نمایشگاه ویترین بازار سرمایه
به گزارش بورس نیوز، سید محسن فاضلیان در خصوص کارکرد این نمایشگاه برای صنعت تامین مالی و بازارسرمایه گفت: نمایشگاه، ویترین بازار سرمایه و بازار پول و بیمه برای کسانی است که میخواهند اطلاعاتی در مورد این بازارهای سه گانه کسب کنند.
وی افزود: بنابراین هرچه غنای خبری و خوراک اطلاعاتی برای مراجعهکنندگان بیشتر باشد و در حاشیه این نمایشگاه تلاشهای انجام شده برای ارتباط بورس ایران با فعالان اقتصادی بیشتر شود، بهترین دستاورد را برای فاینکس ۲۰۱۹ داشتهایم.
این کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: فاینکس ۲۰۱۹ اگر بتواند شرکتکنندگان و بازدیدکنندگان را به عنوان یک سفیر اطلاعاتی در صنعت خود تجهیز کند، بهترین ستانده از نمایشگاه اخذ شده است.
وی در ادامه با اشاره به حجم نقدینگی بالا در کشور و ضرورت هدایت آن به سوی بازارهای شفافی همچون بازار سرمایه گفت: به نظر میرسد اقدامات لازم در خصوص ایجاد جذابیت در بازارسرمایه همچون کاهش کارمزدها و مالیات انجام شده است.
فاضلیان افزود: هم اکنون حجم نقدینگی کشور بسیار بالاست و رشد آن هم از طریق افزایش پایه پولی و خلق شبه پول صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر خوشبختانه افزایش بی رویه پایه پولی تا حد زیادی کنترل شده است، گفت: در بخش شبه پول با وجود مشکلاتی که در حوزه موسسات پولی پیش آمد، شاهد افزایش بودهایم و این موضوع باعث شده است رشد نقدینگی کشور در حدود میانگین بلندمدت آن در سالهای اخیر باشد و سالانه در چند سال اخیر همانند میانگین بلندمدت آن بالاتر از ۲۰ درصد نوسان کند.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن افزود: طبیعی است که در اقتصاد کشور همگام با رشد نقدینگی اقتصاد کشور رشد نکرده و کالا و خدمات به همان اندازه در اقتصاد عرضه نشده است که این موضوع باعث رشد عمومی قیمتها و تورمهای مزمن بالا در تاریخ بلند مدت اقتصاد کشور شده است.
فاضلیان ادامه داد: از این رو هم اکنون اقتصاد ایران با این از حجم نقدینگی روبرو است که باید از هدایت آن به سمت فعالیتهای مخرب اقتصادی همچون سفتهبازی سکه طلا و یا ارز جلوگیری کرده و آن را به سمت فعالیتهای مفید اقتصادی همچون سپردهگذاری در نظام بانکی یا سرمایهگذاری در بورس هدایت کرد.
وی تاکید کرد: ایجاد زیرساختهای لازم برای اخذ مالیات سفتهبازانه در بازارهای ارز و طلا و همچنین وضع مالیات بر دلالیهای بیفایده برای اقتصاد در حوزه ساختمان میتواند از جذابیت بازارهای موازی بکاهد و درآمدهای لازم را برای حاکمیت فراهم کند.
مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن با بیان اینکه اقدامات لازم در خصوص ایجاد جذابیت در بازار سرمایه همچون کاهش کارمزدها و مالیات انجام شده است، گفت: باید اقدامات دیگر در بازارهای موازی جهت کاهش جذابیت از طریق وضع مالیات صورت پذیرد.
فاضلیان یادآور شد: حاکمیت نیز چه در حوزه دولت و چه در حوزه مجلس باید از انضباط مالی نظام مالی حمایت کرده و سعی در حفظ استقلال بانک مرکزی داشته باشند تا بتوان در مجموع رشد نقدینگی را در سالهای آینده کنترل کرد. البته این نکته را نباید فراموش کرد که در سال آینده بر اساس اکثر تحلیلهای اقتصادی شاهد تورم خواهیم بود و این موضوع باید با مهار نقدینگی کنترل شود.
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص راههای تشویق بخش خصوصی به تامین مالی از طریق بازار سرمایه اظهار داشت: در شرایط تورمی کنونی بسیاری از فعالان بخش خصوصی اقتصاد در حوزه تولید با مشکلات زیادی در حوزه تولید و فروش محصولات خود روبرو هستند؛ از طرف دیگر تورم بالا باعث شده است تا نرخ بازده بدون ریسک نیز بالا باشد. مجموع این عوامل در شرایط حال حاضر اقتصاد ایران باعث شده است تامین مالی از طریق بازار سرمایه تا حدودی گران باشد.
وی افزود: به هر حال انتظار فعال بخش خصوصی بر این است که وقتی با واسطهزدایی قصد دارد به صورت مستقیم از بازار سرمایه تامین مالی انجام دهد، هزینه این تامین مالی در قیاس با استفاده از واسطه (نظام بانکی) کاهش یابد.
فاضلیان تاکید کرد: تسهیل شرایط صدور مجوز، ترویج استفاده از موسسات رتبه بندی به جای رکن ضامن، استفاده از ضامن در قبال فرع مبلغ ، کاهش هزینههای جانبی انتشار اوراق تامین مالی و ایجاد شرایط ثبات در اقتصاد کلان و کاهش نرخ تورم میتواند به استفاده از تامین مالی بخشش خصوصی از طریق عقود اسلامی در بازار سرمایه کمک شایانی کند.