بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
شنبه ۰۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۵
در پایان معاملات روز جمعه، علی‌رغم مذاکرات تولیدکنندگان بزرگ جهان برای کاهش تولیدات خود، با تشدید نگرانی‌ها در مورد اشباع بازار، قیمت‌های نفت با ثبت هفتمین هفته افت پیاپی خود، به پایین‌ترین سطح خود در بیش از ۱ سال اخیر رسید.
کد خبر : ۱۸۳۸۰۷

به گزارش بورس نیوز، درپایان معاملات روز جمعه، علی‌رغم مذاکرات تولیدکنندگان بزرگ جهان برای کاهش تولیدات خود، با تشدید نگرانی‌ها در مورد اشباع بازار، قیمت‌های نفت تا نزدیک به ۸ درصد سقوط کرد و با ثبت هفتمین هفته افت پیاپی خود، به پایین‌ترین سطح خود در بیش از ۱ سال اخیر رسید.

تولید نفت خام با پیشتازی تولیدکنندگان آمریکایی، بسیار سریع‌تر از تقاضا رشد کرده است و انتظار می‌رود سازمان کشورهای صادرکننده سوخت، اوپک، برای جلوگیری از به وجود آمدن شرایط اشباع در بازارهای جهانی نفت، مانند آن‌چه در سال ۲۰۱۵ اتفاق افتاد، در جلسه ۶ دسامبر خود، تصمیم بگیرد تولید نفت خود را کاهش دهد.

اما این تا به حال کمک چندانی برای بالا بردن قیمت‌های نفت نکرده است و قیمت‌ها بیش از ۲۰ درصد در ماه نوامبر افت کرده‌اند و انتظار می‌رود بدترین عملکرد ماهانه خود از اواخر ۲۰۱۴ تا کنون را ثبت کنند.

جنگ تجاری بین دو اقتصاد برتر و دو مصرف‌کننده برتر جهان، به بازارهای نفت فشار مضاعفی وارد کرده است.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال، بنچ‌مارک بین‌المللی قیمت نفت، ۳.۸۰ دلار یا ۶.۱ درصد سقوط کرد و در قیمت ۵۸.۸۰ دلار بسته شد. در طول جلسه معاملاتی دیشب قیمت شاخص برنت تا ۵۸.۴۱ دلار هم پایین آمد که پایین‌ترین قیمت آن از اکتبر ۲۰۱۷ تا کنون است.

قیمت پیش‌خرید هر بشکه نفت خام نیمه‌سنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتی‌آی، ۴.۲۱ دلار یا ۷.۷ درصد سقوط کرد و به ۵۰.۴۲ دلار رسید که پایین‌ترین قیمت آن از اکتبر ۲۰۱۷ تا کنون است. در معاملات پس از بسته شدن بازارهای اصلی، قیمت‌ها به سقوط سنگین خود ادامه دادند.

این هفته قیمت برنت ۱۱.۳ درصد سقوط و دابلیوتی‌ای ۱۰.۸ درصد از قیمت خود را از دست داد. این بزرگترین افت هفتگی قیمت نفت از ژانویه ۲۰۱۶ تا کنون است.

ترس و وحشت سرمایه‌گذاران نفت از کاهش تقاضای نفت، پس از آن تشدید شد که چین اعلام کرد که با وجود اشباع بازارهای سوخت، کمترین میزان بنزین خود در بیش از یک سال اخیر را صادر کرده است.

میزان ذخایر بنزین در انبارهای سوخت منطقه آسیا جهش کرده است. ذخایر سنگاپور که مرکز پالایشگاه‌های منطقه آسیا است، به بالاترین سطح خود در ۳ ماه اخیر رسید. ذخایر ژاپن هم در هفته گذشته رشد داشته است. میزان ذخایر نفت آمریکا هم حدود ۷ درصد نسبت سال گذشته جهش داشته است.

تولید نفت خام جهان هم امسال افزایش یافته است. سازمان کشورهای صادرکننده سوخت، اوپک، به تنهایی ۲.۳ میلیون بشکه تا به اینجای امسال رشد کرده است، اما انتظار می‌رود تقاضای جهانی نفت فقط ۱.۳ میلیون بشکه در سال ۲۰۱۹ رشد کند.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ارسال نظر
خبرنامه
برای دریافت خبرنامه بورس نیوز ایمیل خود را وارد نمایید:
نظرسنجی
به نظر شما دولت چهاردهم باید کدام یک از موارد زیر را در اولویت کاری خود قرار دهد.