تمایل واگذاری بانک ها توسط نیروهای مسلح
به گزارش بورس نیوز، اسحاق جهانگیری امروز در سفر به استان سمنان و در آیین افتتاح بزرگترین واحد فلزی غیردولتی کشور در شهرستان آرادان افزود: بانکهای نیروهای مسلح نسبت به بانکهای خصوصی شرایط بهتری داشتند و در مجموع تصمیم به ادغام این بانکها گرفته شد و این اقدام با موافقت رهبر معظم انقلاب همراه بود.
وی تاکید کرد: ادغام مجموعه بانکهای نیروهای مسلح با کمترین دغدغه در بین این نیروها، مردم و سهام داران انجام شد و مساله اقتصادی خاصی پیش نیاورد.
جهانگیری ادامه داد: این ادغام بار غیرمتعارف نیز به دولت وارد نکرد و نیروهای مسلح هم از این کار استقبال کردند.
وی گفت: به جز یک بانک، بانکهای نیروهای مسلح به نسبت بخش خصوصی شرایط بهتری داشتند.
جهانگیری اضافه کرد: نیروهای مسلح تمایل داشتند کل بانکهایشان را به دولت واگذارکنند و خود را از بانکداری جدا کنند.
وی با اشاره به اینکه تصمیم ادغام بانکهای نیروهای مسلح با حضور رئیس جمهوری روز پنج شنبه هفته گذشته به جمع بندی رسید، گفت: مساله ادغام بانکها به رهبر معظم انقلاب ارائه شد و روز جمعه هفته گذشته ایشان نیز موافقت خود را اعلام کردند.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: آمریکا جنگ علیه اقتصادی با ایران را با ایجاد اتاق جنگ در وزارت خزانه داری خود برنامه ریزی کرد که هدف آن فروپاشی اقتصاد ایران بود.
وی با بیان این که برای خیلی از کشورهای اروپایی و دیگر کشورها سئوال این بود که چگونه ایران فرونپاشید گفت: در برخی مسائل مردم ایران اذیت شدند و مشکلاتی در برخی کالاها بوجود آمد ولی هیچ کجای دنیا به این مسائل فروپاشی نمی گویند.
جهانگیری در ادامه سخنانش بیان کرد: برخی به دروغ میخواهند ایران را به عنوان مشکل منطقه معرفی کنند اما ایران در تمام مسائل بخشی از راهکارهای آرامش منطقه است.
وی یکی از شاخههای اصلی تحریم علیه ایران را فلزات گران بها، مس و فولاد عنوان کرد و گفت: با وجود این تحریمها، صنایع فولاد و مس در ایران به هیچ بحرانی برنخورده است.
وی ادامه داد: در این حوزه نه تنها تولید متوقف نشده بلکه طرحهای توسعه مورد نظر نیز محقق شده است.
معاون اول رئیس جمهوری اضافه کرد: افتتاح بزرگترین واحد فلزی غیردولتی کشور در شهرک صنعتی فجر ۲ در شهرستان آرادان، تولید مس کشور را به ۳۸۰ هزار تن در سال میرساند در حالی که مصرف آن در کشور بین ۱۲۰ تا ۱۵۰ هزار تن برآورد میشود.
وی این امر را به معنای وجود ظرفیت بزرگ صادارتی در کشور عنوان کرد و گفت: بیشتر استانهای کشور دارای ذخائر و انواع معادن هستند.
جهانگیری به عنوان نمونه به توان کشور در تولید سالانه ۲۰۰ هزار تن روی اشاره و بیان کرد: مصرف این فلز در کشور ۵۰ هزار تن برآورد شده است و باقیمانده تولید آن، ظرفیت صاداراتی محسوب میشود.
وی به برنامههای پیشبینی شده برای فلزات پیشرفته موجود در کشور تاکید کرد و گفت: پیشبینیهای لازم برای تیتانیوم و برخی فلزات کاربردی دیگر که معادنش در کشور وجود دارد، انجام شده است.