابات بیشتر از سوی راننده‌ها باشیم.


اشتراک گذاری :
ارسال نظر