نهادهای فعال دربازار سرمایه نقشهای مختلفی برعهده بگیرند
به گزارش بورسنیوز، موسی احمدی، اظهار کرد: همان طور که در ماههای گذشته مشاهده شد، نوعی هیجان در بازارهای موازی رخ داد و مردم نیز به دلیل ترس از کاهش ارزش پول، در میان بازارهای مالی مختلف به امید کسب بازدههای بالا سرگردان بودند.
وی با بیان اینکه سرگردانی در بازارها با توجه به خصوصیات درصد ریسک پذیری افراد بعضا مشکلات فراوانی برای جامعه ایجاد کرد، گفت: نهادهای فعال در بازار سرمایه میتوانند نقشهای مختلفی را برعهده گرفته و هر یک بخشی از این مشکلات را در نظام تأمین مالی برطرف کنند.
این تحلیلگر بازارهای مالی به نقش شرکتهای تأمین سرمایه اشاره کرد و بیان کرد: این شرکتها ضمن ایفای نقش بانکداری سرمایهگذاری، میتوانند منابع سرمایهگذاران را جذب کنند و از طریق ابزارهای مختلف بستههای تأمین مالی را به بنگاههای اقتصادی ارائه کنند.
وی افزود: البته با توجه به اقدامات انجام شده به نظر میرسد فضای موجود حاکی از فرصتهای مناسبی در ارائه خدمات تخصصی از سوی شرکتهای تأمین سرمایه است. همچنین نقش شرکتهای رتبهبندی اعتباری، مشاوره سرمایهگذاری و سایر نهادهای تخصصی در این میان حایز اهمیت است اما به هر حال این زیرساختها به میزان کافی نتوانسته اند موتور تأمین مالی بنگاههای اقتصادی، پروژهها و حتی دولت را روشن کنند.
این مدرس دانشگاه در ادامه به شرایط کلان اقتصاد کشور و تاثیر تحریمها اشاره کرد و ادامه داد: خروج از اقتصاد دولتی و حضور فعال بخش خصوصی در اقتصاد ملی مهمترین راه بیاثرسازی تحریمها است. اما به نظر میرسد به دلایل مختلف، هنوز پیش نیازهای نهادی که باید دولت برای حضور واقعی بخش خصوصی فراهم کند مهیا نشده است.
وی با بیان اینکه لازم است در بلندمدت برای فراهم کردن مسیر رشد و توسعه اقتصادی، اقدامات مهمی انجام شود، گفت: اصلاح نظام بانکی، زمینهچینی کمک بانکها به تولید، تسهیل تامین مالی از منابع داخلی و خارجی،اجتناب بانکها از بنگاهداری، ارتقای شفافیت و جلوگیری از فرار مالیاتی و گسترش عمق بازار سرمایه و افزایش سهم آن در تأمین مالی و بهرهبرداری از ابزارهای نوین مالی بورسی در کنار آموزش و فرهنگسازی جامعه از مهمترین اقداماتی است که باید در دستور کار سیاستگذاران اقتصادی قرار بگیرد.
احمدی خاطرنشان کرد: البته در ماههای گذشته شاهد بروز هیجانات و بعضاً شوکهایی در بازار سرمایه بودیم که باعث شد نوسانات و تحولاتی در بازار رخ دهد، اما با توجه به اجرای اولیه تحریمها و مستثنی شدن برخی از کشورها که عمده خریداران نفت ایران را تشکیل میدهند، اثرات کوتاهمدت تحریمها کاهش داشت و باید توجه کنیم همواره تاثیر ذهنی انتشار اخبار تحریم بر فضای مالی و اقتصادی کشور، بیش از آثار واقعی آن است.