رغبتی برای خرید سهام خودروسازان وجود ندارد/ افت 50درصدی شاخصها نسبت به دوماه گذشته
به گزارش بورسنیوز، بازارسرمایه در روزهای اخیر با نوسان بسیاری روبهرو شده و برخی از صنایع با نزول شاخصها و برخی با صعود روبهرو شدند.
در این میان صنعت خودرو بهعنوان یکی از صنایع فعال کشور و حوزهای که دولت نگاه ویژهای بر آن دارد، نتوانسته است از خود اثر مثبتی در بازار بگذارد یعنی با اعلام زیان انباشته ایرانخودرو و سایپا، عملاً اقبال بازار سرمایه باید برای این دو شرکت و زیرمجموعههای آنها بسیار کم شده باشد.
فردین آقابزرگی مدیرعامل کارگزاری بانک دی در گفتوگو با خبرنگار بورسنیوز در مورد وضعیت فعلی صنعت خودرو در بازار سرمایه گفت: آثار ناشی از افزایش قیمت تمامشده تولید خودروسازان در مقایسه با کشش بازار از حیث افزایش نرخ فروش،همسو و همجهت نیست. درنتیجه پیشبینی میشود در صورت تداوم این روند ممکن است حاشیه سوددهی این صنعت کمی افت کند.
وی ادامه داد: البته اگر شرایط متفاوتی رقم بخورد مانند تأمین مواد اولیه ارزان و کمک به واردات قطعاتی که امکان تولیدشان در داخل وجود ندارد، شاید خودروییها در بازار تکانی بخورند.
این فعال بازارسرمایه تأکید کرد: صنعت خودرو نسبت به برخی از صنایع، در بازار سرمایه یک مقدار ریسکها و مخاطرات خاص خود را دارد و تا حدودی شاید بگوییم از حیث تأمین مواد اولیه و قدرت تصمیمگیری در خصوص نرخ فروش محصولات و کشش بازار مستقلتر هستند.
وی با اشاره به این مطلب که اگر بخواهیم مقایسه کنیم به نسبت کیفیت محصولات داخلی و خارجی و مقایسه نرخ فروش قیمت خودروها تناسب معقول و منطقی وجود ندارد از ضرورت اصلاح ساختاری سهام این شرکتهای خودرویی در بازار سرمایه سخن گفت و افزود: آثار مشکلات ناشی از تحریمها و ایجاد نابسامانی اقتصادی بهمرورزمان در وضعیت سود و زیان خودروسازان نیز مؤثر خواهد بود.
آقابزرگی افزود: یکی از مهمترین فاکتورهایی که ایجاد علاقهمندی و ایجاد انگیزه برای ورود به بازار سرمایه کرده بود همین افزایش نرخ ارز بود که در حال حاضر بهشدت کنترلشده و به همین دلیل در یک ماه گذشته کمترین نوسان را در بازار تجربه کردیم.
وی خاطرنشان کرد: فکر میکنم آثار این عوامل را در بورس تحت عنوان یک رکود در بورس خواهیم دید و آنچنان اشتیاقی برای معاملات و خریدوفروش در این زمینه ایجاد نخواهد کرد. کما اینکه حجم معاملات به نسبت دو ماه پیش، 50 درصد نیز افت کرده است.
نایبرئیس هیئتمدیره کانون کارگزار در مورد اشتیاق سهامداران برای خرید سهام خودروسازان گفت: با شرایط فعلی و حساب سود و زیانی فعالان بازار برای خرید سهام مجموعههای مختلف میکنند، فکر نمیکنم شرایط استقبال از دو قطب خودرویی کشور زیاد خوب باشد.
پتروشیمیها با دولت تعامل خوبی دارند
آقابزرگی در مور تصمیم دولت برای جبران بخشی از کسری بودجه خود از صنعت پتروشیمی گفت: در ماههای گذشته بخش عمدهای از فرایند عرضه که در بورس صورت گرفته از سوی شرکتهای پتروشیمی بود و ایشان نیز ارز ناشی از صادرات را در سامانه نیما عرضه کردند. فکر میکنم ازاینجهت تعامل خوبی با دولت دارند و این تعامل در آینده نیز ادامهدار خواهد بود.
وی افزود: پتروشیمیها جزو صنایع مهم کشور در بخش ارزآوری و جذب درآمدهای ناشی از صادرات هستند و بعد از نفت شاید یکی از مهمترین و سودآورترین صنایع باشند.
مدیرعامل کارگزاری بانک در تأکید کرد: بیشک صنعت پتروشیمی باید بر اساساً چهارچوب اقتصادی و سیاسی دولت حرکت کند و در این راه هم میتواند تعامل مناسبی با دولت برای حفظ منافع سهامداران برقرار نماید.