سرمایهگذاران ایرانی دماسنج بازار سهام را مثبت کردند
به گزارش بورس نیوز، روند معاملات امروز بازار سهام در حالی آغاز شد که شب گذشته آمریکا با اعلام جزییات تحریمهای این دوره، سعی بر آن داشت تا فشارهای روانی بر اقتصاد ایران را افزایش دهد. اما این سرمایهگذاران ایرانی بودند که بیتوجه به سیاهه منتشر شده از سوی دونالد ترامپ، با افزایش تقاضا دماسنج بازار سهام را مثبت کردند.
به این ترتیب شاخص کل بورس تهران در روز سه شنبه با رشد 940واحدی همراه و به کانال 185هزار واحد وارد شد. امروز تمامی شاخصهای بورسی مثبت شدند، در این بین شاخص هم وزن 196 واحد صعود داشت و به سطح 28هزار و 446واحد رسید. آیفکس نیز با رشد 14.6 واحدی رقم 2هزار و 25 واحد را ثبت کرد.
ارزش معاملات بورس و فرابورس در روز جاری با رشد نسبت به روز قبل همراه بود و مجموعا به بیش از یک هزار و 300 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات بورس با رشد 10 درصدی به 880میلیارد تومان ارتقا یافت و حجم معاملات این بازار نیز 2میلیارد و 129 میلیون سهم ثبت شد.
در معاملات روز سهشنبه، اقبال زیاد سهامداران به نمادهای بانکی باعث شد تا در مرحله پیش گشایش شاهد تشکیل صفوف تقاضا در نمادهای بزرگ این گروه باشیم. این مهم در حالی صورت گرفت که دیروز آمریکا بانکهای مهم ایرانی را در لیست تحریمها قرار داد و کانال سوئیفت را برای آنها مسدود کرد.
با این وجود وجود چشماندازهای مثبت به تعاملات ایران و کشورهای اروپایی جهت ایجاد کانال جدید بانکی منجر شد تا این تهدیدات در تصمیم سهامداران اثری نداشته باشد. در میان 6نماد موثر بر رشد شاخص سه بانک ملت،صادرات و تجارت حضور داشتند. اما شرکت گروه مپنا بزرگترین اهرم رشد شاخص امروز بود.
"رمپنا" بیشترین تقاضا را میان بازیگران حقیقی داشت، این گروه امروز حدود 10 میلیارد تومان از این سهم خریداری کردند. گروه مپنا در حالی با رشد 5درصدی همراه شد که با صف خرید بیش از یک میلیون سهمی به کار خود پایان داد.
حقوقیها بیشترین تقاضا را در نماد "شبندر" داشتند و بیش از 7 میلیارد تومان از این سهم خریداری کردند. حمایت حقوقیها عمدتا از نمادهای فلزی- معدنی و پتروشیمی صورت گرفت . با این وجود تغییر مالکیت کلی بازار به نفع بازیگران خرد پایان یافت که برای دومین روز متوالی صورت میگرفت.
از 38 صنعت بورس، 30 صنعت با روندی مثبت به کار خود پایان دادند. در این بین گروه فنی مهندسی بیشترین رشد روزانه را به ثبت رساند. محصولات چوبی و اطلاعات و ارتباطات در ردههای بعدی قرار گرفتند.