بورس‌نیوز(بورس‌خبر)، قدیمی ترین پایگاه خبری بازار سرمایه ایران

      
يکشنبه ۰۷ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۵
همزمان با برگزاری جشن سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی انجام می شود؛

راه‌اندازی واحد تقطیر سوم پالایشگاه نفت اصفهان

مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان گفت: ظرفیت کلی پالایشگاه اصفهان روزانه ۳۷۰ تا ۳۸۰ هزار بشکه است که با راه‌اندازی واحد تقطیر سوم این ظرفیت در سه واحد توزیع و این تغییر موجب کاهش بار ترافیکی خوراک در برج‌های تقطیر خواهد شد.
کد خبر : ۱۸۷۳۸۰

به گزارش بورس نیوز، مرتضی ابراهیمی، اظهار کرد: ظرفیت کلی پالایشگاه اصفهان روزانه ۳۷۰ تا ۳۸۰ هزار بشکه است که با راه‌اندازی واحد تقطیر سوم این ظرفیت در سه واحد توزیع و این تغییر موجب کاهش بار ترافیکی خوراک در برج‌های تقطیر خواهد شد.

وی افزود: تاکنون خوراک ورودی پالایشگاه وارد دو واحد تقطیر ۱۰۰ هزار بشکه‌ای می‌شد که این موضوع موجب افزایش ترافیک محصولات داخل برج‌های جداکننده در برج‌ها شده بود. با راه‌اندازی واحد تقطیر سوم، افزون بر توزیع خوراک، ضریب ایمنی بالاتر رفته است و با توجه به جدید بودن تجهیزات واحد تقطیر سوم، کیفیت محصولات تولیدی نیز افزایش خواهد یافت.

ابراهیمی تصریح کرد: ظرفیت پالایشی پالایشگاه از طریق دو واحد جانبی غلظت‌شکن و در زمان نیاز به تولید بنزین بیشتر، حدود ۶۰ تا ۷۰ هزار بشکه‌ در روز افزایش می‌یابد.

وی با تاکید بر اینکه طراحی و تامین بخش عمده تجهیزات این واحد توسط سازندگان توانمند داخلی و تحت نظارت شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران صورت پذیرفته است، گفت: این واحد هم‌اکنون در مرحله راه‌اندازی بوده و حداکثر تا پایان سال جاری وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد.

مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان بهبود کیفیت فرآورده‌های تولیدی در پالایشگاه اصفهان را مهم‌ترین هدف طرح‌های بهینه‌سازی در این پالایشگاه برشمرد و افزود: از ابتدای اردیبهشت امسال، کیفیت بنزین تولیدی در پالایشگاه اصفهان که روزانه ۱۱ میلیون لیتر است به سطح کیفی یورو ۵ ارتقا یافته است.

ابراهیمی با اشاره به اینکه بنزین باکیفیت تولیدی در پالایشگاه اصفهان به ۱۲ استان کشور ارسال و توزیع می‌شود، گفت: کار تحقیقاتی ساخت کاتالیست واحد ایزومریزاسیون پالایشگاه اصفهان که تا پیش از این تحت لیسانس دو کشور آمریکا و فرانسه تولید می‌شد و یکی از های‌تک‌ترین کاتالیست‌های صنعت نفت است، با سرمایه‌گذاری پالایشگاه اصفهان انجام و با موفقیت بومی‌سازی شد.

مدیرعامل پالایشگاه نفت اصفهان همچنین از راه‌اندازی پروژه مهم زیست‌محیطی تصفیه آب پالایشگاه اصفهان همزمان با چهلمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی خبر داد و گفت: ظرفیت این پروژه ۷۰۰ هزار مترمکعب در ساعت است که تا پایان بهمن‌ماه امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

ابراهیمی واحد تصفیه آب پالایشگاه اصفهان را یکی از برترین واحدهای تصفیه آب صنعتی به لحاظ حجم و گستردگی در سطح کشور برشمرد و افزود: با بهره‌برداری از این پروژه بخش عمده آب مصرفی در چرخه پالایش نفت خام از آب خاکستری (فاضلاب) شاهین‌شهر اصفهان تامین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین معضلات واحدهای صنعتی در اصفهان آب است، گفت: تحقیقات این پروژه از هشت سال گذشته آغاز شده و می‌توان گفت پالایشگاه نفت اصفهان یک پیشرو در استفاده از آب خاکستری در بخش صنعت به شمار می‌رود.

مدیرعامل پالایشگاه اصفهان همچنین از مذاکره با شرکت‌های سازنده داخلی برای راه‌اندازی واحد تصفیه هیدروژنی گازوئیل پالایشگاه اصفهان خبر داد و گفت: این واحد که هدف از راه‌اندازی آن حذف گوگرد از گازوئیل تولیدی و تولید سوخت پاک است، هم‌اکنون ۹۲ درصد پیشرفت دارد و میزان پیشرفت واحدهای جانبی آن نیز ۵۲ درصد است.

مرتضی ابراهیمی با اشاره به این که هم‌اکنون به‌طور میانگین روزانه ۱۸ تا ۲۰ میلیون لیتر گازوئیل در این پالایشگاه تولید می‌شود که ۲ تا ۳ میلیون لیتر آن یورو ۴ بوده و به منظور تامین سوخت اتوبوسرانی در سطح شهر اصفهان و استان‌های همجوار به مصرف می‌رسد، افزود: با راه‌اندازی این واحد، کیفیت تمامی گازوئیل تولیدی در پالایشگاه به یورو ارتقا خواهد یافت.

وی افزود: نفت‌کوره تولیدی در پالایشگاه اصفهان حدود ۱۸ درصد محصولات تولیدی را تشکیل می‌دهد که طبق تعهدات زیست‌محیطی باید به صفر کاهش یابد که با تکمیل طرح جامع بهبود و بهینه‌سازی فرآیند شرکت پالایش نفت اصفهان این مهم محقق خواهد شد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه ۸۰ تا ۸۵ درصد قطعات موردنیاز در پالایشگاه اصفهان بومی‌سازی شده است، گفت: تمامی خریدهای مربوط به احداث واحد تصفیه هیدروژنی نفت‌گاز در گذشته انجام شده است و امیدواریم عملیات اجرایی آن به زودی سرعت یابد و در نیمه دوم سال ۹۸ به بهره‌برداری کامل برسد.

وی پروژه جداسازی روغن از آب (تصفیه روغن‌گیر) و تامین برق پالایشگاه از نیروگاه به منظور صرفه‌جویی در آب (با ۹۳ درصد پیشرفت فیزیکی) را از دیگر پروژه‌های در دست اجرای پالایشگاه اصفهان نام برد و تاکید کرد: تمامی پروژه‌های زیست‌محیطی و بهینه‌سازی پالایشگاه اصفهان ازسوی متخصصان توانمند داخلی و شرکت‌های سازنده داخلی اجرایی خواهد شد.

ابراهیمی یکی دیگر از واحدهای آماده بهره‌برداری در پالایشگاه اصفهان را واحد گرانول‌سازی گوگرد عنوان کرد و گفت: این پروژه زیست محیطی به ظرفیت ۳۰۰ تن در روز نیز در بهمن ماه امسال به بهره‌برداری می‌رسد.


اشتراک گذاری :
اخبار مرتبط
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن وتجارت:

جز اینکه به توان مردم مراجعه کنیم چاره ای نداریم

مدیر بازرگانی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی گفت:

افزایش روزافزون تعداد خودروها و مصرف سوخت

نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس گفت:

نقش مهم صنعت نفت در اقتصاد کشور پس از انقلاب

ارسال نظر