از «ما» تا «آسیا» / کدام یک از شرکتهای بیمه روی پای خود ایستادهاند
به گزارش واحد سنجش و راه حلهای رفتاری در بازار (آبسیم) بورس نیوز، در خصوص شرکتهای بیمه، نسبت حق بيمه اتكايي واگذاري به حق بيمه ناخالص اهمیت در خور توجهی دارد و برای تحليل سياستهای كلان اتكايي شرکت مورد استفاده قرار می گیرد. این نسبت سهم واگذاری يك موسسه بيمه (بيمهگر) به بيمهگران اتكايی را نشان ميدهد و هر چه مقدار آن کمتر باشد بیانگر ثبات و توانگری مالی بیشتر شركت بيمه است.
در واقع نسبت حق بيمه اتكايی واگذاری به حق بيمه ناخالص، ميزان انتقال ريسک يا اتكای شرکت بيمه را به بيمهگران اتكايی بيان مي كند. در صورتی که اين نسبت بالا باشد، آن شرکت بیش از آن که نقش بیمهگر داشته باشد، در لباس یک واگذارنده ظاهر میشود و مشاركت كمتری در نگهداری ريسكهای بيمه شده دارد. به طور معمول، میزان مطلوب اين نسبت حداكثر 50 درصد لحاظ میشود.
در تصویر ذیل شرکتهای بیمه حاضر در بازار سهام بر اساس نسبت حق بيمه اتكايي واگذاری به حق بيمه ناخالص رتبهبندی شدهاند.
بر این اساس، «نوین» با نسبت 34 درصد ضعیفترین عملکرد را در این گروه دارد که به معنای این است که از ثبات و توانگری مالی کمتری برخوردار است و بیش از سایرین به شرکتهای بیمه اتکایی وابسته است.
در رتبههای بعدی، «ما» و «ودی» با ضریب 32 درصد قرار گرفتهاند.
مطابق انتظار، در انتهای لیست، «اتکام» و «اتکای» که خود یک شرکت بیمه اتکایی محسوب میشوند، قرار دارد. «وحافظ» و «ملت» با نسبت حق بيمه اتكايي واگذاري به حق بيمه ناخالص 10 درصدی بهترین عملکرد را در بین شرکتهای بیمه به نام خود ثبت کردهاند و اتکای کمتری به شرکتهای اتکایی دارند. «آسیا» نیز با ضریب 15 درصدی اطمینان بالایی به عملکرد خود دارد.