مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی: خیلی از کسانی که جواز تاسیس داشتنداما تولید کننده نبودند هیچگاه متقاضی مواد اولیه نبودند، اما با نوسانات نرخ ارز همه آنها آمدند و درخواست مواد اولیه کردند…راهکار ما امور را حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد به اصلاح نزدیک می کند.
به گزارش بورس نیوز، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: عده ای در تلاشند پتروشیمیها را مقصر وضعیت فعلی نشان بدهند در حالی که از قضا بیشترین میزان تحویل ارز به نیما توسط پتروشیمیها صورت گرفته است وما معتقدیم اگر شفافیت در بورس کالا و تحویل مواد اولیه صورت بگیرد، آشفته بازار فعلی تا حدود زیادی رفع خواهد شد و همانطور که میبینیم هم اکنون بازار با کمبود مواد اولیه روبهرو نیست و با مدیریت تقاضا از سوی وزارت صمت و نهادهای مربوطه بیشک بازار به ثبات نسبی میرسد و از این شرایط عبور خواهد کرد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این راهکار موجب خواهد شد آشفتگی بازار به صفر برسد نیز اظهار داشت: هیچ کاری را به طور مطلق نمیتوان تلقی کرد.در شرایطی که شکاف قیمت ارز بین ۴۲۰۰ تا ۱۲۰۰۰تومان شکل میگیرد، بسیاری با این ذهنیت که سود فراوانی ببرند وارد عمل میشوند وبا ارائه اظهار نامه مالیاتی کذب، بازار را به این سو متمایل میکنند .ما معتقدیم اعمال سیاستی که گفته شد ما را تاحدود ۸۰ تا ۹۰ درصد به اصلاح امور نزدیک میکند.
رضا نوروز زاده در پاسخ به این پرسش که راهکار وزارت نفت و دولت برای مقابله با آشفته بازار مواد اولیه چیست گفت:همه میدانیم که واحدهای پتروشیمیخصوصی هستند وشرکت ملی صنایع پتروشیمیایران فقط یک نهاد نظارتی است و در حقیقت کف عرضه را تحت کنترل و رصد قرار میدهد.بر اساس اعداد و ارقام ارائه شده سال گذشته بیانگر این است که ارزشها افزایش یافته و امسال نسبت به ۶ماهه اول سال گذشته ۲۴ درصد افزایش مشاهده میشود و این نشان میدهد که در عرضه محصولات پتروشیمیمشکلی وجود نداشته است، اما در تقاضا دیده شد که سامان لازم از دست رفت و این نیز بدان دلیل بود که خیلی از کسانی که جواز تاسیس داشتنداما تولید کننده نبودند هیچگاه متقاضی مواد اولیه نبودند، اما با نوسانات نرخ ارز همه آنها آمدند و درخواست مواد اولیه کردند.این موضوع باعث افزایش تقاضا شد و طبعا وقتی این مواد به چنین افرادی تحویل میشود سر از بازار دلالی در میآورد.
وی افزود: باید توجه داشته باشیم که این طرح سوال است و باید پرسید برای حل آن چه باید کرد؟ نظر ما این است که برای سامان دهی به این وضعیت میبایست پیشنهادی را که به وزارت صمت داده ایم را مورد توجه جدی قرار دهیم.ما گفته ایم با توجه به این که ما نقشی در صدور حوالهها نداریم،برای این که حاصل تلاشهای ما هم به باد نرود باید با هم همکاری کنیم.ما در تنظیم بازار با وزارت صنعت مشارکت کردیم و به آنها گفتیم لازم است لیست تولید کنندگانی که از ما مواد میخرند را مجددا مورد پالایش قرار دهیم.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمیادامه داد: راهی که به وزارت صمت پیشنهاد کردیم این بود که بیایند و سه ماهه اول سال ۱۳۹۶ را به عنوان پایه مدنظر قرار بدهند و بر اساس آن ،متقاضیان مواد پتروشیمی، هرچه که پارسال دریافت کرده اند امسال هم دریافت کنند.
این مقام مسئول اضافه کرد: به اعتقاد ما تمام کسانی که در سه ماهه اول سال گذشته مواد تحویل گرفته اند به طور قطع تولید کننده بوده اند.
نوروز زاده افزود: البته در این میان هستند کسانی که میگویند ما تازه به تولید رسیده ایم یا میگویند که ما سال گذشته خریدمان از بورس نبوده است.واقعیت این است که تعداد خریداران تازه چندان زیاد نیست و قابل رصد هستند که به نظر ما وزارت صمت باید مسئولیت رصد آنها را بعهده بگیرد.اما در خصوص خریداران قدیمیهم ما پیشنهاد میکنیم وزارت صمت اظهار نامههای مالیاتی را مبنا قرار دهد و بر اساس آن کار را به پیش ببرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: اینک امیدواریم با این فهرست جدیدی که از قضا در انتهای شهریورماه امسال هم تنظیم شد،مشکلات موجود تا مهر و آبان، تا حدود زیادی رفع شود و حق به حق دار برسد.
اخبار مرتبط
امروز صورت میگیرد؛
۱۹۸ هزار تن فولاد و ۲ هزار تن سیمان در بورس کالا عرضه شد
رئیس سازمان بورس کالا تاکید کرد
رقابت در بازار نتیجه حذف سقف معاملات پتروشیمی/ نقش اساسی تعاونیها در نظارت بر صنایع پاییندست
امروز صورت میگیرد؛
۱۹۸ هزار تن فولاد و ۲ هزار تن سیمان در بورس کالا عرضه شد
رئیس سازمان بورس کالا تاکید کرد
رقابت در بازار نتیجه حذف سقف معاملات پتروشیمی/ نقش اساسی تعاونیها در نظارت بر صنایع پاییندست
ارسال نظر
اخبار روز
خبرنامه