رشد و ریزش شاخص بازار سرمایه
به گزارش بورس نیوز، حسین سلیمی اظهار کرد: در هفته جاری شاخص کل بازار سرمایه بیش از 5 هزار واحد ریزش کرد و پس از آن رشد یافت. دلیل نوسان این چنینی شاخص را باید در اصلاحات و تحولات اخیر بورس جست وجو کرد. در افت و خیزهای اخیر شاخصها، این شرکتهای حقوقی بزرگ، از جمله فولادیها و پتروشیمیها بودند که نقش بیش از 30 درصدی ایفا میکردند. رشد قیمت سهام این شرکتها به دلیل تطابق قیمت سهام با افزایش نرخ دلار و از سوی دیگر حذف سقف دامنه نوسان قیمت سهام که پیش از این 5 درصد بود، به نوسانهای بزرگ در شاخصهای مختلف بازار سرمایه دامن زد.
وی دلیل اصل نوسان را بیش از هر چیز در مسائل سیاسی دانست و افزود: مسئولان از لزوم کاهش قیمتها گفتند و ریزش شاخص کل درواقع، پاسخی به اظهارنظرهای سیاسی بود. چنین نوسانی در هفته تصویب لایحه پیوستن به FATF نیز مطرح بود. زمانی که بحث از عدم تصویب بود، بورس واکنش منفی نشان داد و زمانی که لایحه تصویب شد، شاخص نیز رشد کرد.
نایب رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه ادامه داد: درباره شاخص بازار سرمایه نمیتوان بدون نظر گرفتن دیگر مسائل اقتصادی و سیاسی اظهارنظر کرد. پاسخ این سوال که آیا به واقع شرایط بازار سرمایه ایران مطلوب است یا خیر تنها یک تکه از پازل بزرگ اقتصاد ایران است. دیگر شاخصهای اقتصادی از جمله تورم نیز بر وضعیت بازار سرمایه اثرگذار است. زمانی که از رکود تورمی در اقتصاد بینالمللی میگوییم نمی توانیم از شاخص کل انتظار رشد داشته باشیم. همانطور که با انتشار اخبار مثبت از بازار نفت و دلار میتوان واکنش مثبت شاخص را دید.
سلیمی در پایان گفت: این نکته را باید همیشه در نظر گرفت که بازار سرمایه به حواشی سیاسی و اقتصادی بسیار حساس است و نسبت به هر مسئله ای واکنش نشان میدهد. از جمله این رخدادهای آینده که باید واکنش بازار سرمایه نسبت به آن را انتظار کشید برقراری تحریمهای امریکاست. هرچند مسئولان از بیاثری تحریمهای 13 آبان میگویند اما نمیتوان واکنش بازار سرمایه به آن را پیشبینی کرد.