ناز و کرشمه سیاه برای بازار/ دوردور ملاصدرا، بابهمایون و سمیه برای یک صندلی
گر چه خریدار محموله 35 هزار تنی نفت خام در مرحله اول بسیار برای بازار سرمایه مهم خواهد بود اما از چارچوب های نحوه انجام معاملات نفت خام عنوان شده که فروش به صورت 20 درصد ریالی و 80 درصد ارزی خواهد بود که تسویه بخش ریالی بر اساس نرخ تسعیر سنا بصورت نقدی قبل از تحویل محموله و تسویه بخش ارزی به صورت اعتباری، با ارائه ضمانتنامه بانکی تعهد پرداخت ریالی معتبر از بانکهای مورد قبول شر کت ملی نفت ایران، پس از تحویل محموله صورت میگیرد.
خریداران برای شرکت در معامله، بایستی 10 درصد ارزش سفارش را به صورت ریالی به میزان پیش پرداخت قبل از عرضه به حساب اعلامی شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه واریز کنند که در صورت انجام معامله بخشی از 20 درصد ریالی محسوب خواهد شد.
در 22 تیر ماه 1390 نفت خام با حضور احمد قلعه بانی و علی صالح آبادی سکانداران سابق شرکت ملی نفت و سازمان بورس روی تابلوی معاملات بورس کالا کلید زده شد، اما در همان ابتدای کار با شکست مواجه شد.
نفت خام در این بازار طی 9 مرحله دیگر نیز عرضه شد که فقط در یک مرحله آن هم خریداری توسط یکی از شرکتهای تابعه وزارت نفت موفقیت داشت.
تب بالای دلار و شل کن سفت کنهای خبریبازار ارز این روزها در حالی منتظر خبرهای جدید است که به نظر می رسد این بازار در تب و تاب نوسان های لحظه ای همچنان دورنمای بازار ارز را با ابرهای غبار گرفته به نظاره نشسته است. بازار ارز اگر نگوییم با خبر بالا و پایین می شود حتما به یک اتفاق مهم نیاز دارد و آن تثبیت قیمت با هر نرخی است.
*ایستاده با بورس اما با زیان
طی روزهای اخیر اگر چه حمایت از بازار سهام برای متولیان این بازار حیثیتی شده و دست به دامان برخی صندوق های بزرگ همچنان بر سبز پوش ماندن شاخص کل بورس اصرار می شود اما رفتار معامله گران حاکی از تداوم خروج اغلب حقیقی هایی دارد که سود بادآورده ای را با قطار سریع السیر ارز طی دستکم تابستان امسال به جیب زدند.
از اینجا به بعد بازار حتما قدم های دست به عصای معامله گرانی را می طلبد که از بورس انتظار شفای عاجل سرمایه های خود را دارند اما نمی دانند حرفه ای ها این روزها نقد نگه داشتن بازدهی را به سهامداری ترجیح می دهند.
تا پنج و نیم عصر بعدی با بورس نیوز همراه باشید.