بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۸
رییس هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق در گفت‌وگو با بورس‌نیوز تاکید کرد:

تهاتر مطالبات شرکت‌ها با بدهی آنها به سیستم بانکی، تنها اتفاق مثبت سال/ نیروگاه‌ها نقشی در صادرات برق ندارند

بازنگری نرخ خرید برق از نیروگاه‌ها و منطقی کردن این تعرفه برای تداوم حیات صنعت نیروگاهی و نیروگاه‌هایی که عمدتا سهامدار خصوصی دارند، ضروری است و امیدواریم هر چه زودتر در این زمینه تدبیری اندیشیده شود.
کد خبر : ۱۸۴۸۴۰
به گزارش بورس‌نیوز، در خبرها آمده مصوبه اصلاح و افزایش تعرفه برق پرمصرف‌ها در مراحل نهایی تصویب خود در دولت قرار دارد و تا آخر ماه جاری نتیجه قطعی آن به مردم اعلام خواهد شد. همچنین گفته شده به دلیل رشد 7 درصدی سالانه مصرف برق، حجم تاسیسات برق کشور طی 10 سال آینده باید دو برابر شود.

علاوه بر این مواردی هم در خصوص تهاتر مطالبات شرکت ها از دولت با بدهی آنها به سیستم بانکی و نیز صادرات برق به عراق مطرح شده است.

این خبرها می تواند به بهبود شرایط سهم شرکت های وابسته به صنعت تولید برق از جمله بمپنا، دماوند، بکهنوج، وهور، ونیرو، بترانس و... کمک کند.

محمدعلی وحدتی رییس هیات مدیره سندیکای شرکت‌های تولیدکننده برق در گفت‌وگو با بورس‌نیوز در خصوص تاثیر افزایش تعرفه برق مشترکین پرمصرف بر سودآوری نیروگاه‌ها بیان کرد: افزایش تعرفه برق مشترکین مستقیما هیچ اثری بر درآمد نیروگاه‌های تولیدی برق ندارد و این طور نیست که افزایش نرخ برق مشترکین منجر به رشد درآمدهای نیروگاه‌ها شود، اما افزایش نرخ برق و بهبود وضعیت نقدینگی وزارت نیرو ممکن است روند وصول مطالبات نیروگاه ها را تسریع کند.

وی افزود: در ۳ سال اخیر نرخ خرید برق از نیروگاه ها افزایش نداشته و اگر نیروگاه ها در بودجه های خود افزایش نرخی پیش بینی کرده اند، تحقق آن قطعیت ندارد. البته نیروگاه هایی که قرارداد فروش تضمینی منعقد کرده اند شرایط مساعدتری دارند و متناسب با نرخ تورم، مشمول افزایش نرخ می شوند. ولی نیروگاه هایی که برق خود را در بورس انرژی عرضه می کنند، هیچ افزایش نرخی نداشته اند. این در حالی است که تمامی کالاها و خدمات در سال جاری افزایش قیمت شدیدی داشته اند.

وحدتی با ابراز نارضایتی نسبت به بلاتکلیفی نرخ ارز نیروگاه ها اظهار داشت: نیروگاه ها جهت واردات تجهیزات مورد نیاز خود باید از سامانه نیما ارز تهیه کنند؛ اما نرخ ارزی که در فرمول قیمت گذاری برق لحاظ می شود هنوز تعیین نشده و این بلاتکلیفی به بار مشکلات نیروگاه ها اضافه شده است. نیروگاه های برق در شرایطی خصوصی سازی شده که قیمت گذاری برق ، تکلیفی و دستوری است و ضمنا وصول مطالبات از وزارت نیرو با مشکلات متعدد مواجه است. 

وی اضافه کرد؛ البته امسال اتفاق مثبتی در صنعت نیروگاهی رخ داده و آن هم خبر تهاتر مطالبات نیروگاه ها از وزارت نیرو با بدهی آنها به سیستم بانکی است. البته طبق آیین نامه، تسهیلاتی که نیروگاه ها از صندوق توسعه ملی دریافت کرده باشند، مشمول تهاتر نمی شود. این تهاتر بخشی  از مشکلات نیروگاه ها را مرتفع کرده و اثر مثبتی بر کاهش هزینه های مالی نیروگاه ها خواهد داشت. همچنین در قانون بودجه امسال پیش بینی شده بدهی نیروگاه ها در قالب اوراق پرداخت شود. 

فعال صنعت تولید برق در رابطه با صادرات برق گفت: نیروگاه ها، برق تولیدی خود را در اختیار وزارت نیرو قرار می دهند و وزارت نیرو مازاد نیاز داخلی را صادر می کند. نیروگاه ها هیچ نقشی در صادرات برق و وصول درآمدهای ارزی ندارند. 

وحدتی در خاتمه تصریح کرد: به رغم افزایش هزینه های پرسنلی، هزینه تامین و نگهداری ماشین آلات و... که در این سال ها همواره صعودی بوده؛ اما نرخ خرید برق از نیروگاه ها، افزایش نداشته است. انرژی ارزان قیمت نقطه قوت تمامی صنایع تولیدی محسوب می شود؛ اما مادامی که بار تامین انرژی ارزان قیمت صنایع بر دوش نیروگاه ها سنگینی کند، صنعت تولید برق مجال رشد و توسعه نخواهد داشت. بازنگری نرخ خرید برق از نیروگاه ها و منطقی کردن این تعرفه برای تداوم حیات صنعت نیروگاهی و نیروگاه هایی که عمدتا سهامدار خصوصی دارند، ضروری است و امیدواریم هر چه زودتر در این زمینه تدبیری اندیشیده شود.
اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
ارسال نظر