نگرانیها از خصوصیسازی نیست
به گزارش بورس نیوز، دهقان نماینده مجلس درباره خصوصیسازی گفت: بنده با خصوصیسازی مخالف نیستم و در سیاستهای کلی اعلام شده از سوی رهبر انقلاب نیز بر خصوصیسازی تاکید شده است. اولین نگاه در خصوصیسازی تاکید بر شفافیت است. نگرانیها از خصوصیسازی نیست بلکه از نحوه واگذاریها، مفتفروشیها و فساد و زیرپاگذاشتن قانون است.
وی افزود: سازمان خصوصیسازی باید قراردادهای واگذاری را برای عموم منتشر می کرد و هم در قوانین هم در آیین نامهها قرادادها شفافسازی شود اما مجلس فقط در واگذاری شرکت ماشینسازی تبریز در زمان آقای کرباسیان با فشار مجلس و دیده بان شفافیت و عدالت تقاضا کرد توانستیم قرارداد را بگیریم، قرارداد دیگر نیز به صورت قاچاقی به دست مجلس رسید.
سوال ما این است که چقدر در واگذاریها شفافیت رعایت شده است؟ و آیا قانون در واگذاریها رعایت شده است؟ چون واگذاریها باید طبق قانون کارشناسان درهیات عالیرتبه متشکل از مسئولان صورت گیرد. در شرکت ماشینسازی تبریز و هفتتپه و واگذاری دشت مغان با توجه به اعتراضات گسترده مشخص شد که شفافیت صورت نگرفته است.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: ما در کلیات مشکلی نداریم و با خصوصیسازی مشکلی نداریم بلکه مشکل اصلی خصوصی خواری است که مشکل است.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه سیاستهای مقام معظم رهبری در خصوصیسازی تاکید برشفافیت دارد اما به این نکته رعایت نشده به طور مثال؛ شرکت ماشینسازی تبریز را به قیمت 687 میلیارد فروختهاند و واگذریها به صورت پنهان و بدون نظارت انجام شده است و به مجلس اطلاع رسانی نشده است. سازمان خصوصیسازی موظف است خلاصهای معامله و کارشناسیها باید در روزنامههای کثیرالانتشار منعکس شود که این اتفاق نیفتاده است.
دهقان بیان کرد: شرکت ماشینسازی تبریز شرکتی است که صنایع کشور به این شرکت وابسته است و دهها هزار ماشین در این شرکت ساخته شده است. مساحت زمین کارخانه این شرکت 126 هکتار است، 83 هزار و 500 متر زمین در منطقه ایلگلی تبریز که در بهترین منطقه شهر تبریز قرار دارد که ارزش هر متر آن حداقل 10 تا 15 میلیون تومان است و با این حساب ارزش واقعی آن 835 میلیارد تومان می شود که کل شرکت را 687 میلیارد تومان فروخته اند و قرار است تا مبلغ فروخته شده ظرف چندسال پرداخت شود. بر طبق گفته کسی که این شرکت را خریده است، خرید از طریق مذاکره و پنهان بوده است نه مزایده و شخص خریدار اصلا اهلیت این کار را ندارد، اکنون هم در زندان است.
وی ادامه داد: هفتتپه را دلالان دلار خریداری کردهاند و در اصل اموال ملت را غارت کردهاند. هفتتپه 24 هزار هکتار زمین دارد که در واگذاری به دو فرد جاعل و رشوهدهنده در حد چندصد سکه واگذار شده است. زمین هفتتپه اکنون حدود 8 هزار میلیارد تومان ارزش دارد که 2600 میلیارد تومان فروخته شده و آنهم به 900 هزار میلیارد تومان کاهش یافته و بازهم در آخر به 10 میلیارد و 500 میلیون تومان فروخته شد که در حقیقت فروشی نبوده بلکه غارت صورت گرفته است.
دهقان گفت: مجلس انتظار دارد فهرستی از خصوصیسازی که در حقیقت خصوصیسازی بوده نه خصوصی خواری ارائه شود و اگر قرار است شرکتها به قیمت پایین و به افراد نااهل فروخته شود بهتر است به صورت سهم بندی به خود افرادی که در شرکت کار می کنند واگذار شود.
این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه درباره واگذایها گفت: اگر در مزایده خریدار نباشد و باید واگذاری با مذاکره انجام شود پس باید بر طبق قانون به متخصصان همان شرکت واگذار شود.
سبحانیفر نماینده دیگر مجلس گفت: واگذاریها در خصوصیسازی 3 گروه است که بنابر فرمایشات مقام معظم رهبری باید واگذاریها صورت گیرد. گروه 3 در اختیار دولت قرار می گیرد، گروه 2 باید 80 درصد واگذار شود و گروه 1 نیز گروهی است که باید به مردم واگذار شود.
وی افزود: با توجه به اینکه در هر کاری اشکالاتی هست در خصوصیسازی نیز ممکن است اشکالات و نواقصی در کار باشد.
سبحانیفر با انتقاد از اینکه گفته می شود شفافیت در واگذاریها نیست گفت: شفافیت برابر قانون وجود دارد چون اطلاع رسانیها و فراخوان برای واگذاری در روزنامهها و سایتها انجام میشود. در این کار تعدادی از کارشناسان رسمی دادگستری کار کارشناسی را انجام می دهند و نتیجه کارشناسی به هیات واگذاری ارائه می شود.
این نماینده ادامه داد: دستگاههای نظارتی به قراردادها دسترسی دارند و در اکثر بنگاهها که واگذار می شود دستگاه نظارتی کشور حضور دارد.
سبحانیفر گفت: در قانون آمده است بنگاهی که فروخته می شود اگر بازنشستگی پیش از مورد درخواست شده باشد یا بازخریدها باید انجام شود.
وی درباره واگذاریهای اخیر که گفته شده زیر قیمت واگذار شده است گفت: در بنگاههایی که اخیرا واگذار شده است همگی زیان داشته اند.
نماینده مردم سبزهوار در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: 230 بنگاه از گروه یک به گروه 2 و 3 تبدیل کردهاند و با دخالتها از واگذاریها جلوگیری میشود. عدم شفافیت این است که از طریق مذاکره و پشت پرده واگذار شده باشد.
سبحانیفر در ادامه با انتقاد گفت: هیچ بنگاهی بدون مزایده و با مذاکره واگذار نمی شود. در واگذریها 7 بار مزایده انجام شده است و چون خریداری نبوده از طریق مذاکره واگذار شده است اما کارشناسیها انجام شده است. اهلیت هم یکی از مواردی است که حتما توجه میشود و در بین چندین نفر خریدار نیز اهلیت از بین آنها در نظر گرفته میشود.
سبحانیفر در ادامه تاکید کرد: در واگذاریها، شرایط واگذاری و اهلیت کاملا مر قانون رعایت شده است.
این نماینده مجلس در ادامه گفت: دشت مغان نیز در لیست واگذاریها قرار گرفته است و بر اساس نظر کارشناسان 2 هزار و 200 میلیارد تومان ارزش گذاری شده است.
اینکه گفته میشدشرکتهای واگذاری شده زیان دیده بودهاندامری عادی است .
اهلیت بایددرمدیریتهالحاظ شودتاشرکتهامتحمل زیان نشوند.
اگرنیم نگاهی به گذشته بیندازیم مثلآمدیریت متروکرج برای خدمات دهی وجابجایی مسافران منتظراین بودند که واگنها پرشوندسپس قطاررا بحرکت درمی اوردنداعتراضات هم مسموع واقع نشدتااینکه تعدادی جوان اقدام به شکستن شیشه های قطارکردند.
بعدازان حرکت قطارهامنظم شدتااینکه درمدت کوتاهی به این طرف مدیریت؟توان پاسخگویی نداشت .
اگردولت رامسئول وخدمتگذاربدانیم بایدبه خواسته های معقول مردم نگاه مسئولانه داشته باشدوبه خواست مردم توجه ویژه کند.
اکثرافرادقانون گریزندوهوای نفس راپیروی میکنندنگاههای ضعیف به بیت المال این قضیه (باصطلاح رانتخواری )رادامن میزند .
چطورمیشودشرکتهاسالی چندبارافزایش قیمت داشته باشندبعدزیان ده هم باشند؟.
حسابسازیهای صورت گرفته را ببینید!!!!مثلآدرشرکتی برای اینکه به اهداف شوم خود(دست اندازی به بیت المال )برسنددکوراسیون راتغییرمیدهندوباتزئیناتی ساخت پاخت میکنند یاضایعات شرکت رابهرنحو(سوری یاواقعی)بالامیبرندودرفروش ضایعات بازهم رانتخواری میکنند.
درخریوفروش هم همنطور .
اقایان محترم اسلام وجمهوری اسلامی امنت است نزدشما اگرنمیتوانیدراه رابازکنیدافرادلایقی هستندکه به حاشیه رانده شده اندانهارا بهادهیدوهرمعترضی راضدانقلاب وضدنظام منظورنفرمائید.
حضرت امام خمینی فرمودندسیدالشهداءعلیه السلام فدای اسلام شد.
خداوندمتعال درقران کریم میفرمایدبل الانسان علی نفسه بصیره ولوالقی معاذیره .
بااین ایه خودرامحک بزنیدایاسربازاسلام هستیدیاجنودشیطان.